Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7786 lei
1 USD = 4.2746 lei


Număr accesări
Astăzi:
7536
De la 07 Ianuarie 2003
72594688
Editorial

Opriţi fiara dezlănţuită

  • Ioan Rotundu
  • 24 September 2007, 23:00
Ce se întâmplă în aceste zile pe scena politicii româneşti te ia cu fiori. Cum să nu te înfricoşezi, când vezi până unde poate merge laşitatea, demagogia şi dorinţa de putere a celor cărora noi le-am încredinţat votul şi odată cu el mandatul de a ne reprezenta crezul politic.
Ieri, Emil Boc, cel pe care cu numai doi ani în urmă îl admiram pentru isteţimea şi sinceritatea politică de care dădea dovadă, pentru spiritul său de dreptate socială, afişa atâta mârşăvie şi viclenie că-ţi venea greaţă. Invocând norme europene inexistente, luându-ne drept proşti, invocând principii politice inexistente şi discuţii telefonice cu oameni politici din ţările Europei existenţi doar în imaginaţia sa bolnavă de dorinţa accederii la putere, susţinea că votul secret al parlamentarilor trebuie desecretizat. Cică aşa ne-a cerut Europa. Ca moţiunea de cenzură introdusă de PSD să fie votată prin vot la vedere. Boc a uitat că n-au trecut patru luni de când cerea ca votul din Parlament să fie secret, aşa cum cere Regulamentul. Ieri, afirma despre acelaşi Regulament că este din 1992 şi nu mai corespunde cerinţelor prezentului. Acelaşi Boc a uitat prea repede că în perioada de organizare a referendumului în vederea demiterii preşedintelui Băsescu ţipa din toţi bojogii, pe la toate posturile naţionale de televiziune, că PSD-ul şi PNL-ul vor să schimbe Legea referendumului în timpul jocului.
Ieri, Boc ţipa să fie schimbat Regulamentul de vot, uitând că încalcă regula jocului. A mai afirmat Boc că PD-ul va vota fără rezerve moţiunea PSD-ului, trecând sub tăcere că prin acest vot speră să preia guvernarea, aşa cum s-a făcut înţelegerea cu preşedintele Băsescu.
De partea cealaltă, „Prostănacul” lui Iliescu a continuat toată ziua de ieri să adune semnături. Până la urmă, spre seară, a reuşit să adune 139 de semnături, faţă de 118 câte erau necesare. Moţiunea a fost depusă, iar liberalul Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor s-a şi întâlnit la o şuetă politică cu social-democratul Nicolae Văcăroiu, preşedintele Senatului, stabilind ca moţiunea să fie citită în plenul camerelor joi, iar pe 3 octombrie să aibă loc dezbaterile şi votul.
Calmul afişat de către PNL mă face să cred că moţiunea are soarta pecetluită. Bogdan Olteanu a anunţat că votul va fi secret, iar de cineva va încerca să controleze votul, procedura de vot se va relua. Boc voia vot la vedere tocmai pentru a preveni ca vreun social-democrat să voteze împotriva moţiunii. Este ştiut de la moţiunile de cenzură anterioare că mici măcar membrii PD n-au votat în întregime conţinutul acestora. Sub protecţia votului secret, moţiunea nu va trece.
Aşa cum am mai afirmat, majoritatea parlamentarilor sunt la primul mandat. Dacă moţiunea trece, se va ajunge la alegeri anticipate, iar cei aflaţi la primul mandat, neducându-l până la capăt, nu vor beneficia de pensia de parlamentar, care se măsoară în câteva zeci de milioane lei vechi. Mai ştiu majoritatea parlamentarilor că în caz de alegeri anticipate, mulţi dintre ei vor rămâne acasă. Iată cel puţin două dintre motivele, valabile şi pentru putere şi pentru opoziţie, ca unii dintre parlamentari să nu voteze moţiunea, ceea ce se va şi întâmpla.
În ce-l priveşte pe Băsescu, el ştie că nu moţiunea de cenzură este calea de a dărâma Guvernul Tăriceanu. Cu DNA-ul specializat în poliţie politică, preşedintele Băsescu răreşte rândurile Guvernului Tăriceanu, înscenând trimiterea în judecată a miniştrilor. El nu are nevoie să-i vadă condamnaţi. Are nevoie de declanşarea cercetărilor, motiv pentru a-i suspenda. De Geoană nu mai are a se ocupa. Geoană va fi mort politic imediat ce moţiunea va cădea în Parlament. Iliescu, Năstase, Ponta gruparea lui Rus de la Cluj sunt fiarele care-l vor sfâşia pe Geoană, imediat ce se va cunoaşte rezultatului votului asupra moţiunii.
Nu căderea moţiunii trebuie să ne îngrijoreze, nu mazilirea lui Geoană trebuie să deplângem, ci sălbăticia şi ferocitatea cu care preşedintele Băsescu decimează guvernul Tăriceanu. Din omul acesta s-au descătuşat nişte forţe malefice care vor aduce mari necazuri ţării. Băsescu trebuie oprit din drumul său de a demola credibilitatea politică internă şi externă a României, numai pentru a-şi asigura sieşi liniştea de a cârmui ţara după cum îi este vrerea. Băsescu este adevăratul vrăjmaş şi cel mai mare pericol pentru ţară. Opriţi fiara dezlănţuită. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (4)]


Zice că-i profesionist şi-i bun la orice
Cine cântă piesa noului sezon al serialului “Cu un pas inainte”
S-a declanşat licitaţia pentru reabilitarea centrului istoric al Botoşanilor
Prima şedinţă a CTC pentru organizarea alegerilor europarlamentare
Reabilitarea clădirii Direcţiei de Cultură începe în această iarnă
Ţurcanu şi Câmpanu vor câştigarea Europarlamentarelor
Cu eleganţă, primarul Romaniuc îl face pe Câmpanu mincinos
Ghiorghiţă trece la confiscarea maşinilor parcate neregulamentar
la anul, după cum a afirmat, va dori să fie votat primar
Un nou bir gândit de vicele Ghiorghiţă
ANL-iştii de la Cişmea vor microbuz la scară
Primăria ia în propriile mâini destinul Sălii Polivalente
Somn uşor, Dorule, că Oprişanu veghează pentru tine!
(Cârcotaşul)
Cu Irina şi Fuego la capăt de drum APDRP
Schimbarea „la faţ㔠a Urban Serv la final
Şi-a instalat omul de încredere director la Spitalul Judeţean
Conducerea ASP supărată pe medicii de familie
Poluarea fonică a scăzut pentru o singură zi
Gestionarea incorectă a deşeurilor
Valabilitate modificată a reviziei tehnice
Biciclist accidentat grav de un autoturism
Nu scoateţi capul pe fereastră
Horoscop
Anunţ important
Un înalt funcţionar din Prefectură căpuşează banii publici
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă