Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
3157
De la 07 Ianuarie 2003
70532360
Editorial

O carieră politică cu multe semne de īntrebare

  • Ioan Rotundu
  • 8 December 2006, 23:00
Subsecretarul de stat botoşănean Gheorghe Ciubotaru a fost numit de conducerea centrală PNL să preia funcţia interimară de preşedinte al PNL Botoşani. Ieşit de vreo doi ani din atenţia publică botoşăneană, iată că Gheorghe Ciubotaru revine īn forţă şi pe un post extrem de important, dacă avem īn vedere că PNL Tăriceanu continuă să fie īn tandem politic cu PD-ul, menţināndu-se Alianţa DA.
Gheorghe Ciubotaru a īntrat īn PNL, venind de la Liber Schimbişti, via partidul lui Cataramă, prin 1993, dacă-mi aduc bine aminte. Īn campania electorală din 1996 l-a sprijinit pe Dinu Secrieru, care era preşedintele PNL Botoşani, iar acesta a ieşit senator. Ca recompensă, Ciubotaru a fost angajat şeful de cabinet al senatorului, cu salariu de la Senatul Romāniei. Sunt liberali care susţin că īn perioada 1996 – 2000, cānd Dinu Secrieru a deţinut mandatul de senator, cei doi ar fi orchestrat mai multe jocuri politice şi s-ar fi implicat preferenţial īn desemnarea unor directori de instituţii descentralizate.
La alegerile din anul 2000, Gheorghe Ciubotaru şi-a exprimat dorinţa de a candida la funcţia de primar a Botoşanilor. Deşi, īn calitate de preşedinte de partid, Dinu Secrieru s-a opus acestei candidaturi, Ciubotaru a reuşit, prin abile manevre politice, să obţină sprijinul majorităţii membrilor Biroului Permanent al PNL Botoşani. A candidat la primărie, dar n-a obţinut voturi nici cāt măcar să intre īn turul doi. Probabil că opoziţia lui Secrieru la candidatura sa la primărie n-a fost uitată de Ciubotaru. Imediat după alegerile din anul 2000 au avut loc alegeri īn partid. Ciubotaru şi-a unit forţele cu Cornel Popescu, ambii fiind vicepreşedinţi PNL, pentru a-l īnlocui din funcţia de preşedinte pe Dinu Secrieru. Jocul lor a fost īncununat de succes.
Secrieru a fost īnlăturat de la conducerea partidului, iar locul său a fost luat de către actualul senator Mihai Ţābuleac. Tot după alegerile din 2000, Ciubotaru s-a īnscris la o facultate din Iaşi, pe care a absolvit-o īn 2004. Alegerile locale din 2004 s-au desfăşurat sub semnul Alianţei DA. Ciubotaru şi-ar fi dorit funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, funcţie la care rāvnea şi Cornel Popescu. Poate că dacă aceşti doi nu s-ar fi aflat īn concurenţă la funcţia de preşedinte CJ, Conţac n-ar mai fi fost preşedinte īn ziua de azi. Luānd act de intenţia lui Ciubotaru şi Popescu, unii consilieri judeţeni din Alianţa DA au preferat să dea votul lui Conţac. Aşa se explică, īn parte, victoria lui Conţac.
Numele lui Ciubotaru īl mai găsim implicat şi īn desemnarea prefectului de Botoşani. Cel puţin aşa susţine el. Informaţiile mele sunt altele. Ştiu că prefectul Cristian Roman a ajuns īn funcţie cu sprijinul lui Mihai Ţābuleac, Cătălin Flutur şi Dinu Secrieru. Cert pare a fi un alt aspect. Conflictul care s-a iscat īntre prefectul Roman şi preşedintele Constantin Conţac, se zice că ar fi contribuţia exclusivă a lui Ciubotaru. A fost ultima sa zvācnire, speranţă, că l-ar putea dărāma din funcţie pe Conţac, luāndu-i locul. Pentru că jocul nu i-a reuşit, şi-a īndreptat atenţia spre alte variante de cāştig al puterii.
A ajuns subsecretar de stat la Agenţia Naţională a Protecţiei Consumatorilor, sprijinit fiind de Mihai Ţābuleac şi ministrul Gheorghe Flutur, la recomandarea vărului său din Botoşani, primarul Cătălin Flutur. Cānd Ţābuleac şi Gherghe Flutur au trecut de partea lui Stolojan, Ciubotaru a rămas de partea lui Tăriceanu. A simţit că i se deschide calea către vārful ierarhiei īn PNL Botoşani. N-a greşit. Iată-l acum preşedinte interimar, cu mari şanse de a fi şi ales. Ciubotaru pare să-şi fi īndeplinit visul. Nu şi partidul pe care-l va conduce ca interimar, aspect ce trebuie analizat separat.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (18)]


Marş al toleranţei
Se caută finanţatori pentru Centrul descreening de cancer de col uterin
Sindicaliştii īşi caută drepturile la forurile superioare
DJDP aşteaptă un credit pentru repararea drumurilor
AJOFM a reuşit să se īncadreze īn bugetul alocat
Comunităţile de romi īn vizorul AJOFM
Citate şi cugetări din China II
Uşurarea bigamului
Pui cu sos
Horoscop
Romānul şi FACEAREA DE BINE
Comentariu la comentarii (CCXXIV)
(Ioan Rotundu)
Liceul de Artă pregăteşte concertul de sărbători
Varietate īn repertoriul Teatrului „Mihai Eminescu”
Autorităţile locale puse să stea cu arma la picior
Tinerii liberali botoşăneni rămān īn PNL
Penegiştii ies īn stradă
40 miliarde promise pentru reabilitarea şcolilor din judeţ
Ţābuleac o ia de la capăt
Ţābuleac speră īncă īn sprijinul Guvernului
Instructori certaţi cu legea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă