Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
11433
De la 07 Ianuarie 2003
68453184
Editorial

Nişte fornăiţi şi rârâiţi!

  • Ioan Rotundu
  • 18 September 2011, 23:00
Trei tineri români au fost umiliţi în Paris de un poliţist numai pentru că vorbeau româneşte, aveau telefoane iPhone şi studiau la Sorbona. Iar poliţistul nu s-a sfiit să le spună în faţă că nu le place românii, iar pe fata studentă la Sorbona a luat-o în râs cu "Exista o altă Sorbona, pentru săraci, pentru români?"
În primul rând constat că poliţiştii, oriunde s-ar afla pe mapamond, toţi corespund portretului robot al lui Garcea. Dar cu poliţistul francez, căruia nu-i plac românii, am a-i spune câteva vorbe de la obraz. Numai să aibă inteligenţa necesară să priceapă mesajul meu.
În primul rând cine este Franţa? O ţară care-şi serbează ziua naţională având ca simbol distrugerea unei închisori (Bastilia, 1789) şi nicidecum un act de bravură naţională, de eroism, care să simbolizeze o unitate naţională de limbă şi cultură sau de ordin statal. Cu u8n aşa simbol naţional, precum a fost Bastilia, nu văd nici un motiv pentru Garcea francez să-şi permită ră-i umilească pe români.
Apoi, ce exemple a dat lumii Franţa? Să ne amintim de noaptea Sf. Bartolomeu, acea noapte dintre 23 – 24 august 1572 când 30 de mii de protestanţi au fost masacraţi numai pentru că aveau o altă viziune asupra credinţei. N-au fost iertaţi nici măcar copii de ţâţă. Cea mai sângeroasă noapte din istoria omenirii s-a consumat în Franţa şi nu în România.
Numai un Garcea fr4ancez se poate mândri cu aşa ceva!
Să mai aduc în discuţie moralitatea poporului francez, o moralitate care numai de exemplu în lume nu poate fi. La Paris este celebrul Moulin rouge şi nu la Bucureşti. La Paris s-au aprins pentru p0rima dată în Europa felinarele roşii, simbolul prostituţiei. Cea mai veche „profesie feminină”, consemnată şi de Biblie, este asociată ncu franţuzoaicele şi nu cu româncele. La hotelurile din Bucureşti, în perioada interbelică au venit franţuzoaicele care şi-au afişat tarifele pe uşă, nu româncele la Paris.
Se tot laudă francezii cu a lor cultură. Măi, să fie! Să scoatem din Lucru tot ce nu este franţuzesc şi vor rămâne sălile goale iar pereţii albi. Să-i scoatem din panteonul personalităţilor culturale al Franţei pe români şi sdă vedem ce mai rămâne? Ce-ar fi Franţa fără Brâncuşi, Ionesco sau Henry Coandă? Iar dacă dăm deoparte toate personalităţile străine constatăm că acest panteon este mai mult gol.
Acest Garcea francez ar fi trebuit să ştie că înainte de-ai urî pe români el aparţine unui popor descris cu lux de amănunte de Victor Hugo în Mizerabilii sau de Zola în Germinal.
Francezii de rând nu sunt consideraţi oameni culţi, dovadă şi acest Garcea. Cu o limbă fornăită şi rârâită, francezii n-au reuşit să se impună decât prin ţările tribale ale Africii. Dacă limba franceză a fost considerată cândva limba diplomaţilor, acest lucru s-a datorat seriilor der studenţi absolvenţi în universităţile franceze. Acest simbol al limbii franceze a devenit o mângâiere a trecutului, limba engleză devenind şi limba de comunicare între diplomaţii din întreaga lume.
Nici ca aspect fizic francezii nu se pot mândri. Au o fizionomie colţuroasă din mijlocul căreia se iţeşte un nas mare şi borcănat. Dacă mai apare câte o franţuzoaică de o frumuseţe aparte, să-i analizăm arborele genealogic şi vom constata că îi curge în vene sângele altei etnici decât cea franceză.
Aşa privire lucrurile, Garcea cel francez n-are nici un motiv să-.i urască pe români. Decât doar că fiind şi el un Garcea, nu putem cere inteligenţă şi civilizaţie de unde nu este. În schimb, şefii lui ar trebui să fie cei care să repare netrebnicia celui ce poartă uniforma statului francez. Nu cred că o vor face. Cum nici din partea Ambasadei română la Paris n-am auzit de vreun protest oficial.
Rămâne ca cei trei români, dacă vor dispune de banii necesari, să-şi repare onoarea în justiţia franceză. Dacă n-o funcţiona şi ea după modelul Sarkozy precum cea de la noi după modelul Băsescu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Sunt momiţi să nu-şi mai trimită pacienţii la spital
OŞJ Botoşani caută profesori pentru posturile vacante
Gigi Becali vrea o alianţă cu PDL, UNPR şi partidul lui Dan Diaconescu
Verginel Gireadă îşi etaleaz㠄ştiinţa administrativă”
USL a găsit soluţia salvatoare pentru Botoşani
O nouă găselniţă a USL împotriva lui Flutur
Contractul cu Bechtel a fost unul nefericit
În aceste zile medicii tineri vor putea opta pentru specializare
La Căminul de bătrâni Truşeşti sunt locuri libere
Presiunile UE pentru eliberarea Iuliei Timosenko sunt imorale
Şi-a dat foc i după ce banca a refuzat să-i renegocieze împrumutul
NASA avertizează că satelitul UARS cade spre Pământ
Cei trei români acuzaţi pe nedrept că ar fi furat un iPhone vor să dea în judecată statul francez
Să nu vă încredeţi în America, NATO, Marea Britanie, Franta şi Italia!
Barack Obama propune o nouă taxă pentru americanii bogaţi
Horoscop
Bancul zilei: Sex… gastronomic
Reţeta zilei: Frigănele cu creier
Le-a furat gelozia minţile!
Ioan Rotundu
Caricatura zilei
Botoşani: Oprişanu priveşte chiorâş la investiţiile lui Flutur
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă