Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
4155
De la 07 Ianuarie 2003
76516954
Editorial

Oricum am da-o, Hopa-Mitică rămâne portocaliu!

  • Ioan Rotundu
  • 31 July 2011, 23:00
Aseară, după închiderea secţiilor de votare, tămbălău politic început peste zi a continuat. Mai ales după ce s-au dat publicităţii rezultatele exit-poll-urilor realizate la ieşirea din secţiile de votare. Cu câteva firave zecimi în faţa PDL, Mircea Geoană a bravat în faţa naţiunii române şi şi-a asumat rolul de câştigător. Ce-i drept, având în vedere candidatura sa la alegerile prezidenţiale din toamnă, fără a se smiorcăi cu lacrimi precum ipocritul preşedinte Băsescu, i-a compătimit pe cei 72 % dintre români, care au preferat să facă ceva mult mai util decât să-şi piardă vremea prin secţiile de votare. I-a compătimit în speranţa că la toamnă vor fi prezenţi la vot şi-l vor vota preşedinte.
În tabăra portocalie, zâmbăreţ precum îl ştim, dar fără a da cu clopul de pământ şi a cânta cântece de haiducie, preşedintele Emil Boc nu s-a lăsat mai prejos şi a declarat că alegerile europarlamentare au fost câştigate de către PDL. Omul a şi argumentat de ce se consideră învingătorul fără drept de apel. La alegerile prezidenţiale din 2004, acul victoriei s-a oprit la fifti-fifti între candidaţii Băsescu şi Adrian Năstase. A câştigat Băsescu. La alegerile parlamentare de anul trecut PSD-ul s-a declarat câştigător, dar după încheierea numărării voturilor alegerile au fost câştigate de PDL.
Faptul că PSD-ul avea în faţă doar 3 zecimi de vot, şi asta la exit-poll-urile de la ora 19.000, l-a făcut pe Emil Boc să fie convins că rezultatele finale de la ora 21.00 vor consacra victoria PDL. Tot aseară, şi tot după ce-a aflat că, pe spezele tăticului şi ale PDL, a câştigat mandatul de europarlamentar, Elena Băsescu s-a întors victorioasă în PDL. Asta înseamnă că PDL-ul are deja asigurate 11 mandate pentru Parlamentul European, faţă de 10 cât are PSD-ul. Deci, oricum vor fi numărate voturile, având un număr de 11 mandate, PDL-ul este câştigătorul acestor alegeri. Şi de această dată Hopa-Mitică este portocaliu la culoare.
Iar Boc s-a arătat atât de sigur de acest succes, că n-a considerat să-i mai bage în seamă pe cei 72% dintre români, care nu s-au prezentat la vot, fiind dezamăgiţi de oferta electorală a partidelor politice. În schimb, luând act de succesul Elenei Băsescu, a felicita-o public şi a remarcat că România avea nevoie la Bruxelles de un asemenea politician.
Aşadar, preşedintele celui mai tare partid din parcarea politicii româneşti este bucuros de succesul Elenei Băsescu şi de loc scârbit de prezenţa slabă la vot a românilor, cei 72% de absenţi necontând în faţa unei astfel de victorii.
Să mai evidenţiem faptul că Elena Băsescu nu va fi singurul personaj pitoresc în Parlamentul European. Dacă ea a declarat că doreşte, de va fi aleasă europarlamentară, legalizarea drogurilor de tip marijuana, precum a văzut prin campusurile din USA, Vadim Tudor şi Gigi Becali o vor seconda în acelaşi Parlament, dar cu alte gânduri. Vadim va căuta soluţii de a afla cum poate stopa valul de unguroaice ce-au ocupat paturile principalelor personalităţi europene, loc din care boicotează cu succes împotriva României. El speră ca, în demersul său, să fie sprijinit şi de europarlamentarii extremişti din celelalte ţări precum Cehia, Olanda, Austria etc.
Gigi Becali, care se are bine cu preoţii călugări de la Muntele Athos, îi va mobiliza pe proprie cheltuială, pentru a oficia o slujbă de sfinţire a sediului şi a stropi cu agheasmă pe cei patru europarlamentari români de etnie maghiară, ca să se lepede de satana autonomiei locale. Aşadar, restul parlamentarilor europeni pot fi fericiţi. Circul din politica românească se va muta, cei drept numai parţial, în Parlamentul European. Numai aşa vor putea înţelege şi ei corect sensul zicalei latine „pâine şi circ” în variantă românească. Părerea mea!
JD 8.06.2009

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Caricatura zilei
Statia CFR Vorniceni 10.05.2010 - video
Unde ajung pomenile făcute din fudulie
Şefia Poliţiei de frontieră, scoasă la vânzare
Ioan Rotundu
Haiducească şi tristă poveste de dragoste
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă