Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Religie
Mediu
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
3655
De la 07 Ianuarie 2003
74862202
Editorial

Noi răfuieli liberale

  • Ioan Rotundu
  • 1 October 2009, 23:00
Vineri seară, la sediul PNL Botoşani a avut loc şedinţa Biroului Permanent Judeţean (BPJ). Printre alte puncte de pe ordinea de zi s-a aflat şi excluderea din partid a unor membri marcanţi.
Primul exclus a fost inginerul Viorel Ciobanu. Vechi liberal, fost inspector şef la Inspecţia de Stat în Construcţii Botoşani în Guvernul Tăriceanu, devenit adjunct în Guvernul Boc, Viorel Ciobanu a fost propus recent pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. La nici o zi de la anunţarea publică a candidaturii sale la vicepreşedinţia CJ, liderul PNL Florin Ţurcanu a revenit asupra anunţului, declarând că PNL susţine pentru postul de vicepreşedinte pe Cătălina Lupaşcu.
Supărat că nu va mai fi candidatul PNL, Ciobanu n-a mai luat parte la şedinţa Consiliului Judeţean Botoşani de miercuri, când urma să se refacă alegerile pentru funcţiile de vicepreşedinte. Numai că miercuri PNL-ul şi-a retras proiectul de alegere a unui nou vicepreşedinte, din motivele deja relatate de către mine într-un editorial anterior.
Faptul că Ciobanu nu s-a prezentat la şedinţa CJ nu i-a scăpat lui Florin Ţurcanu, liderul liberalilor propunând în BPJ sancţiunea maximă: excluderea din partid. Dealtfel Ciobanu nu era de mai mult timp pe placul lui Ţurcanu. Când preşedintele Liviu Câmpanu a propus excluderea din PNL a lui Florin Ţurcanu, în toamna anului trecut, Viorel Ciobanu a votat pentru excludere. Ţurcanu n-a uitat acest lucru, iar acum i s-a ivit ocazia de a se răzbuna. Şi s-a răzbunat din plin.
Un alt lider marcant exclus, şi el vechi liberal, a fost dorohoianul Petrică Nichita. Fost consilier municipal în Consiliul Local Dorohoi, în prezent consilier judeţean, cu experienţă politică acumulată în peste 15 ani de liberalism, Nechita a lipsit de la şedinţa de consiliu judeţean. Se pare că tocmai această lipsă i-ar fi atras sancţiunea supremă.
Omul se află internat la Neuropsihiatrie Iaşi. L-am contactat telefonic, dar nu ştia nimic despre excluderea sa din PNL. Potrivit spuselor sale, chiar dacă în BPJ s-a propus excluderea, decizia definitivă revine Delegaţiei Permanente. Interesant este că asupra motivelor de excludere a lui Nechita se păstrează tăcerea.
În timp ce vechii liberali sunt excluşi unul după altul, o nouă generaţie se ridică la conducerea partidului, foarte pitorească din punct de vedere al pregătirii profesionale. Sunt excluşi ingineri, economişti şi sunt promovaţi în funcţii de conducere învăţători, poştaşi, tractorişti sau muncitori cu statut de patron.
Există tot mai mari şanse ca PNL-ul să revină la guvernare. În asemenea condiţii, cu siguranţă vor primi în portofoliu anumite instituţii ale statului în fruntea cărora să numească şefi. Ce credibilitate publică vor primi aceştia, de vreme ce desemnarea lor va fi decisă de persoane cu o pregătire profesională mult inferioară lor?
Iată, dar, că în loc să ridice ştacheta calităţii umane, impunând celor care vor să ocupe demnităţi publice sau funcţii de conducere în partid să aibă o instruire profesională adecvată şi cât mai onorabilă, PNL-ul, din partid elitist, coboară ştacheta la nivel de statut heirupist. Unii susţin că PNL-ul este reformat după chipul şi asemănarea liderului. Parcă n-aş crede. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Peste un sfert dintre primăriile din judeţ au fost amendate de Prefectură
Şefii judeţului pleacă în masă în pelerinaj
Ziua Naţională a Germaniei, sărbătorită la Prefectura Botoşani
Marea debarasare, episod nou
Parlamentul va deveni un loc al grotescului în următoarele doua luni
Corul robilor şi vopsirea comuniştilor
De ce îl vrea Moscova pe Lupu?
CEDO a refuzat recepţia Dosarului Revoluţiei române
pe motiv de lipsa de spaţiu
8 tone de furaje incendiate de un necunoscut
Magazie incendiată de o lumânare uitată aprinsă
Clopotele din biserici rămân, la Flămânzi, cele mai sigure mijloace de alarmare civilă
Program TELE'M BOTOŞANI, vineri
Horoscop
Boc şi-a luat adio de la PSD, într-un mod aparte
Face totul profesionist
Casă nouă pentru familia Purcel
Borcane contraceptive
Noi schimbări în conducerea Spitalului judeţean
Modernizarea Spitalului judeţean, bani aruncaţi pe fereastră
Botoşani, un judeţ calamitat şi o anunţată criză a grâului
Marcule, dă banii înapoi!
Prefectul vrea să pună ordine în haosul comasărilor de şcoli
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă