Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
128
De la 07 Ianuarie 2003
122885777
Editorial

Nu pot fi repere morale

  • Ioan Rotundu
  • 22 February 2012, 23:00
Liderul unui partid politic trebuie să fie un reper moral prin verticalitatea acţiunilor sale dar şi prin comportamentul social şi profesional. Cine sunt cei doi co-preşedinţi ai USL în plan naţional cunoaştem cu toţii.
Astăzi voi continua să vă prezint câteva trăsături de caracter, politice, sociale şi profesionale ale celor doi co-preşedinţi ai USL Botoşani. Despre senatorul Gheorghe Marcu, liderul PSD, am mai scris într-un comentariu pe blogul personal. Voi completa doar cu faptul că în calitatea sa de fost director al FPP – Filiala Botoşani, Marcu este cel care a văduvit judeţul Botoşani de cele două fabrici de zahăr.
Pe cea de la Truşeşti a dat-o pe mâna inginerului Anton, un incompetent şi nepriceput profesional, care a distrus instalaţia fabricii printr-un proces tehnologic greşit conceput. Botoşănenii îşi mai amintesc de acel zahăr roşu pe care-l băga în comerţ fabrica de la Truşeşti.
Ca director al FPP, Gheorghe Marcu, în loc să-l tragă la răspundere pe ing. Anton, l-a promovat director la cea de-a doua fabrică de zahăr din judeţ, cea de la Bucecea. De reamintit că fabrica de zahăr din Bucecea devenise un brand naţional, fiind apreciată pentru calitatea zahărului produs aici.
Odată Anton pus director, Marcu a orchestrat procedura de privatizare. S-au înfruptat mulţi cu câte un hartan din această fabrică, inclusiv fostul prefect Alexandru Simionovici. Până şi neiniţiaţii în astfel de activităţi vedeau cum fabrica se prăbuşeşte, numai directorul FPP Gheorghe Marcu nu.
La acele vremuri se vorbea prin Botoşani că s-a dorit falimentarea fabricii iar Gheorghe Marcu a supravegheat atent ca falimentul să aibă loc. Chix a dat Marcu şi cu afacerile personale, acea reţea de magazine alimentare pe care a lichidat-o pentru că n-a fost în stare, ca economist ce este, s-o facă rentabilă.
Adăugând la prejudiciile aduse botoşănenilor prin blocajul politic pe care Gheorghe Marcu l-a promovat prin consilierii săi judeţeni, acum acest politician vrea să dispună de soarta întregului judeţ. El face şi desface jocuri politice, considerându-se deja factorul decizional pentru soarta judeţului. Putem da judeţul pe mâna unui astfel de lider şi candidaţii săi care vor fi? Va trebui să chibzuim atent şi să nu ne batem joc de viitorul nostru pentru următorii patru ani.
Celălalt co-preşedinte, deputatul Florin Ţurcanu şi totodată liderul PNL, are un caracter greu de acceptat pentru statutul său de om politic. Florin Ţurcanu, în plan profesional, n-are cu ce se lăuda. Ca tehnician veterinar la Suliţa n-a avut succese care să-l recomande ca un bun specialist în domeniu. În schimb, localnicii îi percep ca fiind o fire violentă. Dealtfel a şi bătut un funcţionar de la primăria Suliţa, a mai bumbăcit un sătean, l-a violentat şi pe Paul Popa, candidatul PSD la Camera Deputaţilor în Colegiul Săveni etc.
Ţurcanu a derulat afaceri suspectate de evaziune fiscală şi afacerile sale au fost verificate în mai multe rânduri, fără consecinţe deosebite. În campania locală şi parlamentară din anul 3008 s-a împrumutat de la Cooperativa de credit Suliţa, prin angajaţii de la firmă, fără a mai rambursa sumele împrumutate. Mai mult, i-a concediat pe angajaţii de care s-a folosit.
Şi-a lăsat nevasta cu trei copii şi s-a înhăitat cu o membră de partid, şi ea căsătorită şi cu copii, pe care a făcut-o şefa sa de Cabinet parlamentar. A transformat PNL-ul într-un partid al intereselor personale, eliminând din partid toate persoanele care io-au stat în cale. Acestea sunt doar câteva din trăsăturile negative ale caracterului său de om politic. Acum Florin Ţurcanu vrea să fie ales preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.
Cu un astfel de profil moral, mai bine zis cu atâtea dovezi de imoralitate în toate planurile vieţii umane, asta ne-ar mai lipsi, să fie ales preşedinte Consiliului judeţean.
Cei doi co-preşedinţi USL nu pot fi pentru judeţul Botoşani două repere morale ce pot dispune de soarta şi viitorul nostru. Avem datoria civică să le barăm calea prin mijloacele democratice care ne stau la îndemână. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Caricatura zilei
Bancul zilei: Femeia termometru
Horoscop
1 misiuni de înlăturare a pericolului de pe acoperişuri
Grecia dezbate şi mai multe măsuri de austeritate
Reprezentanţii FMI şi CE au venit cu un mesaj foarte încurajator
ne gândim la bunăstarea cetăţenilor
Un nou scandal in Grecia
grecii au transferat în băncile străine aproape 21 de miliarde de euro
CE trimite ACTA la verificări la Curtea Europeană de Justiţie
Au găsit între 42 şi 84 miliarde metri cubi de gaze în Marea Neagra
Premier㠄furtunoas㔠la Teatrul Mihai Eminescu
CJ Botoşani: Începe evaluarea directorilor de instituţii de cultură
Oamenii de afaceri sunt constrânşi politic cu controale
dacă încearcă să se înscrie în PP-DD
Dorohoi: Mihai Aniţulesei vrea primarul municipiului
de va fi ales, va pune pe băţ pielea angajaţilor din Primărie
Să fie managementul privat salvarea spitalelor?
Absenteismul şcolar i-a speriat pe profesori
Capcana termopanelor cu preţuri mici
Masonerie şi Ortodoxism
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog