Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8068 lei
1 USD = 4.3926 lei


Număr accesări
Astăzi:
17449
De la 07 Ianuarie 2003
74082964
Editorial

Nu te ridica marinare mai sus decât catargul!

  • Ioan Rotundu
  • 23 July 2016, 23:00
Ieri, adică miercuri 20 iulie, când românii ]l sărbătoresc pe Sf. Ilie aduc[tor de ploaie la vreme de secetă, Traian Băsescu. autoinstalat preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP) a bravat din nou în stilul său inconfundabil şi ne-a anunţat că tocmai a pus bazele unei boi aventuri politice.
După ce cât a fost preşedintele României a considerat UNPR-ul un partid al corupţiei iar pe fondatorul partidului Gabriel Oprea un impostor politic care vrea să răstoarne alături de PSD ordinea de drept din România, iată că acelaşi Traian Băsescu a făcut pact cu diavolul hulit şi şi-a unit partidul cu bracurile UNPR-ului rămase după ce marea majoritate a migrat spre PSD, cu care au convieţuit în cuget şi simţiri încă de la fondare.
Mişcarea politică a lui Băsescu nu este nici pe departe o mare realizare politică menită să-i aducă voturi la toamnă, aşa cum a reuşit pe vremuri cu PD-ul şi apoi cu Alianţa DA, care a ţinut de joi până mai apoi.
Băsescu n-a înţeles că vremea aventurierilor de teapa lui a trecut şi că românii s-au săturat să tot voteze răul cel mai mic care nicidecum nu poate fi de acum înainte PMP-ul lui Băsescu.
Atmosfera de absorbţie a UNPR-ului de către PMP a fost una demnă de atmosfera congreselor lui Ceauşescu. După congresul de unificare, fostul preşedinte al UNPR Valeriu Steriu, care a jucat rolul lui Emil Bobu în vremurile lui Ceauşescu, l-a Declarat pe Băsescu salvatorul României din postura de viitor prim-ministru. Băsescu a variat de plăcere auzind spusele lui nSteriu şi le-a întărit declarând la rându-i că el este profilul ideal al unui prim-ministru de care are nevoie România în momentul de faţă.
Când un cizmar vrea să pară mai mult decât este, i se spune să nu se ridice mai sus decât calapodul. Marinarului Băsescu ar trebui să i se spună să nu se ridice mai sus decât catargul.
Practic, prin unificarea UNPR cu PMP s-a unit Tanda cu Manda iar scorul electoral de la toamnă prevăd a fi unul dezastruos. Cei de la UNPR, care sunt de stânga, nu vor vota cu Băsescu, iar cei de dreapta care sunt cu Băsescu nu-l vor vota pentru că s-a amestecat cu stânga coruptă. Scorul anticipat de Băsescu a fi între 15 – 20% la parlamentarele din toamnă este doar evaluarea făcută de un mahmur care n-a găsit dimineaţa să bea o cană cu moare de varză.
Dar unificarea a dat la iveală şi alte mizerii politice de ordin moral. Actriţa Cezara Dafinescu a părăsit UNPR-ul înainte de unificare pe motiv că timp de zece ani s-a săturat de Băsescu. N-am, habar cu ce-o fi deranjat-o pe scenă Băsescu cât a fost preşedintele României dar mă întreb când s-a înscris în UNPR, un partid de impostori politici, de corupţi şi de plagiatori, nu s-a simţit ruşinată de gestul său de a-şi asocia imaginea de actor cu cea de politician corupt?
Mihai Malaimare, botoşăneanul care ne-a fericit judeţul cu un mandat de deputat migrând de la liberali la social-democraţi, s-a retras şi el din UNPR. Cică a fost un dobitoc când a semnat intrarea. Da, a fost un mare dobitoc să-şi alăture numele unei grupări politice făcătură a PSD-ului şi susţinătoare a corupţiei. Dacă nu era dobitoc, când Gabriel Oprea a fost descoperit ca fiind un impostor politic şi corupt până în vârful părului, demisiona atunci şi nu acum. Demisia sa ne arată că între Oprea, simbol al corupţiei şi al fraudei morale şi Băsescu care de rău de bine a organizat lupta împotriva corupţiei, s-a situat de partea lui Oprea. Aşa că recunoaşterea de a fi dobitoc este un gest de nejustificată modestie pentru că este ceva mai mult decât as fi dobitoc.
A mai apărut la rampă şi Alexandru Arşinel, şi el cu demisia pe motiv că nu s-a acomodat cu statutul de politician. Dar cât a fost Oprea la cârma partidului s-a simţit excelent. Acum, că s-a schimbat conducătorul a descoperit că nu se pricepe la politică.
Oare de ce nu-şi văd actorii aceştia talentaţi de viaţa de pe scena lor şi se bagă în troaca politicii pentru a se umple de mizeria morală care domină clasa noastră politică?
Radu Beligan a murit dar declaraţia sa de susţinere a lui Ponta la alegerile prezidenţiale a intrat în istorie dezonorându-l. Dorel Vişan de la Cluj s-a certat cu colegii tot pentru a-l susţine pe Ponta iar istoria l-a plesnit şi pe el peste bot. Păcat, sunt actori talentaţi care au realizat roluri memorabile cu care arta teatrală şi cinematografică românească se mândreşte!
Revenind la făcătura politică de miercuri, adică la unificarea UNPR cu PMP, constat că Băsescu n-a dorit să dispară din politica românească pentru a rămâne în istorie şi cu o brumă de demnitate şi cu anumite realizări de primă importanţă pentru ţară. Revenind în politică, el riscă să-şi încheie cariera de politician într-un mod ruşinos. Poate mai ruşinos ca Iliescu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Nori negri se adună deasupra capului noului primar Azamfirei
Ioan Rotundu
Pensiile anticipate se calculeaza diferit incepand de duminica
Umilinţă şi dispreţ, ultimele servicii oferite de BCR la Botoşani
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Acasă, îîn zori de zi
Horoscopul săptămânii 18 – 24 iulie 2016
Guvernul lanseaza noua Strategie Nationala Anticoruptie
Ciolos:
Redacţia Jurnalul vă informează
Nu cred ]n sinceritatea liderului de sindicat Suciu
Ioan Rotundu
Situatia pensiilor private la data de 31 martie 2016:
Valoarea medie a unui cont a ajuns la peste 1.300 de euro
Hoţ prins de un poliţist de frontieră aflat în timpul liber
Un cleric saudit si-a indemnat adeptii sa evite Pokemon Go:
Jocul contine multe forme ale crucii, iar asta este un simbol al crestinilor
Botoşani: O nouă serie de elevi a absolvit cursurile Şcolii de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă
Marele actor Radu Beligan si optiunile sale politice:
De la elogiile aduse lui Ceausescu la sprijinul pentru Iliescu si Ponta
Presedintele Iohannis cere Parlamentului reexaminarea Legii privind impozitul specific in turism
Nu am de gand sa propun niciun fel de masura de gratiere sau de amnistie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă