Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6494
De la 07 Ianuarie 2003
97332892
Editorial

Moş Teacă şi „Interesul naţional”

  • Ioan Rotundu
  • 11 September 2015, 23:00
Circulă prin media naţională informaţia cum că de va pierdea Victor Ponta funcţia de premier cel care-i va lua locul ar fi generalul Gabriel Oprea, preşedintele UNPR. Au fost şi voci care au susţinut că în discuţiile care au avut loc la Cotroceni între preşedintele Klaus Iohannis şi Oprea s-ar fi abordat şi acest subiect.
Pe de altă parte, la nivel de UNPR se simte o accentuare a acţiunilor cu caracter electoral, semn că Oprea se pregăteşte la modul serios să abordeze alegerile locale de la anul pentru a putea negocia la toamnă, în alegerile parlamentare, cât mai multe locuri de parlamentari pentru UNPR dacă va mai merge în coaliţie cu PSD şi nu de unul singur.
Cu ceva timp în urmă Oprea a lansat în spaţiul public şi un fel de slogan electoral sub sintagma „Interesul naţional”. Cică UNPR este partidul care reprezintă interesul naţional al românilor şi va continua să facă acest lucru cu condiţia ca şi românii să-i voteze candidaţii. Acest slogan a ajus să fie tipărit şi pe tricourile împărţite tinerilor cu diferite ocazii.
Nu ştiu ce „interes naţional” şi-a propus acest Moş Teacă să reprezinte pentru că din tot ce a făcut până acum din umbra PSD n-a fost decât să susţină Guvernul Ponta, un guvern compromis, format din miniştri plagiatori, corupţi, incompatibili şi puşcăriabili.
Dacă preşedintele Iohannis intenţionează cu adevărat să vadă în Gabriel Oprea un înlocuitor al lui Ponta în fruntea Guvernului României atunci va comite greşeala vieţii lui iar cariera sa politică va fi total compromisă în ţară şi în străinătate.
În momentul de faţă premierul României este un politician care şi-a construit cariera politică pe minciună iar cea profesională pe bază de plagiat. Mai mult, pe lângă eticheta de mincinos şi plagiator s-a adăugat şi cea de corup. Preşedintele Iohannis doreşte să-l vadă plecat pe Ponta din funcţia de premier tocmai din aceste motive care fac de râs ţara. Dar să-ţi doreşti să scapiu ţara de un premier compromis şi să accepţi în loc un altul de aceiaşi factură este o dovadă de lipsă de responsabilitate la cel mai înalt nivel politic.
Cariera profesională a lui Oprea este una plină de aspecte compromiţătoare. Cu ceva ani în urmă primea ordine de la Miron Cozma, fiindu-i acestuia pază de corp. Apoi s-a aflat că a devenit general, fără a se cunoaşte prea multe despre cum a fost promovat. Recent s-a dovedit că lucrarea sa de doctorat este de fapt un plagiat. Nimeni nu ştie cum a ajuns Oprea profesor universitar şi coordonator de lucrări de doctorat. În această calitate alte cinci persoane care şi-au luat doctoratul sub îndrumarea sa au fost descoperite că au plagiat într-un mod ordinar.
Un asemenea politician nu are ce căuta în funcţia de premier şi nu poate reprezenta onorabil România la nivel de Uniunea Europeană şi în celelalte planuri ale politicii externe. Este de notorietate faptul că Oprea este naşul de cununie al lui Ponta, deci face parte din gaşca politică a social-democraţiei forţa politică care de câte ori a guvernat ţara a dus la înflorirea corupţiei şi la subordonarea justiţiei politicului.
Acest Moş Teacă s-a manifestat în în multe rânduri prin susţinerea unor iniţiative legislative ale parlamentarilor PSD de modificare a procedurilor penale pentru a se restrânge competenţele procurorilor şi a pune mai bine la adăpost politicienii implicaţi în acte de corupţie sau alte fapte infracţionale.
Dacă ne dorim să-l vedem eliminat pe Ponta tocmai din aceste motive de atac la adresa justiţiei, atunci de ce să punem în locul său un alt politician la fel? Nu are logică un asemenea demers să schimbi un premier plagiator cu un altul care este dovedit a fi şeful plagiatorilor.
Oprea nu are nicio consistenţă politică de a fi premier, nimic nu-l recomandă pentru o astfel de funcţie. Interesul naţional de care face atâta caz este de fapt interesul său şi al găştii politice pe care o reprezintă. Tributar gândirii cazone, Oprea nu are un orizont larg al gândirii politice capabil să înţeleagă nevoile societăţii româneşti şi să le gestioneze favorabil. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 12.09.2015
Bancul zilei: Arma răzbunării
Reţeta zilei: Zaczsca casei
Un nou termen in procesul intentat de Laura Codruta Kovesi postului de televiziune Antena 3
Ecaterina Andronescu si Alexandru Athanasiu, urmariti penal pentru coruptie
Cum si-a mintit Ponta cainele
ANI a gasit in conturile din Israel ale lui Radu Mazare 779.057 de euro nedeclarati
Maşină distrusă într-un incendiu
Păgubiţi de neglijenţă
167 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealul Spirii
Quo vadis IJP Botoşani, comisar şef Mihai Bunduc?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă