Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15589
De la 07 Ianuarie 2003
122901238
Editorial

O iniţiativă prezidenţială de aplaudat

  • 23 October 2008, 23:00
În ultima perioadă asistăm la o ofensivă fără precedent a ungurilor din ţară şi veniţi din Ungaria în ce priveşte impunerea, de situaţia o va cere chiar şi cu forţa, ca România să accepte autonomia celor trei judeţe ardelene cu populaţie majoritar maghiară. Suntem singura publicaţie din spaţiul botoşănean care am promovat şi vom continua să promovăm atitudinile luate de românii patrioţi asupra pericolului care ne paşte în Transilvania. Am fost în vară prin mai multe judeţe transilvănene şi cunosc bine amărăciunea de care suferă românii din aceste părţi ale ţării, care se consideră abandonaţi de conducătorii României.
Este cunoscută insistenţa cu care UDMR-ul sprijină iniţiativa de autonomie a Ţinutului Secuiesc, un prim pas spre refacerea Regiunii Autonome Maghiare care, imediat ce se va înfiinţa, se va declara independentă de România, urmând modelul Kosovo. Recent, liderul UDMR, Marko Bela, cu o nesimţire crasă, a cerut Guvernului României să oblige copii de români din cele trei judeţe ca să înveţe obligatoriu limba maghiară. O asemenea cerinţă este o sfidare la adresa Statului Român, ca entitate naţională, iar un netrebnic de liberal ca Puiu Haşoti, a spus să stăm liniştiţi că-i o cerinţă de ordin electoral.
Stăm liniştiţi din 1990 încoace, iar Transilvania este tot mai maghiarizată, românii de acolo au devenit străini în ţara lor, demnitatea de stăpâni ai locului fiind-le demult desfiinţată de propaganda şovină maghiară. Preşedintele României, primul ministru se fac că nu văd asuprirea românilor în propria lor ţară, umilinţele la care sunt supuşi.
În această vară mii de unguri veniţi de peste graniţă au hălăduit prin Transilvania, au organizat demonstraţii antiromâneşti, au omagiat criminali de război unguri, au dezvelit statului închinate altor criminali unguri dovediţi. Tineretul maghiar o ţine din simpozion în simpozion, dintr-o demonstraţie de forţă într-alta, după care se plâng la Consiliul Europeni că nu se bucură în România de libertăţile democratice, de drepturile omului şi ale minorităţilor. Iar România tace şi înghite toate aceste acte de umilinţă publică, fără să reacţioneze în vreun fel.
În California trăiesc peste cinci milioane de unguri, dar nici unul nu îndrăzneşte să ceară Statului American să nu-i oblige să înveţe limba engleză, darămite să ceară ca americanii să înveţe obligatoriu limba maghiară. Dacă ar îndrăzni vreo unul aşa ceva ar ajunge imediat după gratii sau ar fi expulzat. În România sunt mii de maghiari care nu ştiu o boabă româneşte, iar acum vor să le învăţăm limba.
Cum trec graniţa în Ungaria, românii sunt batjocoriţi în fel şi chip, sunt ţinuţi nejustificat în graniţă, sunt amendaţi cu amenzi aberante şi fără un motiv anume. Autorităţile române ar trebui să răspundă cu aceeaşi monedă. N-o fac, de teamă să nu-i deranjeze pe cei care se consideră conducătorii Europei, n-o fac din servilism, iar aceşti conducători, văzând că n-avem demnitate naţională ne tratează cu dispreţ şi-i respectă pe ungurii care, lovesc în români cu tot ce pot, după care ţipă ca din gură de şarpe că sunt marginalizaţi, că nu le sunt respectate drepturile.
În 30 noiembrie, odată cu alegerile parlamentare, este organizat şi referendumul pentru declararea autonomiei Ţinutului Secuiesc. Nu întâmplător, în aceste zile, preşedintele Ungariei a venit în judeţele Harghita, Covasna şi Tg. Mureş într-o vizită privato. Cică a venit să sărbătorească revoluţia maghiară a lui Racotzy. S-o sărbătorească, dar în Ungaria, unde a avut loc revoluţia. Vizita sa are un scop evident în a încuraja demersul secuilor spre obţinerea independenţei.
Iată de ce ieri, când am aflat că preşedintele Băsescu îl va secunda la întâlnirile publice, m-am bucurat. În sfârşit s-a trezit la realitate şi preşedintele Băsescu, chiar dacă-i în al 12-lea ceas. Măcar să-i arătăm preşedintelui Ungariei că România un-i stână fără stăpân, cum se crede în ţara lui.
În ce-l priveşte pe Marko Bela şi alţii ca el care susţin ca românii să înveţe obligatoriu limba maghiară, cred că locul lor este după gratii şi nu în Parlamentul României. Dacă nu vom acţiona cu fermitate, nu numai că ne vom destrăma ca stat unitar, dar riscăm să nu mai fim recunoscuţi nici ca naţiune română. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCXXIII)
(Ioan Rotundu)
Sprijin financiar pentru agricultori
Povestea românului care a învins nesuferita dobândă bancară
Comunicat de presă
Diversiunea Hrebenciuc
Băsescu încearcă reducerea impactului vizitei preşedintelui Ungariei
Ungaria îşi construieşte drumuri din amenzile date şoferilor români
Cetatea Neamţului se redeschide în decembrie
Horoscop
Pragmatismul lui Ionel
Năstruşnicul năsturel de la pantalonul lui Geoană
Are bun simţ, vechime în meserie şi vrea căutată...
Flutur este acuzat că a dat lucrări naşului Vrăjitoru
Ţâbuleac zice că are bani, dar nu-i poate direcţiona la primarii PDL
ca banii să ajungă la cine vrea el, îi trebuie aprobarea consilierilor CJ
Florin Ţurcanu acuză, uitând că este cu musca pe căciulă
Două minţi încâlcite încurcă problemele judeţului
Liviu Conţac i-a acuză de nepricepere pe Ţâbuleac şi Ţurcanu
Consiliul Local Botoşani se îndreaptă încet, dar sigur, spre desfiinţare
Gabriel Oprişanu intră de astăzi în...suspendare
Ţiganii cu puţine clase vor să înveţe, dar nu au unde
Aproape 400 de deţinuţi botoşăneni vor fi testaţi HIV
Escrocarea clienţilor de către bănci pare să fi atins limita răbdării
Muşcată sălbatic de un cal
Bolnavi condamnaţi la moarte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog