Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3248
De la 07 Ianuarie 2003
79973030
Editorial

O iniţiativă înăbuşită

  • Ioan Rotundu
  • 12 February 2012, 23:00
Discursul lui Victor Ponta din Parlamentul României la instalarea Guvernului Ungureanu a fost unul demn de un politician progresist şi care a pus interesul naţional deasupra patimilor politice. A fost un discurs bazat pe responsabilitatea politică ce revine unui partid de opoziţie, singurul discurs politic postdecembrist care va rămâne în istoria României ca un exemplu de responsabilitate şi moralitate politică.
Din păcate, imediat ce Ponta şi-a rostit discursul, ticăloşii care formează actuala clasă politică l-au atacat virulent iar Ponta, lipsit de maturitatea şi experienţa politică necesară dar mai ales lipsit de susţinerea politică a partidului pe care-l conduce a bătut în retragere. Ce-i drept, n-a retractat cuvintele rostite dar nici nu şi-a apărat cu convingere ideile afirmate, respectivo colaborare în interes naţional cu Guvernul Ungureanu.
Iniţiativa liderului PSD a fost repede înăbuşită de chiar partenerii săi politici. Cea mai condamnabilă atitudine este cea a liderului PNL Crin Antonescu. Omul acesta vrea să ajungă preşedintele României, însă el s-a opus unei iniţiative de colaborare politică în interesul celor pe care vrea să-i conducă. Despre moralitatea politică a lui Crin Antonescu s-au aflat multe dar se vor afla şi mai multe în curând. Antonescu are o moralitate îndoielnică, pe care a reuşit s-o ascundă mult timp în spatele unor discursuri radicale, critice la adresa puterii, discursuri clădite pe seama speculării necazurilor poporului român determinate de criza economică.
Perversitatea şi făţărnicia sa politică au început să devină vizibile pentru întreg electoratul. Dar modul parşiv în care l-a atacat pe Victor Ponta, partenerul său politic, pentru faptul că acesta s-a arătat dispus la o colaborare în interes naţional, este condamnabil şi-l descalifică definitiv de a mai pretinde să aspire la preşedinţia ţării.
Un alt ticălos politic, ce nu s-a dezbrăcat de haina cu care l-a îmbrăcat Securitatea lui Ceauşescu, şi-a dat arama pe faţă. Pe informatorul Securităţii Dan Voiculescu nu-l interesează o armonie politică putere – opoziţie în interes naţional, ci doar accederea sa la putere. Nu-i ajunge că a jumulit statul român de societatea Grivco, societate de transport aerian de marfă, luată pe nimic. Nu-i ajunge imperiul media clădit pe evaziune fiscală şi specularea banului public, vrea acum controlul puterii asupra întregii economii româneşti.
Iar acest ticălos, mult mai periculos decât Sorin Vântu pentru că este un ticălos şcolit şi nu analfabet la Vântu, l-a chemat la ordin pe Victor Ponta pentru a-i da socoteală de cele afirmate în Parlamentul României. Iar Victor Ponta, cel care devenise prin discursul său un erou naţional, s-a supus voinţei lui Voiculescu şi s-a umilit ducându-se la sediul societăţii Grivco, unde a fost convocat.
Prin gestul său Ponta nu s-a umilit numai pe el şi a dezamăgit o naţiune întreagă dar şi-a umilit şi colegii din partid, acei colegi care l-au felicitat pentru discursul rostit.
Precum Geoană care s-a dus în pragul alegerilor prezidenţiale la locuinţa lui Sorin Vântu, tot aşa s-a dus umil la Grivco şi Crin Antonescu, cel care vrea să ne fie preşedinte. Acest co-preşedinte al USL, care n-a avut timp să fie prezent în şedinţa Parlamentului României9 la instalarea Guvernului Ungureanu, a avut timp să se prezinte la ora şi locul ordonat de Dsan Voiculescu.
Ţărăniştii au ieşit din istorie pentru că au abdicat de la doctrina partidului lor acceptând s-o corcească cu doctrine politice incompatibile moralei creştin-democrate. Este rândul liberalilor să părăsească istoria şi cred că acest lucru se va întâmpla în această vară şi toamnă, dacă PNL-ul nu se va trezi la realitate şi nu-l va înlătura pe Crin Antonescu de la conducere.
Revenind la Victor Ponta, ieşirea sa din tiparele politice impuse de Iliescu şi susţinătorii săi i-a enervat pe veteranii social-democraţiei de sorginte comunistă. Victor Ponta a dat semnalul de primenire a social-democraţiei româneşti prin a curăţa doctrina acestui partid de elementele gândirii comuniste şi adoptarea ideilor socialiste de tip european.
Din păcate, lipsit de susţinere politică în PSD, încercarea sa a fost repede înăbuşită de generaţia lui Iliescu. Important este că Victor Ponta a sădit pomul. Eu cred că se vor găsi şi prin PSD tineri care să-l ude şi să-l facă să rodească. Generaţia lui Iliescu trăieşte ultimele zvâcniri politice, din păcate încă dăunătoare românilor. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Sute de persoane decedate din cauza temperaturilor scăzute
Dunărea a îngheţat pe mai multe porţiuni în diferite ţări
Holocaustul a fost creat pentru a justifica statul evreu
Iranul nu va capitula niciodată în faţa forţei
Argentina acuză Marea Britanie că amplasează arme nucleare în zona Insulelor Falkland
Bancul zilei: Test de sinceritate
Bătrâni sau tineri, tot „Gheorghe” rămân!
Ioan Rotundu
300.000 de funcţionari vor plăti eşalonat banii încasaţi necuvenit la salariu
Este inadmisibil ca militarii să deszăpezească şi cetăţenii să stea la căldură
nu putem plăti lenea la nesfârşit
Traian Băsescu invită partidele parlamentare la consultări
privind noul tratat european şi funcţionarea Parlamentului
Noua cură de austeritate a Greciei
dispare sporul de vechime, scad pensiile mari, privatizări, desfiinţarea unor posturi de primari, salariul minim - redus cu 22%
Un prânz pantagruelic la Tatarciuc
O ţară de bocitoare şi vădane
Ioan Rotundu
Candidaturi cu cântec la primăriile din judeţ marca USL
lista canditaţilor la funcţia de primar
Chemare la solidaritate pentru sinistraţii din Vrancea
Botoşani: Ţurcanu visează să dea iama prin banii primăriilor
dacă va ajunge preşedinte de CJ
Botoşani: PNL este bântuit de cretinism politic
De azi, IŞJ Botoşani a hotărât deschiderea şcolilor
indiferent de problemele care mai sunt
Un examen greu pentru profesorii care vor titularizare
Spitalul judeţean Botoşani încorsetat într-un lanţ de procese
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă