Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sport
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5975
De la 07 Ianuarie 2003
123769191
Editorial

Nu i-a luat dracul pe niciunul!

  • Ioan Rotundu
  • 19 March 2014, 23:00
A devenit o modă printre oamenii politici cu statut de baron local ca atunci când ajung pe mâna procurorilor DNA şi au de dat socoteală pentru faptele lor de părăduire a banului public, brusc, devin atât de bolnavi că mai îţi vine a crede că în loc de camera de arest vor ajunge la cimitir.
Să luăm câteva exemple, ca nu cumva să se creadă că inventez sau chiar fabulez. Vă mai amintiţi de Gabriel Bivolaru, fratele yoghinului Gregorian Bivolaru, cel căruia îi plăceau fetele tinere? După ce a devalizat o bancă de multe milioane de dolari şi Parchetul Naţional Anticorupţie, condus la acea vreme de dorohoianul nostru Ioan Amarie a început cercetările, Bivolaru s-a declarat grav bolnav ciu inima. Atât de bolnav era că n-a putut merge singur la PNA şi l-au condus colegii social-democraţi în frunte cu premierul de atunci Adrian Năstase.
Până la urmă Gabriel Bivolaru a fost condamnat, dar greu de tot şi numai după ce s-a creat un întreg scandal de către opoziţia bine reprezentată la acea vreme de Traian Băsescu. A ajuns după gratii pentru opt ani de zile şi n-a murit nici în ziua de azi. Se pare că viaţa de după gratii este benefică pentru cardiaci şi-i vindecă.
Baronul Nicolae Mischie, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, când a început să fie anchetat de DNA murea de nnfarct în direct la televizor. De câte ori era chemat la DNA, tot de atâtea ori suna după salvare că-i stă inima-n loc. Până la urmă a ajuns după gratii şi este bine mersi.
Mai comic mi s-a părut Cătălin Voicu. Bietul senator, gras cât o butie, a putut fi văzut pe la televizor mâncând în propriul restaurant din Bucureşti cât doi şi bând vin cât patru. Când l-au chemat la DNA murea de inimă pe treptele Senatului. A leşinat chiar în sala de judecată când se judeca contestarea arestării. Cu toate acestea, judecătorii l-au trimis după gratii. Bine i-au făcut că acum omul nu mai are probleme cu inima şi nici nu se mai cere afară. Probabil a descoperit că este mai în siguranţă după gratii.
Nici Constantin Nicolaescu, baronul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş nu era sănătos dar bietul om nu ştia că este cardiac. A descoperit boala când a fost chemat la DNA. La început n-a avut nevoie de salvare pentru că l-au condus la sediul DNA o echipă de social-democraţi în frunte cu Victor Ponta
Când a văzut că cei de la DNA nu glumesc, Nicolaescu s-a îmbolnăvit. Tot de inimă, deşi ar fi trebuit să-şi găsească altă boală pentru că bolile cardiace s-au dovedit ineficace în faţa cerbiciei celor de la DNA. A ajuns după gratii, luând cu el şi infarctul. Ciudat, dar de când a ajuns după gratii infarctul l-a părăsit.
Mircea Cosma, şi el baron în fruntea Consiliului Judeţean Prahova, tot de inimă suferea şi habar n-avea bietul om. A trebuit să-l ia cei de la DNA la bani mărunţi ca să afle că-i grav bolnav de inimă. Nu atât de grav ca judecătorii să-l bage după gratii, aşa că i-au dat arest la domiciliu. Dacă boala i se va agrava, este posibil ca procurorii DNA-ului să-l interneze în regim de urgenţă în vreun penitenciar.
Şirul politicienilor cu statut de baron ar putea continua dar încheiem şirul lor cu două cazuri proaspete. Ieri, DNA-ul l-a dus cu duba la arest pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Baronul de Constanţa tot de inimă suferă. Cui ceva timp în urmă, când era pe punctul de a fi arestat, a beneficiat de clemenţă din partea judecătorilor ca să se poată opera. Se pare că Nicuşor n-a prea avut încredere în medicii americani, că nu s-a mai operat. Se va face şi el bine după ce va şti câţi ani va sta după gratii.
Şi tot ieri, fără a avea statut de baron, a fost arestat Mihai Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ. Omul urma să primească o mită de un milion de euro. Când să ridice prima tranşă, l-au găbuit procurorii DNA-ului. Aşa a descoperit şi Vlasov că este bolnav de inimă. Dar el mai este bolnav şi de păcănele, la jocurile mecanice pierzând multe sute de mii de euro. Cum după gratii nu se pun la dispoziţie şi păcănele, bătrânul Vlasov se va putea concentra asupra bolii de inimă. Şi el se va însănătoşi când judecătorii îl vor anunţa câţi ani durează tratamentul. Era să-l uit pe Adrian Năstase, Bietul fost premier suferă de tensiune mărită şi n-a făcut nici măcar un preinfarct. A fost eliberat când încă nu se făcuse deplin sănătos, motiv pentru care a fost încarcerat din nou. Este în interesul său să se facă sănătos pentru a nu mai primi vreun supliment de tratament în vreunul din dosarele nejudecate încă.
Observăm din cazurile prezentate mai sus că bolile de inimă găsesc vulnerabilităţi în special la preşedinţii de Consiliu judeţean. Dar mai putem observa că toţi cardiacii ajunşi după gratii, dar absolut toţi, sunt social-democraţi. Concluzia? Toţi baronii social-democraţi să fie depuşi după gratii pentru a fi lecuiţi de bolile cardiace. Afară îi ia DNA-ul, înăuntru nici dracu’. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Mici de casă
Bancul zilei: Reuniune G8
Horoscopul zilei
Rogozin anunţă că problema Transnistriei va fi discutată de Kremlin
Turul Ciclist al României: Ediţia din 2014 nu va avea loc, din cauza lipsei banilor
Mircea Diaconu a demisionat din PNL. El va candida independent la europarlamentare
Curtea de Arbitraj la care Mihail Vlasov ar fi spus că intervine, condusă de fiica lui şi de Bogdan Olteanu
Deputatul PNL Cosmin Enea a demisionat din partid şi s-a înscris în PSD
Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, luat cu duba după ce casa i-a fost percheziţionată de procurori DNA
UE să nu mai fie surprinsă şi să înţeleagă semnalele din regiune
Tătarii din Crimeea vor trebui să evacueze o parte din zonele în care locuiesc
Procurorul sef al DIICOT Alba, urmărit penal de DIICOT pentru nereguli grave în dosarul Traian Berbeceanu
Guvernul vrea să acorde ajutoare marilor consumatori de energie electrică şi gaze naturale
Alune americane
Spectacol-concurs "Primăvara micilor artiști" la Uvertura Mall
Primăria Botoşani: Anunţ de presă
Botoşani: Este nevoie de un control aprofundat la Primăria Ştiubieni
Ioan Rotundu
Dolineaschi vrea să îl „omoare” pe Țurcanu
Paul Pavăl va fi înlocuit din funcție
Președintele Florin Țurcanu: ,,Nu sunt Moş Crăciun”
Ucraina va lupta pentru libertatea Crimeei
David Cameron îndeamnă G7 să discute excluderea permanentă a Rusiei din G8 Obama exclude posibilitatea unei intervenţii militare americane în Ucraina Germania: Comerţul de arme cu Rusia nu mai poate fi susţinut
Ucraina va lupta pentru libertatea Crimeei
David Cameron îndeamnă G7 să discute excluderea permanentă a Rusiei din G8 Obama exclude posibilitatea unei intervenţii militare americane în Ucraina Germania: Comerţul de arme cu Rusia nu mai poate fi susţinut
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog