Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Important
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1849
De la 07 Ianuarie 2003
122887498
Editorial

Nu vreau să aud iarăşi „M-a învins sistemul!”

  • Ioan Rotundu
  • 26 November 2014, 23:00
Klaus Iohannis a fost ales preşedinte pentru că tineretul român şi votanţii dreptei au fost atraşi de promisiunea unei altfel de Românii, o Românie a lucrului bine făcut. Din 1992 n-am mai fost la vot pentru că niciun candidat la prezidenţiale nu m-a convins că va schimba ceva major în politica internă şi externă a ţării.
În 16 noiembrie am mers şi l-am votat pe Klaus Iohannis din respect pentru etnia sa, din respect pentru cultura şi civilizaţia germană şi cu speranţa că într-adevăr poate fi omul care să pună capăt unei perioade istorice nefericită românilor şi să deschidă o alta nouă, a demnităţii, a respectului reciproc, a unei democraţii adevărate într-un stat de drept în care guvernează legea şi nu o adunătură de politicieni uniţi prin corupţie şi jaf asupra avuţiei naţionale.
Îmi place să cred că toţi votanţii lui Klaus au gândit asemenea mie şi că tot asemenea mie au acum aşteptările ca alesul nostru să ne împlinească speranţele pe care tot el ni le-a creat.
Numai că în începuturile carierei sale de viitor preşedinte în funcţie al României au apărut şi unele demersuri nu tocmai potrivite cu o Românie a lucrului bine făcut. În primul rând că el continuă să se manifeste ca şi co-preşedinte al PNL, deşi din 21 noiembrie, de când Curtea Constituţională a României .a validat alegerile prezidenţiale, el este preşedintele ales al României şi în această calitate preocupările sale trebuie să fie în a cunoaşte cât mai bine şi prelua destinele ţării din mers, ca atunci când va ajunge la Cotroceni să ştie deja care-i sunt priorităţile.
Apoi, nu mai departe ieri a declarat că într-o perioadă scurtă PNL va forma o nouă majoritate în Parlament, având în vedere că anumite partide şi parlamentari transfugi de profesie se alipesc câştigătorilor. Să ne ferească Dumnezeu de o astfel de majoritate parlamentară şi sper că declaraţia lui Klaus a fost făcută într-un moment de derută, de slăbiciune faţă de presiunile celor din jurul său.
În primul rând că, în calitate de preşedinte ales şi în curtând în funcţie, el nu mai are voie să iniţieze şi nici să participe la asfel de jocuri politice pentru că în noua sa calitate trebuie să fie un factor de echilibru între partide, de negociator neutru. Sper că Klaus este în măsură să-şi dea seama că una din marile greşeli ale preşedintelui Băsescu, care i-au atras două suspendări, a fost părtinirea politică şi implicarea directă în viaţa politică a partidelor.
Klaus să aibă în vedere că PSD-ul nu va digera uşor înfrângerea lui Ponta şi că noua lege a referendumului îi este dezavantajoasă în cazul unei suspendări, pragul de validare al referendumului fiind coborât de la %0% plus unul la 30%, un procent periculos de apropiat de mărimea electoratul PSD.
Apoi, cu cine să se însoţească PNL-ul pentru a crea o nouă majoritate parlamentară ca să poată prelua guvernarea? Cu Partidul Conservator al lui Dan Voiculescu, o adunătură de oportunişti, majoritatea suspectaţi de acte de corupţie sau abuzuri? Cu UNPR-ul lui Gabriel Oprea, un partid de trădători care a părăsit Guvernul Ungureanu în mai 2012 pentru a se alătura PSD-ului, partid după chipul şi asemănarea căruia a fost creat?
Se va asocia PNL-ul cu bracurile parlamentare rămase din Partidul Poporului a lui Dan Diaconescu, nişte oportunişti politici care s-au adunat sub umbrela lui Diaconescu pentru că n-au găsit loc pe listele altor partide?
Îl vor reprimi în partid pe trădătorul Călin Tăriceanu pe motiv că acesta se va pocăi şi-şi va turna cenuşă în cap pentru că într-un moment de slăbiciune a trădat cel mai mare partid istoric, în interiorul căruia şi-a construit cariera politică? Grupul parlamentarilor independenţi este de asemeni format din politicieni cu o imagine ştirbită de manifestările lor carieristice, de profitori, de persoane dispuse să-şi vândă votul celuii care le dă mai mulţio bani. Se va însoţi PNL-ul cu astfel de politicieni numai pentru a prelua guvernarea?
Actualul Parlament colcăie de infractori, de corupţi, de oportunişti, de profitori şi este atât de hulit de popor cum n-a fost nici un alt Parlament postdecembrist. Liberalii să fie conştienţi că au în partid lichelele lor care-i fac de râs şi să nu mai adune sub protecţia lor şi alte lichele. Singurul partid cu care ar putea face alianţă politică, din mai multe raţiuni de interes naţional, ar fi UDMR-ul dar numai cu ei nu pot realiza o majoritate.
Cel mai bine este ca PNL să se pregătească pentru alegerile din 2016 şi să preia puterea în România prin votul electoratului şi nu prin jocuri politice murdare. Iar Klşaus, dacă nu vrea să înşele speranţele celor care l-au votat, să stea departe de aceste manevre politice ticăloase.
Dacă PNL-ul va face greşeala să preia guvernarea înaintea alegerilor din 2016, atunci va spăla PSD-ul de păcatele actuale, care se va prezenta la alegerile de atunci ca nou-născut, acuzând PNL-ul de toate necazurile care se vor aduna pe capul românilor până atunci. PSD-ului îi convine în momentul de faţă să fie scos de la guvernare, să devină victimă politică. Eeste la jumătatea mandatului şi până în 2016 îşi va reface imaginea în ochii românilor, mai ales că la noi memoria colectivă este foarte scurtă.
În ce-l priveşte pe Klaus, n-aş vrea să-l aud şi pe el rostind precum fostul preşedinte Emil Constantinescu că a fost învins de sistem şi din această cauză n-a mai putut să ne ofere o Românie a lucrului bine făcut. Să stea departe de mizeria actualei clase politice şi să-i încurajeze pe tineri să formeze o nouă clasă politică progresistă şi devotată interesului naţional, aşa cum au fost tinerii paşoptişti. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ruşinea Mariei
Lebăr de casă
Horoscopul zilei
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
„Elefănţelul curios” la Teatrul “Vasilache”
Zilele "Nicolae Iorga" la Botoşani
Klaus Iohannis vede o posibila schimbare o majoritatii in Parlament in "urmatoarele saptamani sau luni
Toata lumea vrea sa fie de partea castigatorilor"
Parlamentarilor le-a trecut spaima de popor
Comisia juridica din Camera Deputatilor a amanat dezbaterile in cazul deputatilor Marko Attila si Catalin Teodorescu, pentru care DNA cere arestarea preventiva in dosarul Alina Bica
Mircea Basescu va fi scos din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu
Presedintele polonez il felicita pe Klaus Iohannis si il invita sa faca o vizita in Polonia
Social-democratii se reunesc azi in Comitet Executiv National
Vestea ca avem excedent bugetar nu este o veste buna, spun economistii
Cum va fi vremea in aceasta iarna. Prognoza meteo pana in luna februarie
Schimbaţi Regulamentul, domnule preşedinte!
Ioan Rotundu
Botoşani: Biologul dr. Gheorghe Hrincă va primi Premiul Academiei Române
Simpozionul ,,Nicolae Iorga” la Muzeul Judeţean Botoşani
Aurel Melniciuc, neoficial noul director al Muzeului Judeţean Botoşani
Comisia Europeana anunta doua proceduri de infringement impotriva Romaniei
pe fiscalitate si securitatea aprovizionarii cu gaze naturale
Robert Negoita: Pentru PSD ar fi bine sa iesim de la guvernare
Pentru Romania, nu sunt la fel de sigur
Seful NATO, foarte ingrijorat de amplasarea de rachete rusesti in Crimeea
O amenintare pentru intreaga Mare Neagra / Alianta se teme de instalarea unor arme nucleare
PIB-ul Romaniei va creste in ritm accelerat in urmatorii 2 ani, depasind tarile din Europa emergenta
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog