Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8385
De la 07 Ianuarie 2003
123142125
pnl
Editorial

Noi motive ca Ponta să fie votat preşedinte

  • Ioan Rotundu
  • 4 November 2014, 23:00
Sunt o mulţime de motive pentru care Victor Ponta trebuie votat ca să devină cel de-al patrulea preşedinte postdecembrist al României. Voi încerca să aduc în centrul atenţiei doar câteva din aceste motive, pornind de la cel mai puternic. În turul I Ardealul nu l-a votat pe Ponta ci pe neamţul Iohannes Klaus. Bogaţi, insensibili la principiul naţional „să moară capra vecinului”, chibzuiţi la vorbă şi faptă, ardelenii au adus un grav afront susţinătorilor majoritari ai lui Ponta din Moldova şi Ţara Românească.
Mândri în sărăcia lor, moldoveni, muntenii şi oltenii îl vor alege preşedinte pe Ponta numai ca să-i vadă şi pe ardeleni aidoma lor. Adică tot atât de săraci! Iar Ponta este politicianul care, ajuns preşedintele României, îi va aduce pe ardeleni la sapă de lemn.
După ce-i va învăţa minte pe ardeleni, arătându-le că ei nu pot fi mai presus decât moldovenii, muntenii şi oltenii şi că în socialismul lui Ponta fiecare munceşte cât poate dar câştigul se împarte în mod egal fiecăruia, proaspătul preşedinte Ponta va deschide larg uşile din partea de Est a României ca Putin şi ai lui să-şi recapete influenţa pierdută din cauza perestroikăi lui Gorbaciov.
În schimb, porţile din partea de Vest, cele prin care românii ajung în Occident şi sunt otrăviţi cu principiile democraţiei şi ale statului de drept vot fi bine ferecate cu închizători imposibil de descuiat.
Dealtfel Ponta a şi anunţat că, odată ales preşedinte, nu va mai accepta să primească sfaturi de la cei din Uniunea Europeană sau SUA, de la FMI sau Banca Mondială şi că va izola România aşa cum a izolat Viktor Orban Ungaria, ca să nu mai fie poporul corupt de bogăţiile occidentalilor. Decât mult şi bun, cum şi-au făurit traiul occidentalii, mai bine mai puţin şi prost cum au fost obişnuiţi românii vreme de 45 de ani de către regimul comunist.
Este un mod de viaţă mult mai sănătos şi care se potriveşte perfect cu educaţia politică actuală a românilor şi capacitatea lor de a înţelege ce se întâmplă cu viitorul lor şi al copiilor lor.
Apoi, din epoca fanarioţilor românii n-au mai avut un conducător mincinos, ipocrit, pervers, plagiator şi instabil mintal, sculându-se dimineaţa cu o idee şi încheindu-şi ziua de muncă cu o alta, taman pe dos faţă de cea de dimineaţă. Convins că socialismul este sistemul de guvernare cel mai potrivit românilor, ca preşedinte, Ponta va reînvia vremurile haiduciei, luând de la bogaţi şi de la cei care muncesc pentru a da celor neajutoraţi, calici dar mulţumiţi că din nou în România se poate trăi şi fără muncă.
Dacă prin porţile dinspre Est vor veni Putin cu ai lui, prin porţile maritime vor veni socialiştii chinezi. Deja, în calitate de premier, Ponta a legat o strânsă prietenie cu demnitarii comunişti chinezi, invitându-i la masa cu bucate ale economiei româneşti. Nu degeaba se spune că românii sunt un popor ospitalier. Unde mănâncă un român pot mânca pe lângă el şi o mie de chinezi. Decât să ne stâlcim limba pronunţând englezisme şi franţuzisme, mai bine o să ne vină mai uşor să învăţăm chineza. În plus, revoluţia culturală de tip chinez începută de Ceauşescu o va duce la bun sfârşit nepotul său socialistul Ponta
Să mai adăugăm faptul că ajuns preşedinte, Ponta ne va scăpa de imperialismul american care s-a instalat în inima Olteniei, la Deveselu, ferindu-i astfel pe olteni de marele pericol al democraţiei americane care le-ar putea influenţa în rău viaţa de huzur pe care o duc din vremurile lui Ceauşescu.
Când a fost desemnat premier, Ponta ne-a anunţat că va forma cel mai cinstit guvern postdecembrist. Ştim cu ce guvern ne-am pricopsit. Ca viitor preşedinte, Ponta ne-a anunţat că va forma cel mai cinstit colectiv de consilieri prezidenţiali. Motiv să-l votăm preşedinte ca să-şi poată împlini promisiunea.
Un alt motiv să-l votăm pe Ponta preşedinte este acela că va fi capabil să pună botniţă procurorilor de la DNA care-şi fac de cap şi nu mai au tihnă baronii locali să pună şi ei un ban deoparte din bugetul public. Apoi, feţe simandicoase aşteaptă de după gratii să fie odată aprobată acea lege a amnistiei şi graţierii. Bieţii încarceraţi suferă profund privind cum cei rămaşi afară se înfruptă copios din bogăţiile publice iar ei privesc neputincioşi. Nu-i drept!
Şi ca ştire de ultimă oră dar puternic motiv de a fi votat preşedinte, Ponta ne-a anunţat că locul său de premier va fi luat de fotomodelul cu cinci neveste Călin Popescu Tăriceanu.
Sper ca modesta mea contribuţie în a susţine motivat necesitatea ca Ponta să fie votat preşedintele României să fie avută în vedere de mai marii din PSD şi să-mi mai ierte din păcatele ştiute şi neştiute pentru că în nemernicia mea am ridicat piatra şi am aruncat-o asupra lor. Închei acest editorial cu o rugăminte adresată bunului Dumnezeu: Doamne, în bunătatea ta fericeşte-i pe toţi românii care-l vor vota preşedinte pe Victor Ponta, aşa cum şi ei mă vor ferici pe mine şi copii mei votându-l!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nervozitatea poliţistului
Bacon de casa
Horoscopul zilei
Victor Ponta: Iohannis este un lucru, eu sunt roman
Nu vreau sa mai primim ordine din afara tarii, noi stim mai bine in Romania
Kllaus Iohannis: Solicit candidatului Victor Ponta sa aiba curajul pentru o confruntare corecta
Guvernul se imprumuta de 1,1 miliarde lei de la Trezoreria Statului pentru plata beneficiarilor de fonduri europene
Arhiepiscopul Romanului si Bacaului a murit, cu cinci zile inainte sa implineasca 100 de ani
Noile aventuri ale baronului Ponthausen
C.V Tudor, dupa ce a anuntat ca il sprijina pe Ponta
Sa se termine cu arestarile astea abuzive / Arestarea lui Hrebenciuc, o rusine
Curtea Constitutionala: Abrogarea infractiunii "presiuni asupra justitiei", constitutionala
Curtea Constitutionala a amanat pentru 9 decembrie decizia privind articolul de incompatibilitate in baza caruia este judecat Klaus Iohannis
Daca Ponta va castiga alegerile, e de asteptat sa reorienteze politica externa a Romaniei catre Rusia si China
Comisia Europeana revizuieşte in jos prognoza de crestere pentru Romania
2% in anul 2014, din cauza scaderii investitiilor
Golanul politic
Ioan Rotundu
Accident de muncă la Mecanex
Primarii ACL din Botoșani: ,,Într-adevăr, duminică am pierdut o bătălie, dar nu războiul!”
Botoşani: Liberalul Coman se burzuluieşte împotriva şefului Ţurcanu
Autoritatile din Romania incalca dreptul la vot prin modul in care organizeaza sectiile de votare din diaspora
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog