Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Sănătate
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21906
De la 07 Ianuarie 2003
92667660
Editorial

Musulmanul Arafat, Ramadanul şi Paştele la creştini

  • Ioan Rotundu
  • 4 April 2021, 20:05
Trăim vremuri de adâncă restrişte, poate mai de restrişte decât strămoşii noştri în vremurile când năvăleau tătarii sau turcii. Iar aceste vremuri de restrişte nu le putem pune numai pe seama pandemiei de coronaviruşi, că dacă ari fi aşa, viaţa noastră ar fi mult mai despovărată de unele restricţii.
Viaţa ne îngreunată de către aleşii noştri, de către guvernanţi, de către aceşti politicieni care mai degrabă pot fi comparaţi cu analfabeţii funcţionali decât cu oameni cu carte care ştiu ce trebuie făcut atunci când ţara şi poporul sunt în mari nevoi, la mare ananghie.
Bâlbâielile guvernanţilor cu privire la măsurile ce trebuie luate şi respectate de către noi în condiţii de pandemie au devenit subiect de ironii pe Internet şi alte mijloace de socializare. Azi se anunţă o măsură, mâine se revine asupra ei pentru a fi înlocuită cu alta şi mai năstruşnică.
Iar ca o cireaşă pe tort, una putredă, în fruntea decidenţilor se află musulmanul Raed Arafat, naturalizat român în actele de identitate dar nu şi în cuget şi simţiri. Acest doctor, priceput organizator în privinţa medicinii de urgenţă, este un prost decident în privinţa măsurilor pe care românii trebuie să le respecte în vremuri de pandemie, s-a dovedit a fi un prost medic pentru sufletul şi trăirile românilor..
Suntem un popor creştin ortodox în marea lui majoritate, peste 80%, avem o cultură care vine din adâncul secolelor de existenţă ca popor, avem tradiţii şi obiceiuri pe care le păstrăm cu sfinţenie din moşi-strămoşi şi la care n-am renunţat nici când tătarii sau turcii ne-au trecut prin foc şi sabie.
Să trecem de la vorbe la faptele nesăbuite a acestor guvernanţi care au legitimat măsurile propuse de musulmanul Arafat. Decizia de a închide în weekend la ora 18.00 unităţile comerciale , în prag de Paşti catolic, a creat o aglomeraţie enormă în lanţurile de magazine iar după această oră aglomeraţia s-a mutat în staţiile PECO, ude unde se putea cumpăra sucuri, dulciuri, produse de patiserie, bere, apă minerală etc..
Patronii staţiilor PECO n-au ratat prilejul de a mări preţurile, chiar dublându-le la anumite produse. Şi orbul ar fi putut vedea că în locul aşteptatei distanţări sociale s-au creat aglomeraţii inutile pentru că decizia luată n-a fost gândită şi asupra consecinţelor care le va genera. Potrivit afirmaţiei lui Arafat, măsura a fost copiată după ţările occidentale, fără a se ţine cont însă de particularităţile noastre ca popor, ca obiceiuri împământenite din generaţii.
Cu toate că Arafat, guvernanţii, au realizat ce prostie au făcut, nu recunosc greşeala şi persistă în ea generând mari nemulţumiri sociale. Catolicii sunt puţini, dar dacă decizia se va menţine şi în preajma Paştelui ortodox, nemulţumirea se va transforma într-un uragan care-i va mătura pe guvernanţi cu tot cu musulmanul Arafat.
Dacă Arafat ar fi procedat aşa cu sărbătoarea islamică Ramadan, ar fi fost linşat sub o ploaie de pietre, conform legii islamice şaria. De Paştele creştinilor îşi permite să-şi bată joc pentru că nu are cine să-i ceară socoteală, guvernanţii noştri fiind preocupaţi să profite cât mai mult de pe urma pandemiei prin licitaţii trucate sau prin hoţii pe seama banilor publici.
Scriitorul socialist şi oportunist Zaharia Stancu a scris în romanul său „Desculţ” memorabila frază „Să nu uiţi Darie. Să nu uiţi.”. Închei şi eu cu îndemnul „Să nu uitaţi români, să nu uitaţi când veţi merge la vot ce vremuri trăiţi sub actualii guvernanţi!” Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Noua performanţă şcolară
Horoscopul săptămânii 5 – 11 aprilie 2021
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Socialişti „trăsniţi” în CL Vlăsâneşti care iau decizii trăsnite
Ioan Rotundu
Omul de afaceri Traian Popa descrie cum funcţionează mecanismul corupţiei
În sfârşit, am reuşit să mă vaccinez!
Ioan Rotundu
Caz cutremurător de bullying la Liceul „Ştefan Luchian” din Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Acţiunea DIICOT confirmă amploarea contrabandei cu ţigări pe raza ITPF Iaşi
Ioan Rotundu
Liderii de sindicat Florin Zlate şi Dan Radu şi splendoarea prostiei
Ioan Rotundu
Vameşii şi poliţiştii de la Stânca sunt cu afacerile în „doliu”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă