Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
16435
De la 07 Ianuarie 2003
78364834
Editorial

Nu accept să fiu umilit de Romtelecom

  • Ioan Rotundu
  • 22 January 2014, 23:00
După ce pe seama defecţiunii din reţeaua telefonică de pe raza satului Buhăceni s-a iscat un întreg scandal, noi, cei de la Jurnalul, fiind firul roşu al evenimentelor, conducerea companiei Romtelecom ne-a remis un drept la replică referitor la cele publicate pe site-ul nostru dar şi referitor la reclamaţiile abonaţilor din satul Buhăceni.
Dreptul la replică l-am publicat integral şi fără vreo imixtiune din partea noastră. În schimb, ne permitem să-l comentăm separat pentru că nu putem accepta să fim trataţi ca aparţinând lumii a III-a, aşa cum sunt tratate ţările sărace de către cele bogate.
Din dreptul la replică rezultă clar că angajaţi ai Romtelecom au luat cunoştinţă de apariţia defecţiunii imediat ce aceasta a apărut. „Incidentul a avut loc în data de 10 ianuarie, nu 7 ianuarie, aa cum este precizat în articol, atestat in baza procesului de constatare întocmit de Poliţia locală, ca urmare a cercetărilor efectuate în prezenţa reprezentantului Romtelecom care anunţase în prealabil avaria. După evaluarea situaţiei, reprezentantul companiei a demarat procedurile pentru începerea lucrărilor de remediere.” – stă scris negru pe al în dreptul la replică.
Ne întrebăm în mod firesc, de ce nu au trecut la remedierea defecţiunii şi de ce la data de 17 ianuarie, cei de la Romtelecom Botoşani habar nu aveau de această defecţiune? Tot în dreptul la replică se mai arată că primele reclamaţii s-au înregistrat începând cu ziua de 13 ianuarie. De ce atunci nici după această dată nu s-a procedat la efectuarea reparaţiilor? Nu era un incident minor. Jumătate din satul Buhăceni şi satul Păsăteni au rămas fără ton la telefon şi semnal la Internet, ceea ce impunea urgentarea lucrărilor, dacă companiei şi-ar fi păsat de clienţii săi şi ar fi dovedit un minim respect faţă de aceştia.
Noi am filmat cazul la 12 zile de la producerea defecţiunii şi lucrurile nu se mişcaseră deloc la nivel de companie. Abia când am ajuns noi la sediul lor din Botoşani s-au alertat şi au început să sune telefoanele. Chiar a doua zi după filmările noastre, adică în 22 ianuarie, s-a trimis o echipă de meşteri care a început să lucreze. Cum de numai într-o singură zi s-a putut rezolva problema şi vreme de 12 zile totul s-a aflat la stadiul de baltă?
Intervenţia noastră a dus la rezolvarea cazului de la Buhăceni dar problemele de fond ale companiei rămân: reţea telefonică în stare avansată de degradare, frecvente căderi de ton, semnal la Internet slab şi rapiditate scăzută în raport cu alţi operatori de telefonie mobilă etc. La aceste aspecte nu se face nicio referire în dreptul la replică.
Am mai fost acuzaţi că am filmat în spaţiul companiei fără a avea acceptul lor. Măi să fie! Compania o fi una privată, dar activitatea sa este de interes public. Pe geamul de intrare în spaţiul lor nu era nici un afiş că intrarea persoanelor străine este strict interzisă sau filmatul interzis. În acel spaţiu se află un ghişeu public şi se vând servicii telefonice. Este dreptul nostru de a filma şi informa corect clienţii cu serviciile oferite de Romtelecom. Ori compania tocmai asta ne interzice: informarea corectă a clienţilor.
Nu numai grecii de la Romtelecom, ci şi nemţii de la E.ON, italienii care ne-au cumpărat miile de ha de teren agricol, austriecii de la OMV etc. ne consideră o rasă inferioară şi ne tratează cu dispreţ. Se îmbogăţesc pe seama potenţialului nostru economic, pe seama muncii noastre şi ne umilesc cât vor acasă la noi. Dacă în ţara lor ar proceda cum o fac în România, ar fi fost demult după gratii.
La noi le este permis pentru că avem guverne corupte, ticăloşi politici corupţi şi lideri de sindicat aflaţi în solda acestor venetici care pozează în mari oameni de afaceri. Când vom conştientiza toată această ruşine naţională pe care o suportăm în prezent, când nu vom mai vota în Parlament infractori, şmenari şi profitori semnianalfabeţi doar pentru că ne oferă un mic şi o şapcă colorată, când vom înţelege de ce este necesară prezenţa noastră în Uniunea Europeană şi de ce trebuie să ţinem şi cu dinţii ca statul de drept să funcţioneze la fel ca în ţările democratice, abia atunci vom fi respectaţi de către toţi aceşti aventurieri veniţi în Român ia să se îmbogăţească.
Până atunci eu nu accept umilinţa lor şi voi reacţiona public ori de câte ori voi considera că sunt îndreptăţit s-o fac. Am credinţa că procedând astfel voi deschide ochii şi celor mulţi, victime uşoare ale manipulărilor politice

P.S. Iar ca patronii de la Romtelecom, ca să înţeleagă mai bine care le este percepţia lor publică, să vizioneze filmuleţul de mao jos. Li se potriveşte ca o mănuşă!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Viaţă de caloriferist
Horoscopul zilei
155 de ani de la Mica Unire, marcaţi la Biblioteca Botoşani
„Clovnul” la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache”
CJPCCT Botoşani: Comunicat de presă referitor la Unire
Dreptul la replică al companiei Romtelecom privind „cazul Buhăceni”
Chirtoacă: Unirea Republicii Moldova cu România este un fapt firesc
Comisia Europeană acordă unda verde pentru exploatarea gazelor de şist, cu cerinţe minimale
Război al cuvintelor şi acuzaţii: debut tensionat al conferinţei Geneva II dedicată Siriei
Ministrul economiei a cerut la Moscova sprijin pentru deblocarea exporturilor româneşti de carne în Rusia
Indicele Transformării 2014: România, "o democraţie defectă"
Ucraina: Protestatarii au fost avertizaţi prin SMS că participă la o tulburare în masă
"Atacurile media motivate politic" figurează, al doilea an consecutiv, în raportul MCV
Prognoza meteo pentru joi şi vineri
De ce nu a demisionat Radu Stroe
culisele deciziei politice de a-l menţine în funcţie pe ministrul liberal al Internelor
Botoşani/Darabani: Preotul Buhăianu a fost aspru muştruluit la Mitropolia Iaşi
se spune că a fost „spovedit” de preotul inspector Florin Chirilă de i-au mers fulgi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă