Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
141
De la 07 Ianuarie 2003
122885790
Editorial

Oportuniştii politici botoşăneni îşi caută cuib parlamentar

  • Ioan Rotundu
  • 6 October 2016, 23:00
Cu cât ne apropiem de ziua sorocită alegerilor parlamentare şi partidele îşi finalizează listele de candidaţi cu atât mai mulţi sunt politicienii care rămaşi pe din afara listei de partid îşi caută un cuib parlamentar bătând la alte porţi.
Veşnicul liberal credincios vremelnic PNL-ului Botoşani pentru care şi-a sacrificat două abatoare şi carmangerii înfiinţate pe raza comunei Suliţa de unde se trage, Corneliu Popescu, a părăsit recent partidul iubit. N-a făcut-o pentru prima oară. În alegerile locale din iunie 2008 a părăsit PNL-ul pentru a candida independent la funcţia de consilier judeţean. Botoşănenii nu l-au luat în seamă iar Popescu s-a făcut de râs în faţa foştilor colegi de partid.
Alegerile parlamentare din anul 2012 i-a adus mult râvnitul mandat de senator pe lista PP-DD, validat la resturi. Ajuns în Senatul României s-a declarat independent ca apoi să revină în PNL.
Recentele alegeri din interiorul PNL Botoşani nu i-a asigurat un loc eligibil pe lista partidului aşa că şi-a luat borseta şi a bătut la poarta PMP-ului, partidul condus de Traian Băsescu carte pare să se fi plictisit şi este în prag de-al abandona.
Preşedintele PMP Botoşani Dan Ionescu l-a primit în casă şi i-a juruit un loc eligibil pe lista partidului. Primit în casa PMP-iului şi aşezat la masa decidenţilor, Popescu i-a cerut lui Ionescu să-i cedeze funcţia de preşedinte. Tupeist oportunistul nostru! Un alt liberal s-a supărat pe PNL pentru că nu i-a oferit un loc eligibil. Este vorba de fostul deputat PDL de Darabani Stelică Strugaru (foto) . Condamnat cu suspendare pentru că şi-a angajat feciorul şef de Cabinet contrar legii, Srugaru a ajuns în topul datornicilor dărăbăneni. Dator la Primărie cu impozite şi taxe în sumă de peste 200 mii lei, dator şi în afaceri, Strugaru este privit în oraşul natal ca un fel de bufon care face haz de necaz.
Păcăliciul s-a dus la uşa ALDE şi a bătut insistent să-i i se dea un loc eligibil pe listă. A fost refuzat pentru că Liliana Mincă este cea care vrea să mai prindă un mandat de deputat la Botoşani folosindu-se de partidul condus de penalistul Călin Popescu Tăriceanu.
Şi pentru că am adus vorba de ALDE, de remarcat faptul că vechiul miliţian rutier Dumitru Zmău care a condus la Botoşani partidul până după alegerile locale, văzând că botoşănenii nu l-au votat să ajungă consilier judeţean şi nu-i rost de nicio sfârâială de a prinde un mandat de parlamentar, a demisionat din partid.
Andrei Ciubotaru, cel care a deţinut la Botoşani preşedinţia Partidului România Unită, partid care n-a reuşit să se facă remarcat în alegerile locale şi să intre în Consiliul judeţean, a abandonat partidul şi s-a dus la PNL. Nu s-a dus cu mâna goală ci a luat cu el şi baza de date a partidului iar în urmă a lăsat o datorie de peste 4000 lei.
Ser zvoneşte că şi pe la PSD se pregătesc nişte demisii. Ovidiu Portariuc aşteaptă să vadă ce loc i se va oferi pe lista partidului la aceste alegeri parlamentare. Dacă nu va fi pe un loc eligibil îşi va lua jucăriile şi se va orienta spre ceva mai potrivit cu inteligenţa sa cu care i-a fericit patru ani pe botoşăneni de pe poziţia de primar.
Cum până la depunerea listelor de candidaţi mai este ceva timp, vom asista şi la alte migraţii politice ale celor nemulţumiţi. Închei comentariul de faţă cu o întrebare adresată liberalilor. Acum, că veneratul vostru deputat Costel Şoptică este declarat inculpat pentru fapte de corupţie, îl mai cocoţaţi pe primul loc pe listă?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Un banc cu pretenţie
Horoscopul zilei de 7.10.2016
Baza electorala a PSD este mica burghezie de stat, si nu alegatorii cu studii primare
PMP, in degringolada
Traian Basescu se implica tot mai putin in activitatea partidului
Independenta justitiei, dezbatuta la Parlament de Tariceanu, Adrian Severin si Rodica Stanoiu.
Severin, condamnat la trei ani de inchisoare: "Cand o lege este incalcata de prea multa lume, legea trebuie schimbata. Daca toti suntem corupti, inseamna ca nimeni nu e corupt"
Topul judecatorilor cu venituri de peste 300.000 de lei pe an de la Curtea de Apel Cluj
Sistem electronic, in locul actualului registru al zilierilor
Cum au ajuns 60 de magistrati sa incaseze pensii de 22.000 de euro pe luna
Premierul Dacian Ciolos a discutat cu ministrul Victor Grigorescu despre evaluarea averii sale de catre ANI:
Integritatea este si va ramane un principiu asumat de catre toti membrii echipei guvernamentale
George Soros il acuza pe Vladimir Putin de crime odioase impotriva umanitatii
pentru bombardamentele din Siria
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog