Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4869
De la 07 Ianuarie 2003
97746537
Editorial

N-avem lege, n-avem morală

  • 1 August 2013, 23:00
Cei din conducerea USL, mă refer la senatorul democrat-social Gheorghe Marcu şi deputatul liberal Florin Ţurcanu, numai nu vor să-şi lase consilierii judeţeni să voteze comasarea spitalelor de specialitate cu Spitalul judeţean Botoşani, aşa cum cere legea.
Cei doi nu vor pentru că sunt supuşi şi controlaţi de anumite grupări mafiote din partid. Este vorba de acei baroni locali care s-au format sub Guvernul Năstase şi care o duc mai bine īn opoziţie decāt atunci cānd PSD-ul sau PNL-ul era la guvernare.
Cei doi co-lideri USL vor ca Ministerul Sănătăţii să emită o legislaţie specială pentru Botoşani, deşi 98% dintre judeţele ţării s-au conformat legii. Ca să-şi apere interesele, cei din USL dau exemplu cazul judeţului Cluj, unde spitalele de specialitate n-au fuzionat cu Spitalul judeţean. Numai că ei nu dau informaţia completă. La Cluj există spitale universitare, clinici universitare care au alt regim legislativ şi care au īn componenţa lor toate serviciile necesare urgenţelor medicale. La noi, riscăm ca prin necomasare să nu mai avem deloc urgenţe medicale şi servicii Ambulanţa. Apoi, Clujul este judeţul care are excedent de fonduri CAS şi īşi poate permite să finanţeze orice spital local.
Noi depindem de banii CAS de la centru, bani care nu ni se mai dau dacă nu respectăm legea. USL vrea o lege pe măsura intereselor oamenilor săi care lucrează īn sistemul medical şi nu este interesat de o lege care să fie īn interesul pacientului de rānd. Dacă azi nu vor vota comasarea, să-şi asume responsabilitatea pentru tot ceva urma şi pentru toate cazurile medicale care se vor solda cu decese pentru că n-avem īn judeţ mijloacele necesare de intervenţii.
Ieri a mai avut loc şedinţa Colegiului Prefectural cu directorii de instituţii locale. Prefectul cristian Roman le-a cerut directorilor să creieze locuri de muncă pentru că aşa a primit el o notă de la Guvernul Boc.
Legea de organizare şi funcţionare a instituţiilor statului nu are la competenţe şi īnfiinţarea de locuri de muncă. N-a prevăzut legea aşa ceva pentru că nu este rostul acestor instituţii să creeze locuri de muncă. Cerinţa prefectului este cu atāt mai ciudată cu cāt , se ştie, posturile vacante din sistemul bugetar sunt blocate. Imposibil de creat altele noi.
Dacă un director de instituţie a statului s-ar combina cu vreun patron ca să-l ajute să se dezvolte, cei de la DNA l-ar sălta imediat. Mai pe şleau spus, prefectul le-a cerut directorilor de instituţii să-şi īncalce competenţele legale şi să intre īn sfera activităţilor infracţionale. No coment!
Şi acum despre morală. Florin Ţurcanu a fost invitat īn cāteva rānduri de preşedintele Ţābuleac la vila sa din Botoşani, str. Puşkin, dar şi la vila de la Putna. Ţurcani şi-a luat amanta şi a onorat vizita. Iar Ţābuleac, ca bună gazdă, l-a primit cu onorurile cuvenite şi l-a tratat regeşte.
Acum Ţurcanu īl beşteleşte pe Ţābuleac prin presă că bea vin acasă şi īmparte bani cu hoţii. Sunt persoane care susţin prin surdină că īn vremurile cānd Ţurcanu făcea tandem cu Ţābuleac, cei doi īmpărţeau frăţeşte nişte comisioane. Asşa o fi., de vreme ce Ţurcanu afirmă cu atāta tărie că Ţābuleac, la vila sa, bea vin şi īmparte banii cu hoţii pe care i-a pus īn funcţie. Iar ca vorba sa să aibă greutate, l-a dat exemplu ca hoţ pe medicul Ovidiu Mimor, pus īn funcţie de Ţābuleac. Dar lāngă Ţurcanu stătea māndru şi senin medicul Oprişanu, pus tot de Ţābuleac şef la Psihiatrie. Pe Oprişanu, Ţurcanu nu l-a dat de exemplu că ar fi stricat buna convieţuire din USL.
A mai criticat Ţurcanu faptul că la Spitalul judeţean s-au făcut lucrări de proastă calitate şi incomplete. Tot pe Mimor l-a criticat. S-a grăbit Ţuzrcanu ca ciobanul la băgat oile īn strungă. Nu Mimor a proiectat şi demarat lucrările şi chiar liberalul său Doru Munteanu, pe cānd era directorul spitalului.
Dacă īn primele două exemple avem dovezile că politicienii noştri nu mai au respect faţă de lege, īn ultimele două avem dovada că aceşti politicieni n-au nici morală, de vreme ce s-au coborāt la statutul de mahalagioaică şi bārfesc casa celor care i-au invitat.
Botoşăneni, luaţi aminte la toate aceste aspecte şi folosiţi-vă de ele īn a vă apăra interesele! Nu vă lăsaţi amăgiţi de vorbe mieroase, căci īn spatele lor stau nişte brute care n-au pic de milă de noi. Părerea mea!
29.09.2011

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Răzbunarea evreului pe recepţionerul lacom
Gastronomie: Micii de la Ana-Com
Crāşma unde se fac şi se desfac jocurile politice
Botoşani: Ţābuleac i-a tras īn piept pe contrabandiştii cu alcool
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă