Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4618
De la 07 Ianuarie 2003
104643368
Editorial

O nouă mistificare electorală

  • Ioan Rotundu
  • 24 March 2014, 23:00
Deşi Ordonanţa de creştere a pensiilor a fost semnată de premierul Victor Ponta încă din octombrie anul trecut, pensionarii n-au văzut până acum nici un ban. Brusc, premierului i s-a făcut milă de pensionari şi a pus-o pe vuvuzela de la ministerul Muncii, politicianista Rovana Plumb, să trâmbiţeze că Guvernul Ponta, în grija lui pentru pensionari, nu numai că le majorează pensiile dar le dă şi banii pe cinci luni în urmă, suma ridicându-se uşurel la 300 lei.
Nici un pensionar nu s-a întrebat de ce vreme de cinci luni nu i s-au dat banii cuveniţi şi i-a reţinut Guvernul Ponta folosindu-se de ei în paguba lui. Bucuroşi că primesc acum o sumă frumuşică, cu care vor îmbogăţi substanţial masa de Paşti, pensionarii n-au timp să gândească şi cum va fi viaţa lor după Paşti.
Este limpede că Ponta a ţinut aplicarea ordonanţei ca să se adune o sumă măricică de bani pe care s-o acorde pensionarilor în pragul alegerilor europarlamentare. O putem numi şi mită electorală dar suma este un drept cuvenit care nu s-a acordat aşa cum l-a stabilit legea. Într-un stat de drept Ponta ar fi trebuit să răspundă acuma pentru că n-a respectat legea prin care s-a majorat pensia şi nicidecum să beneficieze electoral. USL a ajuns la guvernare prin votul bugetarilor şi al pensionarilor, aceste două categorii sociale care au pus stăpânire pe întreg sistemul electoral şi care decid soarta întregii ţări dar o decid În favoarea lor şi în defavoarea celor care muncesc şi asigură plata atât a pensiilor cât şi a salariilor bugetarilor.
Au protestat în stradă împotriva majorării preţului la benzină şi motorină cei care muncesc în sectorul privat şi care riscă să-şi piardă locurile de muncă. Pensionarii şi bugetarii au stat acasă şi au ascultat cu maximă concentrare propaganda PSD-ului difuzată prin Antena 3. Numai că majorarea de preţ îi va arde la buzunar şi pe pensionari şi pe bugetari, dar despre această consecinţă nu se va dezbate la Antena 3 de către manipulatorii de conştiinţe angajaţi de Voiculescu.
Este imposibil să-i explici unui pensionar sau bugetar că micuţa creştere la pensie acordată de Ponta este de fapt înşelătoria prin care îi ia o sumă dublă prin majorare de preţuri la combustibili, energie electrică, gaze, creşteri de preţ la alimente, la servicii de orice fel. În cursul anului 2013 pensionarii n-au primit mai nimic la pensii dar li s-au luat prin creşteri de preţ sume substanţiale. Numai că totul li s-a luat în mod mistificat, nu prin tăieri de sume. Bugetarii au beneficiat de reîntregirea salariilor nu şi de o majorare a lor. Numai că reîntregirea a doua s-a făcut pe seama creşterii de impozite şi taxe, adică ce li s-a dat cu dreapta li s-a luat mult mai mult cu stânga. N-ai cum să le explici acest procedeu pentru că ei cred minciunile pui Ponta şi ale PSD şi nu vor să vadă adevărul.
Azi Ponta va explica în Camera Deputaţilor cum va reduce el preţul la energie pentru marii consumatori. Nu va sufla nicio vorbă despre majorarea peste nivelul prognozat a preţului la gaze şi energie electrică pentru populaţie. Cum să-i explici pensionarului şi bugetarului că ce se reduce de la marii consumatori se recuperează şi din buzunarul lor. Nu te vor crede pentru că Ponta nu l-ea spus-o şi la Antena 3 li s-a pus că vinovat este Băsescu, fără ca ei să se întrebe ce amestec are Băsescu cu deciziile lui Ponta ca premier.
Cert ceste că PSD-ul va profita din plin la europarlamentare de pe urma mistificării unui adevăr de drepturi băneşti cuvenite de acum cinci luni. Firesc ar fi fost ca opoziţia să fi făcut scandal şi să fi ameninţat cu proteste de stradă până acum. N-au făcut-o iar acum degeaba se mai scandalizează că nu le acordă nimeni atenţie.
Până la alegerile europarlamentare din 25 mai Ponta şi al lui PSD vor continua să anunţe noi şi noi pomeni electorale făcute din banii publici. După alegeri vor începe să facă socoteala de unde vor recupera banii pe care-i aruncă acum în mod galanton şi vor stabili alte impozite şi taxe, alte majorări de preţ la combustibili, gaze, energie şi vor lua îndoit înapoi ce dăruiesc acum.
Duminică în Franţa au fost alegeri locale. Pe lângă procentul mare de absenteism, cel mai mare absenteism din istoria modernă a Franţei, cei prezenţi la vot au votat cu candidaţii extremei drepte. Iată unde duce politica socialistă a preşedintelui Hollande. Câţi pensionari şi bugetari români cugetă la cele petrecute duminică în Franţa şi se gândesc la ce vor avea de suportat de pe urma socialistului Ponta? Niciunul. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: La Nunta de Fier
Reţeta zilei: Supă de pui cu fidea
Horoscopul zilei
Ascensiune spectaculoasă a extremei dreapta, potrivit primelor estimări
Ce surprize ascunde un misterios disc făurit acum trei milenii
Victor Ponta: Sunt şanse de 51% ca Oprescu sau Tăriceanu să fie preşedinţi
dacă Mircea Diaconu va lua şi voturi de la PSD pentru PE, nu mă supăr, avem destule
Doi monştri politici, creaţia noastră
Ioan Rotundu
140 misiuni ale pompierilor în ultima săptămână
Alune americane
Criza ucraineana începe să-şi arate efectele asupra economiei Rusiei
fuga de capitaluri de 65 - 70 mld dolari, creştere aproape de zero, inflaţie în urcare
Aeronava Boeing 777 a Malaysia Airlines a căzut in Oceanul Indian
MAE: Ambasada României la Moscova a primit o scrisoare din partea politicianul rus Vladimir Jirinovski
în care acesta propune divizarea Ucrainei intre Polonia, Ungaria si Romania
Traian Băsescu, discuţii cu Barack Obama şi Serghei Lavrov
în marja Summitul Securităţii Nucleare de la Haga
Cei care lasă apartamentele goale pe o perioadă mai lungă ar trebui să anunțe operatorul de apă
Astăzi se sistează apa la 14 scări de bloc pentru datorii
Trei blocuri din Parcul Tineretului rămân definitiv fără apă
Locativa şi Consiliul Local , chemate la Tribunal pentru datoriile chiriașilor
Botoşani: Ţurcanu se joacă cu focul şi se va frige rău de tot
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă