Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13515
De la 07 Ianuarie 2003
111281849
Editorial

Nemernicii din PNL duc Guvernul Câţu spre dezastru

  • Ioan Rotundu
  • 15 July 2021, 14:02
Un proaspăt sondaj privind acordarea votului dacă ar fi alegeri în aceste zile realizat de INSCOP plasează PSD pe primul loc în clasament, cu 30,2% în iunie 2021, faţă de 25,5% în mai 2019. PNL s-ar afla pe poziţia a doua, cu 26,6%, urmat de AUR - 14,2%, în timp ce USR PLUS ar avea 13,2%.
Precum se poate observa, deşi aflat la guvernare, PNL pierde din popularitate în favoarea PSD şi, aceasta, pentru că atât Guvernul Orban cât şi actualul Câţu, în cei aproape doi ani de când guvernează ţara n-au pus în aplicare niciuna din promisiunile lor electorale.
Aceiaşi situaţie o regăsim şi în binomul USR – PLUS, care de la intrarea în guvernare s-a tot lamentat că este blocat de PNL în punerea în practică a prevederilor din programul de guvernare. Dezamăgiţi de modul în care PNL şi aliaţii lor de conjunctură a puterii USR – PLUS, românii îşi îndreaptă atenţia către AUR, acest partid radical ce a preluat electoratul devenit orfan după decesul lui Vadim Tudor.
Ce anume i-a dezgustat şi continuă să-i dezguste pe români guvernele PNL? Încă de pe timpul premierului Orban s-a declanşat o operaţiune de schimbare a şefilor de instituţii desconcentrate puşi de PSD. Numai că, în loc ca PNL să-i schimbe cu oameni competenţi, baronii locali şi-au pus în funcţii de conducere amantele, rudele, amicii din partid. Au devenit celebre cazurile de la Tg. Mureş şi Iaşi unde şefi la OGS
În campania electorală au promis reducerea personalului administrativ, începând cu ministerele. S-a constatat că în loc de reduceri s-au umplut ministerele cu numiri liberale, narea lor majoritate incompetenţi şi cu studii de alt profil decât cel din fişa postului.
Despre pensiile speciale au hămăit întreaga campanie electorală că le vor anula. Iată că a trecut mai bine de un an şi jumătate de guvernare liberală şi pensiile speciale continuă să crească ca din apă.
Despre desfiinţarea Secţiei de Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) s-a tot bătut apa în piuă, iar acum, când şi Comisia de la Viena, şi conducerea UE au cerut desfiinţarea ei, se invocă fel de fel de motive pentru a fi păstrată. Corupţii din PNL ştiu că desfiinţarea acestei secţii va duce la creşterea competenţelor DNA care-i va extrage din sistem pe procurorii şi judecătorii corupţi, ceea ce ar scoate justiţia de sub controlul politic.
Asupra acestui subiect cei mai aprigi apărători sunt cei din UDMR. În zona controlată de unguri, respectiv Ţinutul Secuiesc, justiţia este înfăptuită sub cont6rolul UDMR şi nu n-au niciun interes să piardă acest control mult apreciat de Ungaria care, prin UDMR, stăpâneşte această zonă a Ardealului.
Mult promisa reluare a luptei împotriva corupţiei este iarăşi o promisiune abandonată. Imediat ce DNA i-a prins cu corupţia în birou pe miniştrii liberali, mai ales pe Costel Alexe, baronii locali s-au răstit la Câţu s-o lase mai moale cu DNA-ul. Şi-o lasă!
În ce priveşte binomul USR – PLUS, Dan Barna, primind funcţia de viceprim-ministru în Guvernul Câţu, de dragul puterilor primite face concesie după concesie PNL-ului, renunţând la înfăptuirea în practică a promisiunilor lor electorale. Miniştrii USR-PLUS n-au declanşat operaţiunea de reducere a aparatului administrativ, bate pasul pe loc cu desfiinţarea SIIJ, a abandonat respectarea principiului „Fără penali în funcţii publice!”
. Pentru botoşăneni, cel mai relevant exemplu de compromitere a guvernării liberale îl constituie impostorul şi evazionistul fiscal Costel Şoptică. Acesta a pus PNL-ul pe tavă PSD-ului care stăpâneşte acum judeţul şi face legea locală. Cât despre cei doi parlamentari de la USR, mult aşteptata şi crâncena lor bătălie cu impostorul Costel Şoptică şi manevrele sale politice nu se face simţită
Era de anticipat că o guvernare liberală alături de UDMR va fi o guvernare eşuată. După guvernarea din 1996 – 32000, ţărăniştii au ieşit din istorie. Liberalii îi vor urma, poate chiar mai repede decât viitoarele alegeri la termen.
Recentele alegeri din Republica Moldova a propulsat în prim plan Partidul Acţiune şi Solidaritate condus de preşedinta Maia Sandu, PAS având controlul Parlamentului şi poate forma un guvern monocolor.
României îi lipseşte un politician de tip Maia Sandu, actualul preşedinte Klaus Iohannis neavând anvergura unui lider în politic măsură să coalizeze forţe politice care să susţină un partid format din politicieni corecţi şi cu educaţie europeană şi nu un partid de socialişti vopsiţi liberali cum este actualul PNL-ul.
Dacă DNA-ul nu va fi susţinut în lupta împotriva corupţiei, începând cu cea din justiţie, cum a procedat Koveşi, corupţia care s-a generalizat în România ne va arunca într-un haos social şi economic imposibil de controlat de către structurile civice ale societăţii româneşti. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Zgârcenia patronului
Horoscopul săptămânii 12 - 18 iulie 2021
Încă un escroc la vârful conducerii PNL Botoşani
Ionică Nechifor
Toxicitatea UDMR .ului acţionează precum picătura chinezească
Ioan Rotundu
Ţara care-şi venerează infractorii ca pe eroi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă