Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1700
De la 07 Ianuarie 2003
104664294
Editorial

Ne-am mai pricopsit cu o pocitanie politică

  • Ioan Rotundu
  • 7 October 2012, 23:00
Prin Parlamentul României au ajuns fel de fel de pocitanii politice. Unele chiar tinere, între 30 şi 40 de ani. Dacă şi-ar vedea de treburile de parlamentar la modul onest şi cinstit n-ar fi pentru noi un mare pericol. Numai că aceste pocitanii, odată ce s-au văzut cu legitimaţia de senator sau deputat, încep să-şi pună în practică propriile interese, de cele mai multe ori total diferite de ale noastre, cei care formăm societatea românească.
Pocitaniile n-au o stabilitate politică, adică să rămân fideli partidului care i-a propulsat parlamentar sau colectivităţii care i-a votat numai pentru că reprezentau un anumit partid. Ei schimbă partidul ori de câte ori găsesc noi oportunităţi care să corespundă intereselor lor şi nu se dau înlături de la nimic ce le-ar putea crea avantaje.
O astfel de pocitanie politică, care vrea să ne îngreuneze viaţa privată, care vrea să se amestece în modul în care ne gospodărim proprietatea este deputatul ploieştean Andrei Valentin Sava.
Fost membru de vază la partidul lui Voiculescu, Sava a trecut în pragul alegerilor parlamentare din 2008 la PDL ca, în mai acest an, să treacă la PSD. La cei 31 de ani ai săi, pocitania are o carieră profesională şi politică extrem de controversată.
Şi-a luat bacul în 1999, când se angajează la firma privată Maxgel SRL. Prin învăţământ la distanţă obţine licenţa în drept la Universitatea „Nicolae Titulescu” Bucureşti. În 2008 obţine mandatul de deputat candidând în numele PDL Prahova, partid la care deţinea şi funcţia de vicepreşedinte.
La PSD a trecut în mai 2012, când a fost racolat de Victor Ponta şi Crin Antonescu ca să voteze contra Guvernului Ungureanu. Cu certitudine că Sava n-a trecut la PSD de flori de măr. Nu pare a fi caracterul de politician care să se vândă ieftin.
De când este la PSD, s-a remarcat numai prin promovarea unor inepţii legislative care ridică multe semne de întrebare referitoare la sănătatea sa mintală. Mai întâi a iniţiat un proiect de lege prin care cerea scutirea preoţilor de orice impozit pe venitul din salariu. A ieşit Ponta şi a declarat că este iniţiativa personală a lui Andrei Sava şi nu a PSD-ului.
Săptămâna trecută a venit cu altă iniţiativă legislativă. Cică locuitorii de la bloc n-au voie să crească mai mult de doi câini şi două pisici iar cei din mediul rural dacă vor câine sau pisică pe lângă casă să obţină aprobarea vecinilor. Doamne ce idiot! Unde s-a mai pomenit ca ţăranul să ţină câine în curte cu voie de la vecini? Dacă cumva se va învecina cu ţigani nu va avea niciodată acceptul acestora şi nici nu va putea ţine ceva pe lângă casă.
Şi la apartament, sunt puţini cei care au doi câini sau două pisici. În vremurile astea de criză majoritatea au abandonat animalele de companie, aruncându-le în stradă. Desigur, mai există câte o cucoană trăsnită, care ţine câte o stână de câini şi pisici, dar este treaba celor din condominiu să se răfuiască cu ea dacă se simt deranjaţi şi n-au linişte în bloc.
Sava a iniţiat aceste proiecte expres în scop electoral. Să se pună bine cu preoţii, ca să-i facă popularitate gratuită prin biserici, şi să intre în graţiile cârcotaşilor de la bloc, care au un dinte împotriva celor care deţin animale de companie.
Ce vrea Andrei Sava, s-ar putea să-i iasă pe dos. Vă mai amintiţi din inepţiile promovate de fostul viceprimar Florin Ghiorghiţă? Şi el a iniţiat un Regulament al deţinerii animalelor de companie şi a circulaţiei cu ele pe stradă. Şi el a ţinut morţiş să se aprobe un Regulament de ridicare a autoturismelor prost parcate. Consecinţa? Primarul Cătălin Flutur a pierdut alegerile şi din cauză că i-a dat nas lui Ghiorghiţă.
Necazul cel mare este că astfel de pocitanii politice nu fac nouă viaţa grea, se amestecă în treburile noastre private, ale comunităţilor formate de condominiu şi vor să ne facă să trăim după regulile lor şi nu ale noastre.
În Parlament stau la dospit legi importante pentru viaţa noastră economică şi socială iar aleşii nu-şi fac timp să le dezbată şi să le aprobe. Dar au timp să se ocupe de iniţiative legislative trăsnite şi care n-au nimic în comun cu nevoile noastre reale. Iată de ce trebuie să fim extrem de severi în a vota viitorii parlamentari. Să nu trimitem şi noi în Parlament vreun Sava care să ne facă judeţul de râs. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dorinţa Mariei
Doi copii romani i-au provocat muşcături grave unui bărbat, la Roma, într-o tentativă de jaf
Confirm că România poate fi oricând o posibilă ţintă a unor acţiuni teroriste
Legaţi-l pe Portariuc, trataţi-l şi redaţi-l întreg societăţii
Ioan Rotundu
Protest al presei din Botoşani
faţă de regulamentul abuziv al primarului Ovidiu Portariuc
Majordomul Papei Benedict al XVI-lea a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare
Hidroelectrica va înregistra pierderi de 100 milioane euro în acest an
Am rezerve faţă de serviciile de informaţii, cu şefi cu tot
probabilitatea ca Laura Kovesi să devină şef al DNA este foarte mare, sper să nu se întâmple asta
Extracţia de gaze în Marea Neagră ar putea începe spre sfârşitul deceniului
exploatarea ar putea asigura independenţa energetică a României în privinţa gazelor naturale
Botoşani: Primarul Ovidiu Portariuc, un primar biodegradabil
Ziua recoltei, un fiasco ce va intra în istoria oraşului
Cristian Roman: „Vin cu candidaţi condamnaţi penal”
Valeriu Zgonea a fost din nou la Botoşani
În războiul pres㠖 Portariuc, Ţurcanu este de partea presei
Cadrele didactice nu vor posturi unde primăriile nu decontează transportul
DSP începe numărătoarea bolnavilor cu viroze
Botoşani: Tot mai multe rude ale pacienţilor internaţi cumpără medicamentele
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă