Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17428
De la 07 Ianuarie 2003
122877495
Editorial

Nu cred într-un Merlin de rasă ariană

  • Ioan Rotundu
  • 13 October 2009, 23:00
Ieri a avut loc deznodământul luptelor pe viaţă şi pe moarte dintre parlamentarii opoziţiei şi Guvernul Boc. Iar Guvernul Boc 2 a căzut, moţiunea de cenzură introdusă de opoziţie fiind votată de 354 de parlamentari, faţă de 326 cât era minim necesar. Aşa cum am afirmat şi în editorialul de ieri, victoria opoziţiei este una de palmares istoric, pentru că ea nu schimbă în bine cu ceva viaţa omului de rând. Doar că a deschis drum liber în lupta pentru viitorul guvern, încăierările politice urmând a se desfăşura din plin în zilele următoare, spre deliciul multora dintre noi, dornici de pâine şi circ.
Problema crucială este cum se vor derula lucrurile de acum înainte, avându-se în vedere că alegerile prezidenţiale bat la uşă, iar de guvernul care va urma va depinde în mare măsură şi cine ne va fi preşedinte pentru următorii cinci ani.
Găselniţa opoziţiei cu primarul de Sibiu, Johannes Klaus, de a fi desemnat viitorul premier, mi se pare stupidă. Ne-am pricopsit cu un primar de Cluj şi cred că nu ne mai trebuie o altă experienţă. Iar încercarea de către PNL şi PSD de a ne îmbrobodi că este neamţ, adică provine din rasa ariană superinteligentă este plină de snobism. Klaus nu este Merlin al regelui Arthur pentru a scăpa România în cele două luni de zile, cât i se oferă interimatul guvernării, de dezastrul produs de criza economică.
Propunerea opoziţiei nu este una realistă. Ori vin cu o propunere de Guvern carte să preia gestionarea ţării până la expirarea mandatului în 2012, adică să rămână în funcţie indiferent cine va fi ales preşedintele României, ori lasă Guvernul Boc 2 să gestioneze ţara până după alegerile prezidenţiale. Iar cine ne va fi preşedinte, va forma şi nun nou guvern care se va bucura de stabilitate.
Însă decizia finală aparţine preşedintelui în exerciţiu, adică lui Traian Băsescu. Iar aseară, după consultarea sumară a partidelor, preşedintele a lăsat să se înţeleagă că atenţia sa este concentrată asupra unui premier care să provină din partidul cu cei mai mulţi parlamentari. Iar acest partid este PDL-ul. Aşa cum am mai afirmat, preşedintele va face tot ce-i stă în putinţă ca actualul Guvern Boc 2 să reziste până după alegeri.
Probabil că astăzi va anunţa că desemnează premier tot pe Emil Boc, propunerea opoziţiei cu Johannes Klaus considerând-o inoperabilă în interesul naţiunii române. Dacă nu va fi anunţat Boc, probabil un alt personaj politic care se bucură de încrederea sa. Cel desemnat va forma un guvern PDL cu care va veni în Parlament. Iar parlamentarii îl vor respinge.
Preşedintele, în termenul de 60 de zile va avea suficientă vreme să desemneze un nou premier, timp în care actualul Guvern Boc 2 îşi va vedea de treburile sale. Cum termenul de 60 de zile va expira după 6 decembrie, dată când se va cunoaşte viitorul preşedinte al României, abia atunci vom avea un guvern la modul serios.
Până atunci, vom asista la fel de fel de jocuri politice şi invective adresate de către politicieni unii altora. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


14 octombrie ziua oraşului Chişinău- La mulţi ani Chişinău!
Bogat şi sărac: Jucăria lui Medvedev s-a stricat la Chişinău
O nouă speranţă pentru românii din Basarabia
care doresc redobândirea cetăţeniei române
Anunţ important pentru românii din Portugalia referitor la cărţile de muncă
Doinea Cornea a primit şi crucea legiunii de Onoare a Franţei
Cum a plecat Boc din Guvern
Horoscop
Anticarul şi poliţistul
Te invită în castelul ei să-i fii rege
Program TELE'M Botoşani, miercuri, 14 octombrie
Udrea se răzbună
Nou-născut mort în patul părinţilor
Numărătoarea evacuaţilor din casele retrocedate
Mort … de nervi
Fetiţa dispărută, căutată de o armată de oameni
O firmă din Iaşi reface „Drumul Usturoiului”
Orb, norocul a dat peste Rerbenciuc
Pneumoniile fac ravagii
Pensionarii din învăţământ şi cu dinţii de catedră
Nou director şi la DSP. Ciofu T. Tamara a fost demisă
Bursele sociale pentru liceeni sunt pe cale de dispariţie
Spitalele au primit bani, dar vor avea şi controale la sânge
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog