Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26225
De la 07 Ianuarie 2003
122911874
Editorial

Nici dacă faci greva foamei nu scapi de plata CASS

  • Ioan Rotundu
  • 10 September 2015, 23:00
De la 1 ianuarie 2016 toţi românii, indiferent dacă sunt bogaţi sau simpli boschetari, ori muritori de foame vor trebui să plătească Contribuţia la Asigurări Sociale de Sănătate (CASS). Aşa a dorit actualul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi aşa s-a legiferat prin proaspătul Cod fiscal aprobat .
În opinia ministrului PSD s-a introdus această obligaţie pentru că toţi românii trebuie să fie la fel în faţa sistemului sanitar românesc. Plăteşti contribuţia, primeşti asistenţă socială, nu o plăteşti, eşti trimis acasă de la spital chiar dacă doctorul va şti că te trimite de fapt la moarte.
Este ciudată măsura propusă de ministrul PSD şi aprobată de colegii săi social-democraţi parlamentari în condiţiile în care tocmai PSD-ul este cel care i-a plâns pe săracii ţării şi pe cei cu venituri mici atunci când Guvernul Boc a trebuit să ia unele măsuri de contracarare va efectelor crizei economice. Sărăcimea s-a dus buluc la vot în vara şi toamna lui 2012 şi a votat masiv candidaţii USL. Iată că acum îşi primesc răsplata.
Măsura este una aberantă şi inumană. La ţară sunt bătrâni care tot anul nu pun mâna pe un ban pentru că n-au de unde-l primi. Trăiesc din ce le dă grădina din spatele casei şi eventual rudele care-şi fac milă de ei şi le mai duc o strachină de borş sau ce le rămâne lor de la masă. De unde să scoată aceşti bătrâni lunar 66 de lei ca să poată plăti CASS? N-au de unde, iar ministrul Sănătăţii i-a condamnat la moarte în numele egalităţii sociale în faţa asistenţei medicale prin a-şi plăti contribuţia.
La oraş avem o altă categorie de săraci. Sunt acei asistaţi social şi cei care n-au avut vechimea necesară să primească o pensie cât de mică Prin plata lunară a sumei de 66 lei li se ia practic bruma de banii pe care-i rup de la gură pentru a-şi putea cumpăra reţeta de la farmacie. Mai sunt acei săraci care mănâncă la Cantina de ajutor social pentru că n-au altă sursă de hrană. Aceştia de unde vor avea bani să plătească cei 66 lei lunar impuşi de social-democratul ministru Nicolae Bănicioiu? Şi această categorie de săraci este condamnată la moarte cu zile pentru că de se îmbolnăvesc nu pot fi internaţi la spital întrucât nu vor fi asiguraţi.
Despre boschetarii străzii şi cerşetori n-are rost să mai aduc vorba pentru că ei oricum sunt condamnaţi la o moarte lentă şi neiertătoare din momentul în care au devenit oameni ai străzii.
Mai sunt şi alte categorii de săraci mult mai reduse ca număr de membri care nu vor putea beneficia de asistenţă medicală. Dar cea mai numeroasă categorie de la sate şi oraşe este cea care trăieşte din alocaţia copiilor. Numai ce a majorat Ponta alocaţiile că a venit Bănicioiu să ia banii înapoi Guvernul PSD a brevetat o metodă care va fi preluată şi de viitoarele guverne. Acordă avantaje financiare cu o mână şi cu cealaltă ia înapoi mai mjult decât a dat dar va putea să scoată ochii electoratului că le-a crescut veniturile. Prosteala ţine pentru că românul se lăcomeşte la ce primeşte şi nu socoteşte cât i se ia înapoi.
Motivarea ministrului ca toată suflarea să plătească CASS vine de la logica sa de politician ghiftuit cu privilegii cum că, de vreme ce românul are bani de mâncare va trebui să aibă şi pentru plata lunară a contribuţiei. Ministrul nu mai aduce vorba de principiul solidarităţii sociale în sensul că se ia de la cine are şi se distribuie la toţi cei care au nevoie.
Părinţii social-democraţilor de astăzi, comuniştii, au fost mult mai umani. Ei nu făceau diferenţiere între cei care plăteau contribuţia şi cei care nu aveau de unde s-o plătească. Trata pe toată lume care avea nevoie de asistenţă medicală chiar dacă nivelul profesional al medicilor era unul scăzut în raport cu colegii lor occidentali din lumea capitalistă.
Urmând logica lui Bănicioiu, dacă mănânci înseamnă că ai şi bani de plata contribuţiei, ar însemna că dacă te afli în greva foamei şi nu mănânci ar trebui să fii scutit la plată. Nici măcar aceşti grevişti ai foamei nu sunt iertaţi de Bănicioiu şi Guvernul Ponta, cel care se laudă că a adus fericirea peste români odată cu creşterea economică şi încasarea mai multor bani la buget.
Dacă Bănicioiu ne cere să fim egali la a contribui pentru susţinerea Sănătăţii, de ce nu suntem egali şi în privinţa altor aspecte de ordin social. Parlamentarii şi-au tras pensii speciale în dispreţul celorlalte categorii de pensionari. Bugetarii şi-au majorat salariile în dispreţul celor care muncesc în sistemul privat. Tot bugetarii primesc tichet anual de concediu în valoare de până la şase mii lei, în detrimentul celor care muncesc în sectorul privat.
Toate aceste discriminări sociale au apărut odată cu guvernarea social-democrată condusă de premierul Victor Ponta iar dacă existau moştenite de la guvernele anterioare le-a accentuat..
Şi mai ciudat este că în faţa acestui val de abuzuri ale PSD lideri PML tac complice. N-a sărit nici unul să ia apărarea sărăcimii. N-am pretenţie ca parlamentarii PNL de Botoşani precum Verginel Gireadă, Roxana Ţurcanu, Costel Şoptică, Viorel Grigoraş să fi făcut un astfel de gest pentru că nu-i ajută resursele intelectuale să priceapă rolul şi rostul lor.
Dar am de observat că cele două matracuci parlamentare ale PSD, nevasta şoferului Doina Federovici şi Tamara Ciofu, care-i plâng şi acum pe săracii asupriţi de Guvernul Boc, n-au avut nici o reacţie de protest în apărarea celor bătuţi de soartă.
La anul avem din nou alegeri. Închei cu îndemnul: Votaţi candidaţii PSD! Merită! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 11.09.2015
Bancul zilei: Apropo cu alt sens final
Reţeta zilei: Gogosari a la dicarmencitta
Botoşani: Cetăţenii din Vorniceni despre controlul IJP la postul de Poliţie
* „boala lungă, moarte sigură”
Mariana Rarinca in instanta: Am avut o abordare gresita
daca stiam ce mi se va intampla, nu mai ceream un leu de la Livia Stanciu
Fostul ministru Relu Fenechiu, aflat in Penitenciarul Vaslui, ii invata pe detinuti "tainele" computerului
Arabia Saudita s-a oferit sa construiasca 200 de moschei in Germania pentru refugiatii sirieni
Homo naledi. In Africa de Sud a fost descoperita o noua specie de hominid
Explicatiile halucinante ale unei consiliere PNL pentru arestarea lui Sorin Oprescu
Romania ar putea renunta de anul viitor la importurile de gaze naturale
Gabriel Oprea, de un an si opt luni ministru la Interne, debuteaza luni la Consiliul JAI
Autoutilitară furată din Portugalia depistată de poliţiştii de frontieră dorohoieni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog