Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
20146
De la 07 Ianuarie 2003
77678973
Editorial

O minune a PSD-ului emnă de postul Paştelui

  • Ioan Rotundu
  • 7 April 2020, 18:26
Suntem în postul Paştelui. De ceva timp promis că voi face o donaţie de carte sfinţită unei biserici din Dângeni. Pentru că reprezint Asociaţia cultural㠄Demostene Botez” am considerat de cuviinţă ca donaţia să ajungă la biserica din satul Hulub, localitatea de naştere a poetului şi scriitorului Demostene Botez.
Eu îl consider pe Botez cea mai de seamă personalitate a comunei Dângeni din toate timpuriule, făcând excepţie de familia de boieri Mavrocordat ce a avut moşia şi conacul într-un frumos parc dendrologic din Strahotin, conac acum ajuns ruină din voinţa moştenitorului care a revendicat proprietăţile ultimului boier.
Cărţile donate cuprind cea mai mare parte din scrierile marilor duhovnici ai Bisericii Ortodoxe, cărţi de rugăciuni, literatură teologică, unele dintre ele având autograful autorului. Cărţile, în jurul la 150 volume, donate astăzi 7 aprilie, au fost cumpărate din diferite lăcaşuri de credinţă din ţară şi străinătate vizitate de-a lungul anilor de către răposata mea soţie Cornelia.
Se pare că unul dintre duhovnicii semnatari ai volumelor a ţinut să mă recompenseze profesional şi m-a ajutat, prin discuţiile purtate cu cei prezenţi, ca prin minune să aflu că preoteasa Monica Iliescu, o talibană PSD din Dobârceni, nu mai este profesoară la Şcoala Gimnazială Dângeni ci promovată într-o înaltă funcţie la o şcoală din Botoşani. Nu mi-a venit a crede cele aflate, aşa că întors în Botoşani am verificat informaţia. Da, cred că poate fi o minune duhovnicească că am aflat cum PSD-ul care a reuşit ca dintr-o profesoară rurală s-o facă peste noapte director adj. la Şcoala nr. 17 Botoşani.

Cum s-a putut realiza o astfel de minune din partea PSD? Simplu! La şcoala respectivă erau libere 6 ore de franceză. Aşa se face că niciun profesor din Botoşani absolvent de lb. franceză, nu s-a dovedit mai competent decât preoteasa din Dobârceni care. nu numai că a primit catedra celor 6 ore de lb. franceză, dar a mai primit ca bonus că a intrat în oraş şi funcţia de director adj.
Am un îndemn pentru profesorii de la Şcoala Gimnazială nr. 17 Botoşani: Fiţi mândri, PSD-ul nu v-a uitat şi v-a trimis cel mai de încredere şi demn conducător al său! Cu franceza ei de baltă, dacă ar fi pusă să citească în original poezia L'albatros, sigur Baudelaire va ieşi din mormânt s-o pocnească de să-i sară coronaviruşii în barba soţului, adică a preotului Ionuţ Iliescu, neacceptând să-i fie stâlcită limba.
Dar să vă fac cunoştinţă cu soţi Iliescu.

Ea, Monica, după alegerile din 2012, pentru serviciile aduse PSD-ului, a fost repede ridicată la rangul de director al Şcolii Gimnaziale Dobârceni, graţie relaţiei sale cu Mihaela Huncă, talibană PSD ajunsă inspector general la IŞJ Botoşani. Soţul proaspetei directoare, preotul Ionuţ Iliescu, a primit catedra de Religie. În anul 2016, profesoara director Monica a dorit să se cocoţe primarul PSD al comunei Dobârceni. N-au votat-o sătenii pentru că soţul ei, preotul, s-a dovedit a fi un bătăuş de o cruzime greu de acceptat din partea unui preot.
Dascălul Constantin Nichifor a primit o chelfăneală soră cu moartea chiar în biserică, în faţa altarului. Dascălul a avut proasta inspiraţie de-al întreba pe părinte unde-s banii strânşi de la credincioşi pentru renovat biserica. Părintele a considerat întrebarea drept o obrăznicie, aşa că l-a pocnit cu nădejde.
Un alt caz s-a consumat în postul Paştelui anului 2016 la şcoala din satul Brăteni unde părintele predă Religia. L-a bătut crunt pe un elev. S-a făcut anchetă de către asistentul social din Primărie dar, după spusele primarului interimar Niculina Chiteală, părinţii copilului au cerut ca preotul să fie iertat. Modul în care s-a procedat a fost unul ilegal pentru că nu s-a anunţat Protecţia Copilului şi nici Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.
După aceste scandaluri repetate, Monica Iliescu a fost mutată peste deal, la Dângeni, tot profesoară de lb. franceză. Se pare că schimbarea locului de muncă i-a priit de vreme ce a ajuns director adj. la Şcoala Gimnazială nr. 17 Botoşani cu o catedră de numai 6 ore. Trăiască PSD, protectorul consecvent al celor din categoria socială reprezentată cu succes de fostul premier Viorica Dăncilă.
Toată suflarea din Dobârceni ştie de la părintele Ionuţ Iliescu că parohia este una săracă, că el duce o viaţă grea numai din leafa de preot şi, culmea, dascălul a avut impertinenţa să-l întrebe unde-s banii strânşi de la creştini. Eu ştiu unde-s acei bani şi alţii de pe urmă! Părintele tocmai a achiziţionat un apartament luxos în zona centrală a Botoşaniului, pe strada Octav Băncilă, care costă peste 40 mii euro la preţul pieţii.
Recunosc însă că şi părintele are dreptate că parohia este una săracă. Nu are casă de vacanţă la munte! Iar coronaviruşii l-au sărăcit cu totul, luându-i pâinea de la gură cu spovedaniile, împărtăşaniile şi slujbele de Paşti. Puteau şi coronaviruşii să aştepte trecerea Paştelui, după care puteau da buzna peste noi, că vine sezonul agricol de primăvară şi pe la ţară nu-şi chef de muncă. Părerea mea!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Jandarmii care-i păzesc recurg la acte de răzbunare
Ioan Rotundu
Dosarul zile: Dezvăluirile funcţionarului public Liviu Edu
Primăria Corni - anunţ de angajare
Soluţia găsită de primarul comunei Călăraşi pentru noaptea de Înviere
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 6 – 12.04.2020
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Spovedanie aspru pedepsită
De la Botosani la Verona Diaspora I
Analfabetă functională? Nu, director de şcoală
Preotul care a facut sa dispara o comoara
De la Botosani la Verona - Diaspora II
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 3.04.2020
Medicul Romică Coşovanu întruneşte condiţiile PSD pentru director la Mavromati
Ioan Rotundu
Ticăloşii din Poliţie, la ordinul PSD, amendează voluntarii
Costel Bardan
Presa`n gura lu` Rotundu : Emisiunea din 10.04.2020
Declarat nebun ca să nu poată depune,mărturie împotriva fostului şef IJP Suceava
Cât de „cinstit” este Ioan Crap şi cât de „nebun” Petru Gogescu
Ioan Rotundu
Strigătele de disperare ale carantinaţilor de la liceul Truşeşti
DSP-ul i-a abandonat,, jandarmii le râd în nas iar mâncarea este o batjocură
Carantinaţii de la Truşeşti primesc mâncare bună şi la timp
Le lipsesc informaţiile de ordin medical, dacă vor fi sau nu testaţi
Noutăţi video din lagărul „puşcăriaşilor” din Truşeşti
Ioan Rotundu
Noi ilegalităţi şi abuzuri la Şcoala Gimnazială Suliţa
Cer judecătorilor interdicţia Jurnalului de a publica informaţii de interes public
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă