Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
13913
De la 07 Ianuarie 2003
78441465
Editorial

O escrocherie pe măsura escroacei

  • 2 July 2013, 23:00
Anca Boagiu este sută la sută produsul politic al preşedintelui Traian Băsescu. El a descoperit-o în partidul furat lui Petre Roman, el a introdus-o în anturajul său, el i-a dat aripi de a se ridica spre vârful politicii româneşti.
Să ne amintim că atunci când Băsescu a trebuit să părăsească Ministerul Transporturilor, în locul său a făcut jocurile ca să fie numită Anca Boagiu. Şi astfel românii n-au mai putut afla combinaţiile financiare pe care Băsescu le-a făcut câtă vreme a păstorit ministerul. Boagiu a fost urmată la minister de Berceanu, un alt apropiat al lui Băsescu. Nici Berceanu n-a fost cheie de biserică, în vremea ministeriatului său făcându-se mari afaceri financiare la Compania Naţională CFR.
A plecat Bereceanu şi a revenit Anca Boagiu şi noi tot n-am avut ocazia să aflăm cât de uriaşe sunt furturile din banii publici alocaţi acestui minister şi companiilor din subordine. Dacă afacerile pe seama companiilor s-au cam rărit şi redus în dimensiune, acestea nemaiavând vlagă financiară, iată că ministrul Boagiu ne-a demonstrat că este un politician cu capacităţi inventive şi grabnice aducătoare de profit. Este vorba de profit personal şi pentru partid şi nicidecum pentru ţară şi popor.
De cum a ajuns înapoi în fruntea Transporturilor, Boagiu a copt şi pus la cale o afacere uriaşă. Căci a echipa cu anvelope de iarnă un parc auto naţional ce numără câteva sute de mii de maşini spre un milion este o afacere uriaşă şi aducătoare a unui câştig pe măsură. Dacă prima iniţiativă a Ancăi Boagiu de a obliga posesorii de autovehicule să le încalţe la vreme de iarnă cu cauciucuri adecvate a eşuat, iată că ea n-a renunţat şi a reluat iniţiativa. Cum ar fi putut renunţa la o astfel de afacere care îi va duce ei şi partidului său câteva zeci de milioane de euro?
Ultima găselniţă pentru a se justifica obligarea echipării autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă este că se vor aduna la buget 400 milioane de euro din TVA. Minciună sfruntată! Ca să aduni această sumă ar trebui ca în luna ianuarie, cât a mai rămas, şi februarie să se vândă cauciucuri în valoare de 1,6 miliarde euro. O astfel de cantitate este imposibil de importat într-un asemenea timp scurt şi nici de găsit în plan extern, pentru că nimeni nu mai produce acum cauciucuri de iarnă în prag de primăvară.
Apoi, ce câştigă România? Importăm cauciucuri de un miliard de euro în condiţiile în care şi aşa avem probleme cu stabilitatea leului? Paguba va fi mai mare decât câştigul. Ştiţi care este substratul acestei afaceri? Vi-l spun eu.
Când s-a iniţiat primul proiect de lege, iniţiativa a fost cunoscută de un număr restrâns de importatori care au şi adus cauciucurile. Că aşa se lucrează la noi. Privilegiaţii ştiu de apariţia legii înainte de a afla şi alţii, aşa că aceşti privilegiaţi îşi asigură caimacul afacerii. Aducând cauciucuri şi rămânând cu ele pe stoc pentru că a căzut legea, băieţii deştepţi au mişcat din urechi la doamna ministru iar aceasta a reluat iniţiativa legislativă pentru a le salva afacerea. Va fi o bătălie pe viaţă şi pe moarte între ministrul Boagiu, PDL şi Băsescu pe de o parte şi transportatorii care se vor opune.
Vin alegerile şi PDL are nevoie de bani. Aşa că se va face orice ca această lege să treacă. Sunt în joc comisioane ce nu pot fi ignorate. Păgubiţii vor fi fraierii de români care vor fi obligaţi să cumpere cauciucuri de iarnă în prag de primăvară. O escrocherie pe măsura unei escroace. Părerea mea!
17.01.2011

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Concept poliţist
Horoscop
Gastronomie: Cu ce s-au ospătat cicliştii la Hotel Maria
Şansa lui Sorescu
Brehuescu a fost ameninţată să-şi pună lacăt pe gură
Comisarul de poliţie Lefter acuzat că anchetează sub şantaj
Comunicat de oresă Modern Calor Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă