Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
30837
De la 07 Ianuarie 2003
93570610
Editorial

Nu, ministrule Budăi, aţi dat o mică parte din ce-aţi furat!

  • Ioan Rotundu
  • 2 September 2019, 20:56
Luni, 2 septembrie, ministrul Muncii, botoşăneanul Marius Budăi, a remis presei locale un comunicat prin care preamăreşte meritele Guvernului PSD în privinţa majorării punctului de pensie.
Omul minte cu o seninătate debordantă. Spune că peste 5 milioane de pensionari, printre care şi 96 mii de botoşăneni, au beneficiat de la 1 septembrie de majorarea punctului de pensie, devenind mai bogaţi.
„PSD s-a ţinut din nou de cuvânt! De ieri s-a mărit valoarea punctului de pensie de la 1.100 de lei la 1.265 de lei. Peste 96.000 de pensionari botoşăneni au pensii mai mari. Încă o dată, realitatea îi contrazice pe cei care au minţit şi au încercat să-i manipuleze pe români, susţinând că actualul Guvern nu are bani pentru a-şi continua politica de majorare a pensiilor şi a salariilor. Nici Opoziţia şi nici preşedintele Iohannis nu au reușit să oprească majorarea valorii punctului de pensie și nici pe cea a indemnizației soci ale, adică a pensiei minime, de la 640 de lei la 704 lei”. – se arată în comunicatul ce se constituie într-o nouă dovadă de manipulare grosolană a celei mai defavorizate categorii sociale.
Marea majoritate a pensionarilor români, în jurul a 4 milioane, au pensiile lunare sub o mie lei sau cel mult în jurul a 1.500 lei, şi aceasta după ce au muncit în jurul a 40 de ani. Guvernul PSD a modificat vechile prevederi ale Legii de pensionare din 2010 în aşa fel că suma rezultată din calcul a devenit mult mai mică pentru că a scăzut dimensiunea punctului de pensie, la marea majoritate a pensionarilor punctul fiind sub unitatea 1. Ca exemplu, cunosc un pensionar care a muncit 35 de ani şi a avut salarii frumoase dar la calculul punctului i-a ieşit 0,85193, deşi, conform vechimii trebuia să aibă cel puţin 1. Aşa au fost păcăliţi milioane de români ieşiţi la pensie în ultimii ani.
Ce nu conştientizează pensionarii cu pensii mici este modul în care sunt furaţi metodic de către Guvernele PSD din 2012 încoace. Legea spune că la început de an pensia se indexează cu rata inflaţiei pe anul anterior. Nici Ponta, nici Grindeanu, Tudose şi Dăncilă n-au respectat legea. Au făcut indexarea dincolo de jumătatea anului, furându-i pe pensionari de sute de lei. La fel s-a întâmplat şi în acest an când indexarea cu rata inflaţiei a fost inclusă în actuala majorare a punctului, în 8 luni un pensionar cu o pensie lunară de 1.000 lei fiind furat de 440 lei. Cum să-i explici pensionarului amărât cum este furat când el se lăcomeşte la cei câţiva lei aruncaţi din interes electoral de către guvernanţii PSD?
Apoi, niciun pensionar n-a calculat cât l-a costat creşterea facturilor la consumul de energie electrică, gaze, telefon, abonament tv şi mai ales câţi bani a scos în plus din buzunar pentru combustibilul necesar la maşină.
Dacă se păstra în vigoare Legea pensiilor din 2010, punctul de pensie era acum mult mai mare iar modul de calcul al punctului mult mai avantajos. Nimeni, nici măcar cei din opoziţie, nu se ostenesc să explice pensionarilor aceste lucruri. Dau dreptate lui Viorel Cataramă care a declarat la Congresul PDL de la Botoşani că avem o clasă politică formată din socialişti, fie ei la putere sau în opoziţie. Se acoperă unii pe alţii pentru că prin rotaţia la putere le convine aceste modalităţi de practică.
Dar marea povară care va apăra asuprea tuturor românilor, mai ales a pensionarilor, despre care ministrul Budăi s-a ferit să vorbească precum dracul de tămâie este că plata pensiilor majorate se face din împrumuturi şi nu din creşteri de venituri bugetare. Guvernul PSD a înglodat România în datorii pentru următorii 20 de ani. Vor munci copii, nepoţii, strănepoţii pensionarilor de acum pentru a plăti bucuria bunicilor de a vedea pensia majorată cu câţiva lei. Şi, iar mă văd nevoi să dau dreptate lui Viorel Cataramă care l-a acuzat pe preşedintele Iohannis că n-a pus piciorul în prag ca Guvernul PSD să nu îndatoreze ţara pentru câştigul lor electoral.. Dacă am avea un preşedinte care să apere poporul de abuzurile guvernanţilor, acesta ar fi putut decide în Consiliul Superior de Apărare a Ţării (CSA) că orice majorare de salarii la bugetari şi de pensii se poate face numai din resurse financiare bugetare interne, interzicându-se orice forme de împrumut pentru astfel de plăţi.
Iar dacă Guvernul PSD n-ar fi respectat o astfel de decizie atunci, preşedintele urma să-i acuze de înaltă trădare. Ori, preşedintele Klaus Iohannis a privit cu condescenţă cum Guvernul PSD îndatorează ţara, înrobind datornicilor generaţiile viitoare pentru mulţi ani de acum înainte.
Nimic nu spune în comunica ministrul Budăi despre pensiile speciale care au înghiţi banii milioanelor de români care muncesc în sistemul privat. Pentru a se putea plăti aceste pensii privilegiate Guvernul PSD i.-a furat şi continuă să-i fure pe pensionari cu pensii mici.
Ministrul Finanţelor, Teodorovici, anunţase cu emfază că impozitează aceste pensii. S-a muiat imediat ce i s-a transmis că o astfel de măsură ar trimite PSD-ul în opoziţie. Iată că grecii au anunţat că anulează toate pensiile speciale. Marius Budăi preferă să mintă, să manipuleze, să ascundă adevărul despre dezastrul financiar în care se află România numai pentru a se menţine la putere. Am ferma convingere că voi prinde ziua când îl voi vedea scuipat pe stradă chiar de către aceşti pensionari pe care acum îi mine prin comunicate de presă numai pentru a le obţine votul.
Budăi şi gaşca lui de mafioţi din PSD trebuie să ştie că la anul votul majoritar va aparţine românilor din sistemul privat, diasporei şi nu celor pe care acum îi mituieşte cu bani din împrumuturi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Replică pe măsura întrebării
Horoscopul săptămânii 2 – 8.98.2019
Ce semnificaţie poate avea pentru Botoşani Congresul PDL
Ioan Rotundu
Dinamica economiei : Lucrare geografică
De azi, invincibilul comisar şef Aioanei a ajuns un simplu executant
Ioan Rotundu
Congresul PDL cu cele două discutabile componente ale sale
Ioan Rotundu
Comunicat de presă ANAF Botoşani
Atitudinea golănească de baron local a primarului din Suliţa
Ioan Rotundu
Dimensiunea dezastrului financiar creat de Guvernul PSD ia noi proporţii
Finanțele vor să împrumute aproape 4 miliarde lei, în septembrie. O emisiune are scandența în 2031
Târzioru, suspectat că ar pune la cale salvarea fostului poliţist Achiţenei
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 6.09.2019
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă