Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7834 lei
1 USD = 4.4307 lei


Număr accesări
Astăzi:
8716
De la 07 Ianuarie 2003
73876165
Editorial

O anonimă la vicepreşedinţia CJ

  • Ioan Rotundu
  • 12 April 2009, 23:00
Vineri, cei din Comitetul executiv al PSD s-au adunat ciopor pentru a decide cine va lua locul „expulzatului” Constantin Conţac în postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. Cu două zile anterior acestui eveniment, preşedintele CL, Mihai Ţâbuleac, tocmai declarase public că ar trebui să fie consultat de către PSD cu privire la viitorul vicepreşedinte, dacă se vrea o colaborare eficientă.
N-am ştiinţă dacă cei din PSD l-au consultat sau nu, dar vineri au decis cine va fi înlocuitorul lui Conţac. La masa prezidiului au luat loc cei „trei magi” social-democraţi, întrupaţi în senatorul Gheorghe Marcu, preşedinte interimar, deputatul Costică Macaleţi şi secretarul executiv Gheorghe Vâzdoagă, care se călăuzesc după „steaua Nechita”.
Pentru că cei şase candidaţi aflaţi pe lista consilierilor judeţeni ai PSD, înaintea lui Constantin Manolache, n-au vrut să renunţe la dreptul lor de a fi validaţi consilieri judeţeni, cei trei întâi stătători la prezidiu au propus, iar cioporul a votat în unanimitate ca viitorul vicepreşedinte al CJ să fie o anume doamnă Violeta Teslaru.
Cine este aceasta? O cvasinecunoscută pe scena politică, dar cu ceva lipici prin PSD, de vreme ce a fost trecută pe lista candidaţilor la Consiliul judeţean, pe un loc eligibil (locul 7), obţinând mandatul pentru a doua oară consecutiv. Am încercat să aflu mai multe detalii despre persoana sa, dar nici cei de prin PSD n-au habar cine este aceasta. Se ştie doar că este născută în 3 noiembrie 1968, în localitatea Hudeşti. În alegerile locale din vara anului 2004 a fost trecută pe lista candidaţilor la CJ, tot pe un loc fruntaş, fiind validată consilier judeţean. Vreme de patru ani n-a deschis guriţa în şedinţele de consiliu pentru a lua cuvântul şi nici nu s-a remarcat prin vreo iniţiativă locală sau cu vreun proiect de hotărâre. Probabil că acest comportament docil şi muţesc a recomandat-o conducerii PSD să fie trecută pe un loc eligibil şi pentru un al doilea mandat.
Am mai aflat că ar fi economistă de profesie şi că ar deţine funcţia de director la o firmă privată cu denumirea formată dintr-un grup de iniţiale, respectiv „DMSCM”, însă nimeni n-a fost în stare să-mi traducă ce înseamnă aceste litere. Abia după ce-am avut o discuţie telefonică cu fostul preşedinte al PSD, Constantin Conţac, am aflat mai multe detalii. Firma la care lucrează Violeta Teslaru, ca director, este patronată de către Valeriu Iftimie de la Elsaco. „Este o fată bună, modestă şi ascultătoare. A avut necazuri în viaţă, fiind bolnavă, şi am ajutat-o cât am putut. Nu cred că va fi votată vicepreşedinte, pentru că cei din PDL au alte intenţii” mi-a declarat fostul preşedinte al PSD.
Da, cei din PDL au alte gânduri. Între preşedintele Ţâbuleac şi interimarul preşedinte al PNL, Florin Ţurcanu, s-ar părea că există o înţelegere ca postul de vicepreşedinte deţinut de Conţac să nu mai rămână la PSD. Acest post va reveni înapoi liberalilor. Iar aşa cum am mai comentat, el pare a fi destinat lui Viorel Ciobanu, fostul inspector şef în Construcţii.
Preşedintele Ţâbuleac şi vicepreşedintele Cristian Achiţei au împărţit bugetul judeţului după cum le-au fost interesele. Un vicepreşedinte de la PSD n-ar face decât să-i incomodeze şi să le încurce socotelile. Deşi toată lumea se plânge de criza economică, preşedintele Ţâbuleac are bani de la buget să finanţeze fotbalul şi o revistă culturală pentru care s-au alocat deja cinci miliarde lei vechi. Referitor la această revistă, un reporter al Jurnalului derulează o anchetă şi sper ca în această săptămână să putem publica concluziile la care a ajuns.
Aşadar, Violeta Teslaru este candidatul PSD la funcţia de vicepreşedinte al CJ, doar de decor. Ea a fost aruncată într-o bătălie pierdută de PSD, fapt bine cunoscut de către cei „trei magi”, dar trebuiau să salveze cumva aparenţele. Nu le-au salvat, pentru că PSD-ul nu mai poate fi salvat din alunecarea sa spre neant. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor LIX
(Ioan Rotundu)
Elena Udrea lansează un nou trend
Icoana lui Voronin
Apel disperat de la Chişinău
Între febra pregătirilor pentru Paşte şi fierbinţeala celor ce mor de grija altora
Horoscop
O strategie neinspirată
Friptură de porc la cuptor în stil vânătoresc
Puteţi câştiga un ban suplimentar
Românul şi bomboana de pe colivă
Comasarea unităţilor de învăţământ special dorohoian se va decide în luna mai
Umbra rusofonului Bordeianu continuă să tulbure liniştea lui „Eminescu”
de patru ani, într-un mod dubios, un proces trenează inexplicabil
Criza afectează confecţiile şi construcţiile
Muzeul Judeţean se alătură manifestărilor prilejuite de Zilele Oraşului Botoşani
Peremiştii au depăşit planul la semnături pentru „Războinicul Luminii”
Tradiţii din Pakistan la Muzeul Judeţean
Tratamentul de fertilitate subvenţionat 50% din preţ
Jucării magnetice cu grad ridicat de periculozitate
Rezervele cu plată n-adună banii speraţi
Sângele care salvează vieţi
Coţcărie juridică la Parchetul Săveni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă