Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
588
De la 07 Ianuarie 2003
78428140
Editorial

Nu cred ]n sinceritatea liderului de sindicat Suciu

  • Ioan Rotundu
  • 23 July 2016, 23:00
Astăzi, angajaţii din administraţia publică urmau să intre în grevă generală pe termen nelimitat. După ce au făcut grevă de avertisment fără a obţine majorările salariale solicitate, după ce nimeni din Guvernul Cioloş nu le-a promis majorări salariale pe motiv că nu sunt bani la buget, lValer Suciu, liderul de sindicat al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie a anunţat tunând şi fulgerând greva generală pe termen nelimitat.
Dar după o discuţie cu Vasile Dâncu, ministrul Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice, toată vitejia liderului Valer Suciu s-a topit iar greva care trebuia să înceapă astăzi a fost amânată pe termen nelimitat. Este ştiut că Dâncu a fost impus ministru în Guvernul Cioloş de către PSD, mai exact de către Victor Ponta şi Liviu Dragnea.
Imediat ce a preluat funcţia, deşi se considera plecat din PSD de mai mulţi ani, Dâncu, prin acţiunile sale, a arătat premierului Cioloş şi partidelor parlamentare din opoziţie că el nu s-a dezis de doctrina socialistă şi că, deşi plecat din PSD., a rămas credincios în idealurilor socialiste.
Amânarea grevei generale s-a pus pe seama faptului că Suciu negociind cu Dâncu, au găsit nişte soluţii comune dar nu s-au dat publicităţii motivele reale pentru care s-a luat decizia renunţării la grevă. Am convingerea că Dâncu a primit semnal de la Dragnea, preşedintele PSD, să calmeze spiritul revoluţionar al liderului de sindicat şi să-l facă să renunţe la grevă pentru că ea n-ar fi fost de folos PSD-ului.
Greva ar fi ţinut câteva zile după care greviştii s-ar fi întors la muncă pentru că n-aveau altă soluţie iar Guvernul Cioloş ar fi rămas pe baricade spre folosul liberalilor. O cădere a Guvernului Cioloş n-ar fi fost utilă PSD-ului pentru că preşedintele Klaus Iohannis tot n-ar fi numit un premier din rândul PSD-ului şi s-ar fi ajuns la alegerile parlamentare tot cu Cioloş premier, chiar dacă ar fi avut prerogative limitate.
Ştim din istoria postdecembristă că toţi liderii de sindicat s-au arătat obedienţi PSD-ului, regăsind în acest partid protecţia afacerilor lor personale şi susţinerea politică necesară pentru a-şi păstra funcţiile în care s-au cocoţat prin fraudă morală.
Mai toţi liderii de sindicat guralivi şi revoluţionari cu guvernele de dreapta s-au arătat buni colaboratori cu guvernele PSD-ului, credinţa lor faţă de acest partid fiind răsplătită cu funcţii parlamentare şi chiar ministeriale.
Înclin să cred că negocierile dintre Valer Suciu şi ministrul Dâncu n-au fost pe seama revendicărilor salariale ci s-a pus la punct un program comun de acţiune spre toamnă, dincolo de luna septembrie, când se apropie alegerile parlamentare. Atunci au nevoie cei din PSD de frământări sociale pentru ca ei să intervină în văzul ţării şi să satisfacă revendicările sindicale ale celor din administraţie, urmând a le culege apoi voturile în alegerile parlamentare.
Este un scenariu tipic celor din PSD, fiind folosit de fiecare dată în preajma alegerilor locale sau parlamentare. De ce nu l-ar folosi şi de această dată, mai ales că liderii sindicali ai FNSA sunt prietenii de nădejde ai partidului.
Problema este cu totul alta. Noi majorări ale salariilor pentru cei din administraţia publică, în afara celor stabilite deja prin legile anterioare, nu se justifică fără o reformare integrală a tuturor instituţiilor statului, începând de la ministere şi până la cea mai mică primărie din România.
Funcţionarii din administraţia publică sunt plaga societăţii. Nu te poţi apropia de un funcţionar pentru a-ţi rezolva problema care te presează fără să nu-i dai ceva. Mita, foloasele necuvenite, favorurile de orice fel sunt la ordinea zilei. Dacă nu le dai te poartă pe drumuri până ce îţi iese peri albi, inventează motive aiuritoare iar dacă-l reclami la şef, în loc să fii ajutat îţi agravezi situaţia şi mai mult pentru că şi şeful este ca şi funcţionarul din subordine.
Spunea liderul Valer Suciu că dacă s-au găsit bani pentru pensii speciale şi majorări salariale pentru cei din administraţia centrală să se găsească şi pentru majorarea salariilor pentru cei din administraţia locală cu 25%. Nu l-am auzit pe acest Suciu protestând public când parlamentarii şi-au făcut pensie specială, când aceiaşi parlamentari au făcut pensii speciale şi pentru aleşii din administraţia publică locală. A tăcut pentru că i-a convenit, parlamentarii fiind în majoritate ai PSD-ului nu-şi putea supăra prietenii care-l protejează şi-i protejează privilegiile.
Nu l-am auzit niciodată pe acest Suciu condamnând faptul că în administraţia locală se fac angajări pe bază de mită, de la 1.00 euro în sus, că se măsluiesc concursurile şi că sistemul devine tot mai birocratizat. Dacă salariile din administraţie sunt mici, de ce se înghesuie toţi să ocupe un post de funcţionar? Dacă salariile sunt mici de ce nu pleacă în sistemul privat să câştige după cum îi este competenţa profesională? Pentru că sunt slab pregătiţi profesional!
Despre aceste realităţi liderul de sindicat Valer Suciu nu scoate o vorbă. El vrea doar majorări salariale şi nimic altceva. Iar banii să fie luaţi de la dezvoltare, că lui nu-i pasă de cei care muncesc în sistemul privat ci doar de cei care muncesc la stat, la propriu şi la figurat.
Repet, sunt convins că greva care trebuia să înceapă astăzi va deveni mijloc de şantaj al PSD-ului la toamnă, şantaj asupra Guvernului Cioloş spre folosul candidaţilor partidului pentru un mandat în Parlament.
În loc ca liberalii să fi reacţionat public la toate aceste aranjamente de culise, ei îşi consumă forţele politice apărându-şi corupţii şi funcţiile de conducere. L-am auzit pe Blaga spunând că nu este momentul ca PNL să aibă un preşedinte unic. Dacă Blaga va rămâne copreşedinte şi la alegerile din toamnă, cu imaginea lui dezastruoasă, cu dezvăluirile care vor mai urma despre liderii PNL prinşi că au plagiat cum este Buşoi ori că au că s-au înfruptat din banii publici alegerile parlamentare din toamnă vor fi câştigate de PSD fluierând. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Nu te ridica marinare mai sus decât catargul!
Ioan Rotundu
Hoţ prins de un poliţist de frontieră aflat în timpul liber
Redacţia Jurnalul vă informează
Presedintele Iohannis cere Parlamentului reexaminarea Legii privind impozitul specific in turism
Botoşani: O nouă serie de elevi a absolvit cursurile Şcolii de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă
Marele actor Radu Beligan si optiunile sale politice:
De la elogiile aduse lui Ceausescu la sprijinul pentru Iliescu si Ponta
Guvernul lanseaza noua Strategie Nationala Anticoruptie
Ciolos:
Pensiile anticipate se calculeaza diferit incepand de duminica
Situatia pensiilor private la data de 31 martie 2016:
Valoarea medie a unui cont a ajuns la peste 1.300 de euro
Horoscopul săptămânii 18 – 24 iulie 2016
Bancul zilei: Acasă, îîn zori de zi
Umilinţă şi dispreţ, ultimele servicii oferite de BCR la Botoşani
Ioan Rotundu
Un cleric saudit si-a indemnat adeptii sa evite Pokemon Go:
Jocul contine multe forme ale crucii, iar asta este un simbol al crestinilor
Nori negri se adună deasupra capului noului primar Azamfirei
Ioan Rotundu
Nu am de gand sa propun niciun fel de masura de gratiere sau de amnistie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă