Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10673
De la 07 Ianuarie 2003
122582612
Editorial

Nu-i lupta noastră, îi răfuiala lor

  • Ioan Rotundu
  • 17 October 2007, 23:00
Am auzit în aceste zile voci care-l compătimeau pe Traian Remeş, fiindu-le milă de modul în care a fost distrus ca persoană publică de prim rang. În primul rând că n-a fost încă distrus, personaje de teapa lui renăscând repede prin propria cenuşă. S-au dezvăluit public, în stilul celor de la DNA, fragmente din activitatea lui Remeş, alta decât cea de ministru. Cei care au văzut filmul de la TVR, dar şi celelalte postate pe Internet, fără doar şi poate cu ajutorul celor de la DNA, au putut constata pe viu că politicienii noştri nu-s decât nişte găinari, avari după orice, de la caltaboş la palincă şi de aici la plicuri cu sume de bani.
Remeş nu-i de plâns. A primit ce-a meritat. Să ne amintim cum a ajuns el politician de frunte al ţării. A fost scos din Maramureş de către Convenţia Democrată Română, care în 1996 s-a trezit la guvernare, iar din cei 16 mii de specialişti cu care se lăuda, n-avea ce alege ca să formeze guvernul. În Maramureş, Remeş era contabilul societăţii provenită din Vinalcoolul de stat şi cunoscut ca şeful evazioniştilor din domeniul producţiei de alcool. Ajuns ministrul Finanţelor, Remeş era considerat şi şeful alcooliştilor evazionişti din România.
Să ne amintim că la Botoşani, în perioada când Remeş era ministrul Finanţelor, a avut loc o explozie a înmulţirii fabricilor de alcool, judeţul nostru fiind considerat fruntaş pe ţară în acest domeniu. Bineînţeles că şi evaziunea era la loc de cinste. Numele lui Paul Mustaţă, pe atunci şef la Garda Financiară, numele şefului serviciului economic din Poliţia Botoşani, comisarul Petrică Muraraşu, numele lui Vişan de la Bucecea, al familiei Aniculăese etc. au fost numai câteva care au fost implicate în scandaluri cu evaziune fiscală în producţia de alcool, după ce în anul 2000 CDR-ul a pierdut alegerile.
Pe Remeş l-am cunoscut la Botoşani în vreo trei rânduri. Puţini ştiu că el, împreună cu Viorel Dănuţă, fiul prof. Mircea Dănuţă, au cununat fiica omului de afaceri din Lişna – Suharău, Mircea Calistru. Nunta a avut loc, în 1998, în sala unei cantine din Dorohoi şi au participat peste 200 de familii. Nuntă mare, cu dar mare, că naşul Remeş avea putere şi dispunea de destinele financiare ale ţării. Nuntaşii au apreciat familia Remeş, care s-a dovedit una foarte sociabilă, naşa Remeş uimind pe participanţi cu talentul său de a cânta muzică populară. Nimeni nu-şi imagina atunci că-l vor vedea pe naş, peste ani, cât de găinar poate fi la minte şi la gest.
Revenind la ce i s-a întâmplat lui Remeş, eu zic că nu-i de plâns. Remeş a fost tratat în acelaşi mod în care i-a tratat şi el pe alţii, mai slabi şi mai piperniciţi ca el în structurile puterii. Remeş este victima unui sistem politic călăuzit numai de dorinţa menţinerii la putere, sau accederii. El face parte din acest sistem, iar lupta în care este implicat nu-i lupta noastră. Este lupta lor, a celor aflaţi la putere, a celor care vor puterea. Iar aceşti indivizi dedaţi la fapte de găinar nu merită decât dispreţul nostru şi nicidecum milă sau compătimire.
Ei n-au făcut şi nu vor face nimic pentru noi, ca să ne fie mai bine. Toată puterea raţiunii lor este concentrată în a-şi asigura privilegii şi nu în a ne face nouă viaţa mai fericită. Repet, este lupta lor, nu a noastră. Mai bine să-i privim cum se încaieră şi se distrug unii pe alţii, iar când ne va veni bine, să le dăm lovitura de graţie şi să scăpăm de aceste năpârci. Votul este arma noastră cea puternică şi este bine să învăţăm cum s-o mânuim cât mai eficient. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prefectul Sorescu nu ştie de glumă
deschiderea lucrărilor la magistrala de gaz, inaugurată de ministrul Vozganian
Nu vede justificată majorarea preţului apei
Estimări financiare optimiste pentru consiliile locale
Penegiştii prevăd eşecuri ale unor partide importante
Ţărăniştii promit să facă în viitor ce n-au făcut în trecut
Vineri va fi stabilit preşedintele BEJ
Prefectul Sorescu va mai avea de aşteptat
Furtună contestă viciile sistemului sanitar
Ţiprigan ţipă că nu a fost luată în seamă
dorinţa sa poate fi interpretată ca un amestec în treburile administrative
Conflictul financiar dintre primării şi profesori stă pe masa judecătorilor
Numărul elevilor moldoveni s-a redus la jumătate
Educatoarele au scăpat de povara grupelor aglomerate
Majoritatea agenţilor economici au înţeles mesajul
Au început plăţile în sectorul zootehnic
Au apărut falşii inspectori OJPC
Lucian Bute – “Meciul Vieţii”, în direct la PRO TV
Varză murată în stil moldovenesc
Program TELE'M Botoşani, joi, 18 octombrie
Licitaţie cu strigare
Vrea un împrumut mai consistent, oferă dobândă
Anunţ important
Horoscop
Coarne
Românul şi naşul
Optaţi pentru acest fond de pensii private
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog