Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
503
De la 07 Ianuarie 2003
93494553
Editorial

Motivele pentru care Dea a devenit cetăţean de onoare la Manoleasa

  • 18 May 2018, 23:00
Ieri, timpul n-a fost deloc generos cu ministrul Agriculturii Petrea Daea, cel venit la Botoşani să-i onoreze cu prezenţa sa pe impostorii care s-au strâns în jurul lui Ionică Nechifor, devalizatorul Staţiunii Popăuţi, să-l ajute în muncă.
Dar despre ce s-a întâmplat la Popăuţi voi comenta separat. Cert este că duminică dimineaţă, pe o ploaie deloc ospitalieră cu ministrul care venerează oaia, Petre Daea s-a prezentat la Manoleasa însoţit de un cortegiu social-democrat cu parlamentarii botoşăneni în frunte. A trecut în revistă staţia de pompare de la Sadoveni, o staţie pusă în funcţiune anul trecut şi care are menirea de a iriga terenurile proprietate şi deţinute în arendă de primarul comunei, social-democratul Cristinel Aroşculesei.
Pentru că anul trecut ministrul a vizitat staţia de pompare în două rânduri, pentru efortul depus, dar şi pentru motive mult mai serioase, primarul a decis să-i acorde titlul de cetăţean de onoare al comunei.
Aşa se face că ieri, după vizita de la Sadoveni ministrul a ajuns la Primăria Manoleasa unde s-a desfăşurat o şedinţă festivă de consiliu local . Din cei 13 consilieri locali au fost prezenţi cei ai PSD şi ALDE, cei trei consilieri ai PNL preferând să nu fie de faţă pentru a vota titlul propus de primar.
Am discutat cu fostul primar Mircea Mihai, actual consilier local şi l-am întrebat de ce n-a participat la acest eveniment. Consilierul mi-a explicat că n-a dorit să fie părtaş la un eveniment politizat. „Ministrul Daea, în afară că l-a vizitat pe primarul Aroşculesei, n-a făcut nimic pentru comună. De ce să fie făcut cetăţean de onoare? Doar pentru că este ministru PSD? Noi, consilierii liberali, am considerat că este mai important respectul pentru cei care ne-au votat decât să devenim nişte unelte politice ale PSD” – a declarat telefonic fostul primar.
De când Cristinel Aroşculesei a fost ales primar, în comuna Manoleasa cetăţenii nu mai au voie să-şi exprime liber opinii critice la adresa acestuia. S-a instalat în comună un fel de teroare mascată dar nemulţumirile la adresa primarului mocnesc. Până şi cumnatul primarului şi-a declarat nemulţumirea la adresa acestuia, spunându-i în faţă că în afară de promisiuni deocamdată nu a realizat ceva concret pentru comună, ci doar pentru el.
Primarul se laudă că a adus asfaltul în Manoleasa şi că a reuşit să asfalteze drumul de pământ cunoscut drept „Drumul ruşinii”. Laudele sale sunt false pentru că cele două drumuri asfaltate aparţin de Secţia de Drumuri Naţionale Botoşani şi finanţarea s-a făcut prin Regionala de Drumuri şi Poduri Iaşi. Primarul Aroşculesei n-nu are niciun merit pentru aceste două lucrări, dar încearcă să profite de neştiinţa oamenilor din satele comunei.
„L-aş fi întrebat pe ministrul Daea ce a făcut el pentru crescătorii de oi în afară de a lăuda oaia. Subvenţia la o oaie este de 22 lei anual iar impozitul de 19 lei. Mai rămân 4 lei care nu ajung să plăteşti taxa la asociaţia de profil pentru a primit atestat în baza căruia Apia să-ţi achite subvenţia. La vaci subvenţia este de 4.500 lei iar impozitul pe cap de vacă de 1.800 lei. Dacă aş fi participat la eveniment l-aş fi întrebat de toate acestea dar aş fi fost considerat un revoltat contra PSD, aşa că am preferat să stau acasă” – a mai declarat Mircea Mihai.
Să trecem în revistă „motivele serioase” pentru care ministrul Petre Dea a fost declarat cetăţean de onoare al comunei Manoleasa.. Un prim motiv ar fi că soţia sa Elena Daea, fostă angajată la Fondul Funciar Mehedinţi, a fost implicată într-o fraudă cu mai multe milioane de euro. În 2012, când soţia era pe picior de a fi trimisă de DNA Ceraiova în judecată, Daea a divorţat, susţinând că n-a ştiut nimic din ce-a făcut soţia la locul său de muncă.
Petre Daea este cel care a iniţiat Legea pensiilor speciale, lege care a afectat grav fondul de pensii şi de pe urma căreia suferă milioanele de pensionari români cu pensii mici. Un alt motiv ar fi că Daea a fost reclamat la DNA în septemvrie 2017 de către Ghiţă Ciobanul pe motiv că împreună cui conducerea ANSCSA a dirijat subvenţiile europene pentru oi la apropiaţii lui şi a altor politicieni din PSD.
Iată, dar, că sunt ceva motive pe care cei din PSD nu numai că le consideră a fi de valoroase, dar chiar îl pot propulsa pe posesor în funcţii înalte, dovadă că Petre Daea este ministru. Să-i felicităm pe consilierii PSD – ALDE din Manoleasa, în frunte cu primarul Cristinel Aroşculesei, pentru onoarea făcută ministrului de a-l avea cetăţean de onoare al comunei. Îl merită cu prisosinţă! Părerea mea!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Mesaj din lumea umbrelor
Horoscop zilnic 19.05.2018
Judecătoarea Ungurean mi-a interzis să scriu despre Raluca Stâncescu
Conţac spală ruşinea de pe obrazul judeţului şi al ţării
Răzvane, nu mai prosti lumea cu goangele lui Dragnea!
Manole blochează înfiinţarea unei mănăstiri în memoria Sf. Ioan Hozevitul
Drelciuc, omul protejat de PSDD pe seama buzunarului nostru
Pentru şarlataniile făcute, Nechifor primeşte notele de plată
Pe lângă că nu le pricepe, Budăi prost le potriveşte
Catrenul săptămânii
Fostul vicepremier Sevil Shhaideh, din nou la DNA în dosarul "Belina"
UE și Japonia notifică Organizația Mondială a Comerțului că sunt pregătite pentru măsuri de represalii împotriva Statelor Unite
Vladimir Putin îi urează "multă sănătate" fostului spion Serghei Skripal după ieșirea din spital
Presa-n gura lu' ROTUNDU: eMISIUNEA DIN 18.05.2018
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă