Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
32071
De la 07 Ianuarie 2003
106280443
Editorial

Moţiunea, dovada că PSD-ul nu s-a lecuit de ticăloşii

  • Ioan Rotundu
  • 20 August 2020, 17:53
Joi, gaşca formată din PSD, ALDE, Pro România şi oportuniştii din UDMR au prezentat în Parlamentul României moţiunea de cenzură intitulat㠄Guvernul PNL - de la pandemie la pande-mită generalizată”. Am ascultat cu atenţie întreg materialul şi nu mi-a fost greu să-mi dau seama că textul este de fapt un amestec de frânturi ale realităţii mistificate prin minciună şi manipulare grosolană. Ştim cu toţii că în această perioadă de pandemie Guvernul Orban a făcut greşe4li, unele copilăreşti, dar astfel de greşeli au făcut mai toate guvernele lumii pentru că nimeni n-a ştiut ce este cu această pandemie şi cum poate fi ea combătută.
Din aceste greşeli am învăţat cu toţii şi încă mai avem de învăţat pentru că evoluţia pandemiei mai are căi necunoscute de către oamenii de ştii8nţă. Dar să-ţi foloseşti monopolul puterii deţinut în Parlament pentru ca în plină criză mondială de ordin pandemic şi economic pentru a-ţi crea drum spre putere nu mai este o decizie necesară poporului român, este o decizie criminală la adresa acestuia.
Folosind abil tehnica manipulării, în moţiune s-au înserat indicatori economici care ne arată rezultatele pozitive ale Guvernului Orban, numai că aceşti indicatori au fost răstălmăciţi ca fiind negativi, lucru credibil pentru cei care nu au cunoştinţe avansate despre cum funcţionează economia unei ţări.
Însă partea cea mai ipocrită a moţiunii este cea în care gaşca de infractori, impostori, profitori ce formează grupul parlamentar PSD, ALDE şi Pro România acuză Guvernul Orban şi pe preşedintele Klaus Iohannis de subminarea democraţiei şi introducerea totalitarismului ca formă de guvernare. Această manipulare ipocrită ne aminteşte de zicala din popor că nu este bine să vorbeşti de funie în casa spânzuratului. Tocmai guvernele PSD au dinamitat democraţia, au terciuit legile penale în favoarea infractorilor, au politizat Curtea Constituţională şi au pus ca Avocat al Poporului o roşcată evreică oferită cu generozitate de către ALDE prin preşedintele infractor Călin Popescu Tăriceanu. Despre această Renate Weber ce ne aminteşte de evreica Ana Pauker am să vin cu un comentariu separat.
Guvernele PSD n-au absorbit fondurile europene dar cu tupeu în moţiune se spune că Guvernul Organ ar fi tăiat absorbţia acestor funduri. Ori, de când la guvernare au venit liberalii şi banii europeni au început să fie accesaţi. O statistică oficială ne-a arătat că primarii liberali au adus în ţară sute de milioane de euro, cei mai mulţi bani primarul liberal din Oradea, cel din Timişoara etc. Guvernele PSD şi primarii acestui partid, neputând fura din aceste fonduri, nu le-au mai accesat. Iar acum, în stil banditesc, PSD-ul încearcă să-i mintă pe români că Guvernul Orban a tăiat fondurile europene.
Este ştiut că DNA-ul a fost decapitat de către Liviu Dragnea prin puterile sale ca lider al PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor. Este ştiut că impostorul analfabet funcţional Florin Iordache a măcelărit în Parlament legile penale în aşa fel încât procurorii DNA să fie lăsaţi fără probe în dosare, sute de jecmănitori ai banilor publici fiind scăpaţi de răspunderea penală şi rămânând cu banii furaţi.
Prin moţiunea citită în Parlament este acuzat Guvernul Orban că fură banii publici . Nu ştiu ca liberalii să se fi adunat în faţa sediilor din ţară ale DNA pentru a-i intimida pe procurori să nu-i mai ancheteze pe liderii PSD care au furat din banii publici dar Năstase, Ponta, Dragnea au recurs la astfel de acte de intimidare.
PSD-ul a dat imunitate sporită judecătorilor de la Curtea Constituţională ca să nu răspundă penal pentru masacrarea Constituţiei României în împlinirea dorinţelor exprimate de liderii PSD. Tot acest partid le-a dat pensii uriaşe iar Avocatului Poporului imunitate sporită şi pensie nesimţită ca să acţioneze în interesele PSD – ALDE. Acum roşcata Weber execută cu promptitudine ordinile venite de la liderii acestor două partide.
În acest context, PSD-ul să acuze Guvernul Orban de jaf asupra banului public este de acum o neruşinare de care numai socialiştii pot fi în stare. Dimpotrivă, premierul Orban i-a îndemnat pe procurorii de la DNA să acţioneze cu fermitate. Dacă în locul lui ar fi fost un PSD-ist, gaşca partidului ar fi protestat în faţa DNA-ului că n-o lasă să guverneze, adică să fure.
Dar rostul moţiunii este altul. Este interesul grupării PSD, ALDE şi Pro România, susţinută de UDMR ca să preia guvernarea pentru a putea controla alegerile locale şi cele parlamentare care vor urma. PSD-ul ştie că românii s-au deşteptat, că electoratul său s-a micşorat pe cale naturală, că minciunile lor promovate vreme de 30 de ani nu mai prind la alegători şi că în urma alegerilor locale şi parlamentare vor ieşi cu puterea politică diminuată semnificativ.
Nu pentru ca românii să trăiască mai bine au votat în Parlament, pe bandă rulantă, cei din PSD şi gaşca lor dublarea alocaţiilor la copii, majorarea pensiilor şi alte pomeni electorale fără să le pese că nu sunt bani la buget. Ei au ştiu când au votat că pun în pericol întreaga economie şi că aceste alocări de bani se vor transforma mai târziu în creşterea ratei inflaţiei dar au pus interesul de partid, acela de a recupera puterea, mai presus de interesul naţional.
PSD-ul este ca evreul din vremurile apuse care-l căina pe român că este sărac şi-l jecmănea de ultimul bănuţ din buzunar. Evreii au creat ideologia comunistă cu care să poată controla economia şi finanţele lumii, o ideologie pe care s-au ferit ca dracul de tămâie s-o implementeze în ţara lor. Afirmaţia premierului Orban că va contesta la CCR depunerea moţiunii este sortită eşecului. Cei de la CCR au fost consultaţi de liderii PSD şi le-au dat garanţii că nu vor avea piedici constituţionale.
Dacă Guvernul Orban va cădea, şi eu cred că da, preşedintele Klaus Iohannis îl va desemna ca premier din nou pe Orban. Se vor hârâi aşa până după alegerile parlamentare. Problema gravă este că în plină pandemie şi criză economică, deşi aflat la putere, Guvernul Orban nu va mai putea emite ordonanţe de urgenţă ci numai hotărâri de guvern. Vom sta aşa în blocaj până la formarea unui nou Parlament iar PSD, indiferent de ce legi va mai adopta în Parlament, nu va mai ajunge la guvernare. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Preotul şi cele 10 porunci
oroscopul săptămânii 17 – 23.08.2020
Ticăloşie culturală pusă la cale de viceprimarul Cosmin Andrei
Ioan Rotundu
Istoriile primarului istoric Borfotină şi zestrea cu care a intrat în PNL
Ioan Rotundu
Când dorinţa de putere întunecă raţiunea
Ioan Rotundu
Deputata Pro România Mihaela Huncă patronează ilegalităţile IŞJ Botoşani
Inspectorul general adj., liberala Ada Macovei, execută ordinele deputatei
Bătaia de joc la care suntem supuşi de către cei de la Nova Apaserv
Ioan Rotundu
Silegeanu, afaceristul plin de datorii ce se vrea primar de Botoşani
Ioan Rotundu
Încercarea afaceristului Silegeanu de a ne „aburi” că este cinstea întruchipată
ANUNŢ CU PRIVIRE LA NECESITATEA ACHITĂRII TAXELOR ŞI IMPOZITELOR
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 21.08.2020
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă