Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Reportaje
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9804
De la 07 Ianuarie 2003
120689870
Editorial

Nişte netrebnici!

  • Ioan Rotundu
  • 29 July 2012, 23:00
Ce s-a întâmplat de Ziua Naţională a României la Timişoara, Televiziunea Naţională Română n-a transmis românilor, aşa cum a făcut-o şi în zilele lui decembrie 1989 până la fuga lui Ceauşescu. Iată dovada că democraţia la noi nu funcţionează decât atât cât dă voie puterea politică. Faptul că TVR a tăcut, nu este că a dat dispoziţie Guvernul Boc sau preşedintele Băsescu. Dispoziţia a venit dinspre PSD, poate dată de Mircea Geoană lui Alexandru Sassu, directorul general TVR şi om de bază al social-democraţilor.
Altfel spus, neocomuniştii lui Iliescu au respectat ad literam tactica aplicată de comuniştii lui Ceauşescu. Mă întreb, eu pentru ce plătesc abonament la TVR? Ca să-mi ofere ei numai informaţiile care cred de cuviinţă că nu afectează interesele puterii politice? Cum pot fi numiţi cei de la conducerea TVR decât „Nişte netrebnici!”
La Timişoara, cei ieşiţi la contramitingul PSD au fost cei care s-au şi-au văzut întinată memoria fiilor, părinţilor şi bunicilor ucişi de comuniştii din care-şi trage seva ideologică Mircea Geoană. Slugoii de la Antena 3 şi Realitatea Tv, la care s-a alăturat în miez de noapte şi bufonul lui Voiculescu, Mircea Badea, au prezentat totul ca fiind un miting organizat de PDL. Doar cei de la OTV, care au transmis imagini din întreaga Piaţă a Operei din Timişoara, au fost corecţi şi au recunoscut că protestul este al timişorenilor care au văzut călcat în picioare simbolul luptei lor împotriva comunismului: Piaţa Operei.
Am urmărit evenimentele din Timişoara prin transmisia în direct pe Internet. Protestau acolo timişoreni care la revoluţie aveau vârsta în jurul a douăzeci de ani. Dincolo de cordonul de jandarmi manifestau tineri de 18 – 20 de ani, îmbrăcaţi în mantii roşii şi cu tabloul lui Geoană agitat pe sus, aruncând vorbe de ocară către protestanţi. Ce ştiu aceşti tineri despre evenimentele din decembrie 1989, când poate nici nu erau născuţi? După cum arătau mutrele lor, na-u ţinut în mână o carte de poveşti, nicidecum una de istorie. Cum îi poţi numi pe cei care i-au jignit pe timişoreni în ce au ei mai scump, decât „Nişte netrebnici!”
De la Timişoara au luat exemple şi grupurile de adevăraţi revoluţionari din decembrie 1989, cei care n-au nici carnet de revoluţionar şi nici n-au beneficiat de privilegiile acordate de PSD celor care au ştiut să-şi procure un asemenea document. Au ieşit în stradă să strige „Jos comunismul!”, cancerul social impusă nouă de Iliescu şi ai lui.
La Bucureşti şi în marile oraşe ale ţării grupurile au protestat, fără ca TVR-ul să şi Antenele să pomenească de protestele lor. În schimb, ieri, pe site-ul Jurnalului, neocomuniştii au postat comentarii jignitoare la adresa protestanţilor. Cum să-i numeşti decât „Nişte netrebnici!”
Am publicat în zilele de luni, marţi şi miercuri un material la care am muncit mult pentru a mă documenta. S-au găsit comentatori care să-mă acuze în fel şi chip. Ba unii s-au găsit deştepţi tare şi să afirme că materialul mi l-a pus la dispoziţie SRI-ul sau că l-am publicat pentru a mă recompensa faţă de Gheorghe Flutur, care mi-a dat gratuit un teren la Suceviţa, unde-mi construiesc o vilă. Minţi bolnave. Regret că afirmnaţia a fost preluată şi Constantin Burlacu, botoşăneanul care trăieşte în SUA, fără să aibă habar de statutul meu social din Botoşani. Cine sunt aceşti comentatori? „Nişte netrebnici!” care continuă să promoveze în viaţa noastră ideologia comunistă cu tot arsenalul ei de manipulare publică şi de insuflare a temii.
Vreau să le transmit acestor netrebnici că site-ul Jurnalului nu-i gazda propagandei lor. De aceea au fost validate doar comentariile care au exprimat o opinie legată de materialul publicat, opinie argumentată şi nu partinică. Nu accept ca nişte netrebnici inculţi şi ignoranţi să-şi bată joc de munca mea şi să insinueze fel de fel de acuzaţii. Site-ul Jurnalului este accesat zilnic de peste şapte mii de cititori, uneori chiar zece mii şi nu voi permite să fie transformat într-un mijloc de luptă partinică.
Am acceptat şi voi accepta vizualizarea oricărei opinii care este exprimată pertinent, dar nu vor fi vizualizate toate refulările şi neîmplinirile celor frustraţi de evoluţia lor în viaţă Altfel spus, cei care se simt „Nişte netrebnici!” să se abţină de la comentarii, că postarea lor nu le va fi cu folos.

2.12.2009


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Cum i-a umilit ruşii pe amecicani
Video: Bătrâneţe grele (partea I)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă