Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24760
De la 07 Ianuarie 2003
122884827
Editorial

Oportuniştii sărută mâna naşilor Marcu şi Ţurcanu

  • Ioan Rotundu
  • 29 November 2009, 23:00
Sfârşitul săptămânii trecute, pentru democrat-liberalii botoşăneni a fost unul agitat. Şedinţe de analiză peste şedinţe, doar, doar vor afla cauzele înfrângerii suferită din partea social-democraţilor. Însuşi Gheorghe Flutur, vărul liderul PDL Botoşani, Cătălin Flutur, a fost prezent la şedinţa cu primarii şi viceprimarii PDL desfăşurată vineri la Sala de marmură a Teatrului „Mihai Eminescu”.
Gheorghe Flutur, care este vicepreşedinte al PDL, preşedintele PDL Suceava şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava este singurul lider democrat-liberal din zona Moldovei care i-a învins în judeţ pe social-democraţi.
Suceveanul a venit să-şi ajute vărul, să-l salveze de la dezastrul politic în care se află, să-i dea indicaţii despre cum trebuie acţionat în turul II al alegerilor. În timp ce pedeliştii toacă timpul prin şedinţe fără rost, social-democraţii bat la poarta electoratului PDL şi PNL şi le explică de ce trebuie votat Mircea Geoană. Cel mai puternic argument care este luat în serios de către electorat rural aflat la vârsta a treia este că de Băsescu va mai rămâne preşedinte, le va micşora pensiile.
Pensionarii îşi fac cruce şi se roagă la Dumnezeu să nu iasă. Cum răspândacul social-democrat este însoţit şi de un răspândac liberal, care-i întăreşte spusele, având grijă să le amintească de faptul că liberalul Tăriceanu le-a majorat pensiile, iar Băsescu vrea să mai taie din ele, oamenii îi hulesc la pachet pe „curvarul de Băsescu şi piticania de Boc”. Majoritatea zdrobitoare a consilierilor social-democraţi şi liberali sunt oameni cu patru, cel mult opt clase şi care sunt cei mai de temut în comună. Cine nu pricepe de vorbă bună, răspândacii trec la ameninţări. Un profesor de la o şcoală din comuna Hăneşti mi-a explicat că oamenii PSD-ului sunt violenţi, te bat sau ţi ameninţă copiii aşa că, de teamă, votează cu PSD-ul.
În schimb, PDL-ul şi-a pus pe listă profesori, medici, preoţi, pensionari intelectuali, oameni cu un grad de pregătire ridicat . Aceştia nu pot fi buni activişti de partid. Ei nu vor merge din poartă în poartă, pentru că au personalitatea lor. Ei nu pot minţi cu seninătate şi nici nu pot fi minţiţi de către cei de la judeţ, pentru că sunt oameni instruiţi şi discern repede minciuna de adevăr.
Semianalfabeţii social-democraţi preiau ce li se spune de către cei veniţi de la judeţ fără vreun filtru al raţiunii, pentru că n-au priceperea şi puterea înţelegerii necesare. Ei sunt convinşi că minciunile ce li se transmit de la judeţ sunt adevăruri şi le transmit mai departe cu toată puterea lor de convingere. Iar cum puterea lor de convingere să-n forţa fizică şi imaginea lor de oameni periculoşi, au şi rezultate.
Apoi, răspândacii PSD-ului sunt în majoritate asistaţi sociali, ei trăind din ajutorul social de dat de primar şi indemnizaţia de consilier. În puţina lor putere de înţelegere a lucrurilor, ştiu totuşi că de succesul PSD-ului depinde în viitor veniturile sale de la stat. Pedeliştii au făcut prostia de a reduce drastic numărul asistaţilor sociali, sporind la nivel de comune cu sute de voturi susţinătorii PSD-ului.
Aşa stând lucrurile, experienţa pozitivă a suceveanului Flutur nu se potriveşte cu realitatea situaţiei din comunele şi oraşele judeţului Botoşani. Liderii PDL (Ghiorghiţă, Buhăianu, Diaconu, Alexandru etc.) sunt desprinşi de viaţa politică din mediul rural şi n-au experienţă în munca de la om la om. Ei şi-au văzut şi îşi văd de realizarea unor câştiguri personale, iar pentru un ban în plus au acceptat în funcţiile de la descentralizate şefi care sunt trup şi suflet legaţi de PSD.
Aşa se explică de ce directorul adj. Ghiorghiu de la Urban Serv a făcut campanie pentru PSD, directorul de la APIA, un anume Ioan Constantin, şi el devotat PSD-ului n-a acţionat cu nimic pentru PDL-ul care i-a dat funcţie.
În momentul de faţă, şefii de la deconcentrate, puşi de PDL fac coadă la uşa lui Marcu şi Ţurcanu, pentru a-i ruga să le fie naşi, a le jura credinţă veşnică, numai să-i păstreze în funcţie. Iar Marcu şi Ţurcanu le promit orice vor urechile lor să audă, că nu-i doare gura, numai să-i ştie că nu mai fac campanie pentru PDL. După alegeri, de PSD-ul va intra la guvernare, oportuniştii de acum vor primi un şut în fund, locul lor urmând a fi luat de oamenii de credinţă ai PSD, care mişună peste tot. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi noile efecte ale gripei porceşti
Lecţie de viaţă la ospiciu
Ţelină cu măsline (reţetă de post)
Se întâmplă în şcoala mea!
Program TELE' M Botoşani, luni, 30 noiembrie
Horoscop
Baciul şef şi-agăsit băiat de mingi
Încheie asigurări avantajoase
Se poate plăti apa şi de 1 Decembrie
Despăgubiri pentru distrugerile cauzate de grindină
Experimentat în a cumpăra voturi, Ţurcanu strigă acum hoţii
Azi cade ghilotina la Consiliul Judeţean
Bilderbergerii trădării naţionale
sau tabloul celor care pun România pe tavă Rusieiodată cu ea şi Republica Moldova
Salariul minim pe economie - dispută între patronate şi sindicate
Cei de la „Spiru Haret” nu se dau învinşi
„Cornul şi laptele” iscă mari nemulţumiri
Ambulanţele devenite rable ar putea primi întrebuinţare
Constantin Conţac - De ziua Sfântului Andrei
Moftul lui Ţurcanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog