Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
18422
De la 07 Ianuarie 2003
83711839
Editorial

Ne vor în stradă? Să ieşim!

  • Ioan Rotundu
  • 5 September 2010, 23:00
500 de mii de români a umilit Guvernul Boc. Printre care şi floarea intelectualităţii româneşti. I-a umilit , nu prin impozitul aplicat asupra veniturilor lor, ci prin ai obliga ca de trei ori pe lună să se aşeze la trei cozi diferite pentru a completa şi depune nişte formulare concepute în cel mai idiot stil, în baza cărora Guvernul Boc le ia nişte bani.
Deşi umilinţa este una greu de imaginat pentru o ţară ce se pretinde a fi civilizată, democratică şi europeană în acelaşi timp, din cei 500 de mii de români umiliţi doar câteva voci răzleţe au protestat anemic.
Neconfruntându-se cu valuri de proteste, cum s-ar fi întâmplat în oricare altă ţară europeană, Guvernul Boc a prins curaj. Un curaj nebunm şi care frizează absurdul. Vrea acum să ne impoziteze cadourile şi, culmea, convorbirile telefonice efectuate în scop personal. Nu ştiu ce minte bolnavă s-a gândit la introducerea unor asemenea impozite, dar maladia cea mai gravă, cronică, tr4ebuie căutată la guvernanţi.
Nu cunosc din istorie vreun caz ca în care un popor să fie exterminat prin impozite şi taxe de propriii săi conducători.
Marionetele Guvernului Boc, bine dirijate de către cel mai malefic personaj din istoria veche şi modernă a României, nu mai au dimensiunea responsabilităţii faptelor comise, nu mai au puterea de a raţiona şi conştientiza spre ce catastrofă socială duc România.
Cum să impozitezi convorbirile telefonice, care sunt practic un serviciu prestat în baza unui contract şi al unui preţ convenit? Urmând această logică, trebuie impozitat şi abonamentul de călătorie, căci şi acesta este obţinut în baza unui serviciu prestat de transportator, trebuie impozitat şi tunsul la frizer, căci şi acesta este un serviciu în scop şi de uz personal.
Ne mai mirăm că băncile îi jupoaie pe români, sfidând chiar şi normele Uniunii Europene, încălcându-le în dispreţul tuturor formelor de protest. Bancherii sunt cei mai hrăpăreţi şi neîndurători oameni. În loc ca guvernul să ne apere de abuzurile băncilor, acest guvern s-a aliat cu bancherii şi ne jupoaie la concurenţă cu aceştia.
Mi se pare ceva ieşit din comun să impozitezi cadourile. N-am mai auzit ca un dar făcut de Crăciun celor dragi să-l declar mai întâi Fiscului şi să plăteşti impozitul. Stau şi mă gândesc cu groază că dacă se va introduce un astfel de impozit ce mecanism diabolic va mai inventat Guvernul Boc ca să poată fiscaliza darurile dintre români. Şi trebuie să avem în vedere că cele mai multe cadouri se fac la starea civilă, nunţi, zile onomastice. Aşadar, Guvernul Boc aduce în actualitate o idee mai veche: impozitarea darurilor şi veniturilor de la nunţi. Le-a anulat tinerilor prima de căsătorie, acum impozitează şi veniturile de la nuntă.
Cu imp+ozitarea convorbirilor telefonice chiar că se pune capac la toate, se va umple paharul cu veninul adunat împotriva Guvernului Boc. Băsescu, Boc n-au învăţat nimic din păţania lui Ceauşescu. Dacă cei 500 de mii de români umiliţi de Boc n-au ieşit în stradă, cele câteva milioane de români care vorbesc zilnic la telefon nu vor mai sta acasă să privească la televizor şi să-i înjure pe Băsescu şi Boc. Vor ieşi în stradă. Şi cred că cineva din preajma lui Băsescu şu Boc asta şi vrea. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, luni, 6 septembrie
Invitaţie la expoziţie
Ce caută Cozmin Guşă la Publica TV?
Bancul zilei: Economia românească
O poveste cu una dintre cele mai mari bănci din Afganistan
care trage să moară
Statul ne jumuleşte zicându-ne că ne protejează
Femeia din Iran condamnată la moarte prin lapidare va primi si 99 de lovituri de bici
FMI: Economia mondială se redresează într-un ritm moderat
Miniştrii de Finanţe din UE discută azi despre penalizarea ţărilor care încalcă regulile bugetare
Băncile trebuie să plătească pentru criza datoriilor din Grecia
Legea Educaţiei e blocată de cei care au interese
El Pais: România nu oferă multe şanse cetăţenilor ei
Alegatori moldoveni vor să-şi aleagă preşedintele ca şi în România
Au venit banii pentru sinistraţi. Începe părăduirea lor
Şefii PSD Botoşani bravează cu demisia din viitor
Poliţia arestează, Parchetul eliberează
Fosta directoare a DJDP este urmărită penal
Cadrele medicale speră la salarii mai mari
Huţuleac îi învaţă pe directorii de spitale cum să-şi facă bugetul
Liceele cu rezultate slabe la Bac vor fi atent monitorizate
Pedepse mai mari pentru pacienţii violenţi cu medicii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă