Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
13171
De la 07 Ianuarie 2003
70493041
Editorial

Ne fac viaţa un iad!

  • Ioan Rotundu
  • 20 November 2011, 23:00
În timp de moneda euro îşi are existenţa pusă sub semnul întrebării, datorită recesiunii economice şi a datoriilor enorme înregistrate de ţările cu regimuri socialiste, în timp de însăşi Uniunea Europeană se clatină ca suprastructură statală, unii înalţi funcţionari din cadrul Comisiei Europene au preocupări care şochează.
Recent, înalţi funcţionari din cadrul Comisiei Europene au emis norme juridice prin care interzic comercianţilor de ape minerale să mai facă reclamă acestor produse cum că apa previne deshidratarea organismului.
Susţin oficialii europeni că vreme de trei ani au studiat fenomenul şi n-au constatat că apa ar preveni deshidratarea, deci reclama comercianţilor de ape minerale este una falsă, mincinoasă. Dacă o astfel de enormitate juridică ar fiu ajuns la urechea badei Gheorghe din Pocreaca, acesta şi-ar fi făcut trei cruci largi şi ar fi concretizat scurt: Anticriştii!
Dar nu trebuie să ne surprindă această enormitate , acest monument de prostie emis de funcţionarii europeni. Tot ei au interzis cu vreo doi ani în urmă comercializarea babanelor încovoiate şi a castraveţilor prea subţiri sau prea groşi. Cum bananele cresc numai încovoiate, că aşa le-a creat natura, dacă oficialii CE n-ar fi retras interdicţiile, noi, europenii, n-am mai fi mâncat banane. De castraveţi nu le-am fi dus dorul, că la noi, la români, ca să mâncăm castraveţi nu-i trecem prin verigă, cum se treceai odinioară ouăle.
Problema nu-i de râs, ci de plâns. Ne plângem că în România avem o birocraţie excesivă. Dar ce să mai zicem de cea din organismele UE? Prin aceste instituţii, finanţate şi din contribuţia noastră, prostia este ridicată la rang internaţional şi înnobilată cu putere juridică.
După ce ne-au interzis să mai consumăm carnea de porc din curtea ţăranului, pe motiv că este toxică şi ne-au băgat în magazine carnea lor sintetică, plină de E-uri, urmată de TIR-uri cu medicamente produse de companiile care au finanţat studiile prin care carnea noastră a fost decretată toxică, acum cei din UE vor să ne interzică şi consumul de lapte de vacă. Ne-au mai dat doi ani voi să mai bem lapte de la vaca din curte, după care vom bea numai lapte de la vacile care produc 40 l pe zi, stimulate prin alimentaţie chimică. Desigur, odată cu acest lapte vom primi., contra cost, şi medicamentele aferente.
Zahărul nostru, din sfecla de zahăr, care n-a generat niciodată boli ca diabetul, ne-a fost scos din alimentaţie. Ne-au umplut magazinele cu zahăr de trestie sau de îndulcitori, că un sfert din populaţia ţării este acum bolnavă de diabet.
Salamurile noastre, care îţi provocau leşin la stomac numai dacă treceai prin faţa magazinului şi le simţeai mirosul, au fost înlocuite cu salamurile lor din carne sintetică şi cu arome chimice.
Usturoiul românesc, cel care ne ferea de răceală şi ne dezinfecta organismul, cel care, potrivit tradiţiei, ne ferea de spiritele rele, l-am înlocuit cu usturoiul care nu mai are nici miros şi nici vreun remediu medical.
Ne plângem de funcţionarii noştri că sunt robii birocraţiei, că ne supun la fel de fel de chinuri până ce ne eliberează o aprobare sau o hârtie trebuitoare, dar funcţionarii europeni ne fac viaţa un iad. Şi abia suntem la început. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Budincă de vişini
Bancul zilei: Şiretenia moşului
Oficialii CE, ridiculizaţi după ce au decis că apa nu împiedică deshidratarea
Biblie microscopică editată in Buzău, la un pas de Cartea Recordurilor
Eolienele sunt o ruşine, sunt total inutile şi nu merg niciodată
Ministrul Apărării din Israel, evaziv cu privire la posibilitatea atacării Iranului
Ponta: A început executarea silita a PSD
Pierderile băncilor in trimestrul III, mai mari decât pe tot anul 2010
care sunt băncile cu profitul afectat
Eveniment educativ la „Dimitrie Negreanu”
Azi, Hram la Vovidenia
Directorii PDL care au tras chiulul pierd sprijinul partidului
Educaţie prin şah
PSD va rămâne fără pomeni electorale
Primarii PDL fac cu ochiul PSD-ului
este convins preşedintele Marcu
Regrete ale aleşilor, la biserica Vovidenia
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu - Postul Crăciunului
Operatorii de telefonie mobilă mai răi ca râia
Ministerul Educaţiei vrea să mai reducă din birocraţie
Botoşani: Judeţul are un deficit de 600 cadre medicale
La Călăraşi, scandal între primnărie şi conducerile de şcoli
Urban Serv şi Unitcom amanet
Botoşani: Deşi-i dus cu sorcova, nevastă-sa-l vrea primar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă