Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12356
De la 07 Ianuarie 2003
87404190
Editorial

Normalitatea anormalităţii

  • Ioan Rotundu
  • 31 May 2018, 23:00
În România valorile sociale s-au răsturnat. Valorile au devenit nonvalori iar nonvalorile au primit rang de virtuţi. Suntem în situaţia avansată de Adrian Severin în drumul său spre închisoare că dacă majoritatea a votat cu liderii corupţi ai PSD, înseamnă că aceasta-i normalitatea. O normalitate a hoţiei, a infracţiunilor săvârşite sub protecţia legii şi a instituţiilor statului iar cinstea a ajuns să fie hulită, ponegrită ca şi cum ea ar fi cauza tuturor relelor care s-au abătut pe capul poporului român.
Este o anormalitate a prezentului că în România unul din 11 copii se culcă seara nemâncat, 3 din zece flămânzi şi cu toate acestea românii aplaudă şi aprobă orice demers al Guvernului PSD care limitează şi chiar reduc condiţiile de progres şi civilizaţie. Este o anomalie să-i vezi pe săracii ţării aplaudând şi aprobându-i pe bogaţii care-i mint şi le aruncă nişte firimituri de la masa lor îmbelşugată.
Este o anomalie să-i vezi pe bolnavii cronici externaţi pentru că nu mai sunt bani pentru tratamentul lor, să-i vezi pe bolnavi alergând la început de lună cu reţeta în mână de la o farmacie la alta ca să prindă gratuitele şi compensatele şi nu toţi reuşesc pentru că nu sunt alocaţi mai suficienţi.
Este o anomalie să ţipe presa că iar nu sunt vaccinuri pentru copii, medicamente pentru tratamentul bolnavilor de SIDA, TBC, hepatita B cum este o anomalie să-i auzi pe cei de la Ambulanţa că nu mai pot onora comenzile urgenţelor pentru că hârburile lor au cedat şi stau în garaj. Toate aceste anomalii sunt aplaudate şi susţinute prin vot de către cei vizaţi şi sărăcimea ţării, transformând anomaliile în normalitate.
Liviu Dragnea este condamnat definitiv pentru fraudă electorală şi cercetat într-un alt dosar pentru abuz de putere. Tăriceanu este trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă. Doi infractori periculoşi conduc Parlamentul României, o anomalie care nu se regăseşte în nicio altă ţară. Dar electoratul PSD, la semnul lui Dragnea şi a baronilor locali vin la mitinguri de susţinere. Grave anomalii pentru o societate sănătoasă, o normalitate pentru societatea noastră putredă moral.
Curtea Constituţională a României şi-a depăşit flagrant competenţele şi a dat o decizie contrată Constituţiei ţării, afectând grav separaţia puterilor în stat. Ticăloşii politici din PSD au aplaudat decizia. Iar aplauzele lor au fost amplificate de aplauzele celor care habar n-au ce s-a schimbat în România prin această decizie, Aplaudă pentru c㠄sunt ai noştri”.
În opinia lor duşmanul este Codruţa Koveşi. Din cauza ei trăiesc prost.. Oamenii aceştia apără corupţia pentru că nu ştiu care sunt consecinţele acesteia asupra vieţii lor. Apără corupţia pentru că lor, la posturile tv ale mogulilor penali li se spune că hoţii de rang înalt sunt de fapt victimele abuzurilor Codruţei Koveşi şi a procurorilor DNA. Toate aceste anomalii pentru prostimea manipulată şi mituiţii cu banii din bugetul ţării sub formă de salarii şi pensii speciale sunt o normalitate. Ei susţin că aşa trebuie să fie iar de încerci să le arăţi adevărul eşti respins, hulit, umilit, eşti de-al lui Koveşi sau Soros.
Dar când ajung în faţa justiţiei să-şi caute dreptatea şi n-o găsesc vin şi plâng la uşa reprezentanţilor societăţii civile, a asociaţiilor şi fundaţiilor care apără drepturile omului. Descoperă că normalitatea lor era de fapt o anormalitate dar deja este prea târziu pentru majoritatea dintre ei.
Câtă vreme un segment major al societăţii noastre va susţine anomaliile generate de actuala putere ca fiind normalitate, viaţa noastră se va înăspri tot mai mult, libertăţile noastre vor deveni amintiri iar teama de putere se va reinstala ca în vremurile comunismului. Asta şi urmăreşte actuala putere, dar prostimea nu realizează că drumul spre iad este pavat cu promisiuni frumoase.
Prostimea se pregăteşte ca pe 9 iunie să meargă la Bucureşti să apere corupţia şi corupţii, s-o susţină pe prima analfabetă a ţării făcută premier de infractorul Dragnea pentru c㠄sunt ai noştri” Sărăcia în care se adâncesc le generează efluvii de simpatie pentru cel mai corupt partid din istoria ţării: PSD-ul. O normalitate a anormalităţii. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Din dragoste
Horoscop zilnic 1.06.2018
Centenarul Uniri sărbătorit la Călăraşi cu cântec, joc şi voie bună
Renaşterea demonului roşu
Ţaţa Mincă ameninţă primarii care nu-i satisfac poftele
Centenarul Unirii pângărit din nou de unguri
Diabolic sau scelerat? Şi una, şi alta!
Lumea lu' Rotundu: Contorsionista Andreia Tucaliuc
Înscenarea morții ziaristului Arkadi Babchenko are un precedent:
Virgil Tănase, disidentul român pe care Securitatea l-a vrut mort
Tribunalul Bucureşti a decis restituirea la DNA a dosarului Microsoft 2
500 de procurori reacționează la decizia Curții Constituționale și cer respectarea independenței justiției
Catrenul săptămânii
Ludovic Orban: Constituția este încălcată chiar de Curtea Constituțională
Considerăm că nu poate fi luată în considerare această decizie / Poporul este deasupra Curții Constituționale, este suveran
Prima reacția a DNA, după decizia CCR privind revocarea Laurei Codruța Kovesi:
Ne exprimăm îngrijorarea față de potențiala afectare a statutului de independență a procurorilor
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 1.06.2018
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Zilele comunei Călăraşi II
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă