Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Decese
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28119
De la 07 Ianuarie 2003
111165557
Editorial

Nerăbdarea lui Lolek şi Bolek

  • Ioan Rotundu
  • 11 December 2011, 23:00
Acordul european de guvernanţă fiscală recent dezbătut şi aprobat la Bruxelles a redeschis speranţele USL de a pune mâna pe putere. Când preşedintele Băsescu a plecat la Bruxelles pentru a prticipa la dezbaterea şi aprobarea acestui Acord, lcei doi lideri ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, numiţi de botoşăneni, când au fost la Târgul de animale de la Popăuţi, Lolek şi Bolek, cei doi s-au răţoit la preşedinte că vor să-i cunoască intenţiile cu care România face această deplasare.
Mai mult, liderii USL aveau pentru preşedinte pregătită propria lor variantă de salvare fiscală a Uniunii Europene, considerându-se Supermanii Zonei Euro..
Noroc că preşedintele Băsescu nu i-a prea luat în seamă şi s-a dus la Bruxelles cu varianta discutată deja cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, atunci când a vizitat această ţară.
După ce şefii de stat prezenţi la Bruxelles au acceptat Acordul european de guvernanţă fiscală în varianta Merkel – Sarcozy, liderii USL au întors-o ca la Ploieşti. Ei au declarat că sunt de acord cu acest Acord – nu le-a cerut nimeni acordul lor ca lideri ai USL – dar pentru a-l aproba au pus condiţia unor alegeri anticipate.
Credeau ei că Acordul, ca să poată modifica Constituţia României până la termenul limită din martie 2012, vor putea forţa PDL-ul să accepte alegeri anticipate. Au mai declarat cei doi că actualul Parlament este unul ilegitim pentru că mulţi parlamentari au părăsit partidul în numele căruia au candidat.
Interesantă afirmaţie. Când aceeaşi parlamentari au trecut la PSD şi au votat împotriva actualei Puteri, totul a fost legitim. Acum, că votează împotriva USL, nu mai sunt legitimi.
Şi aceşti parlamentari, ca şi cei rămaşi în USL, au fost aleşi prin votul uninominal în forma acceptată prin lege. De vreme ce legea nu sancţionează migraţia politică, cei care s-au opus unei astfel de sancţiuni fiind chiar liderii USL, această migraţiune nu atrage ilegitimitatea Parlamentului.
Dar, presaţi de datoriile cu care s-au pricopsit în urma alegerilor locale şi parlamentare din 2008, cu portăreii la uşa partidelor, cei doi lideri caută salvarea în alegeri anticipate. Ei speră ca numai aşa pot să ajungă la putere şi să-şi plătească datoriile.
Spre dezamăgirea lor, s-au grăbit cu modificarea Constituţiei. Acordul european de guvernanţă fiscală trebuie doar ratificat de Parlamentul României până la data de 31 martie 2012. Modificarea Constituţiei se poate face până la sfârşitul anului viitor, deci şi după alegerile prognozate prin noiembrie 2012.
Aşa stând lucrurile, cei doi lideri ai USL vor trebui să-şi plătească datoriile căutând alte soluţii decât accederea la putere. Dacă nu, să afle şi ei ce înseamnă să fii executat silit. Pentru că tot liderii PNL şi PSD., în guvernarea liberală a lui Tăriceanu, s-au opus în Parlament la adoptarea Legii privind falimentul persoanei fizice, o lege menită să ne apere în faţa abuzurilor băncilor. Atunci PNL şi PSD s-au situat pe baricada băncilor şi împotriva noastră.
Să-şi plătească datoriile prin mijloace cinstite sau să fie executaţi silit. Iar dacă în urma alegerilor de la anul vor prelua puterea, s-o preţuiască şi să ne respecte, nu să-şi bată joc de noi ca până acuma. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Reţeta zilei: Posmagi de Braşov
Odiseea omenirii IX
Bancul zilei: Răspunsul blondei
Caricatura zilei
De ce pactul "celor 26" seamănă cu promisiunile unui alcoolic
Sfâşiată de 25 de câini Rottweiler pe care-i creştea
Parlamentul este ilegitim, plin de trădătorii lui Traian Băsescu
eu nu m-am vândut ca Oprea
Sistemul bancar românesc este stabil
problema băncilor greceşti este mult uşurată
Îmbulzeala din magazine sfidează criza. De unde au românii bani?
România – a şasea cea mai riscantă ţară din UE după costul CDS
USL, de acord cu implementarea în România a deciziilor luate la Bruxelles
Despre „Tant’Ana”, nevasta lui Verginel
Ioan Rotundu
Botoşani: Profanatori de morminte la vârsta de zece ani
A murit scriitoarea Leonida Lari
fost deputat PRM şi militantă pentru reunirea Basarabiei cu România
Traian Băsescu despre soluţia Opoziţiei pentru revizuirea Constituţiei
e o citire eronată a articolului 148.
Mihai Ţâbuleac are insomnii din cauza noastră
Portariuc vrea Centrul Vechi pentru agenţii economici
Botoşani: USL-ul se destramă încet şi sigur
PSD-ul este piatra de moară pe care PNL şi-a legată de picioare
DSP Botoşani aflat în criză de lapte praf pentru sugari
Locuri de muncă pentru cei care cunosc cel puţin două limbi străine
CJPC: Vânzătorii de jucării sunt controlaţi minuţios
Elevii din şcoli vor lupta împotriva corupţiei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă