Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10298
De la 07 Ianuarie 2003
122582237
Editorial

Oricum vor vota, tot prost vor ieşi

  • Ioan Rotundu
  • 8 June 2010, 23:00
Opoziţia a depus moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc, moţiune care astăzi va fi citită în Parlamentul României. Marţi, săptămâna viitoare, moţiunea va fi supusă la vot. Dacă trece, Guvernul Boc pică, iar opoziţia va prelua povara guvernării şi scoaterii României din criză.. Dacă opoziţia n-adună voturi suficiente, Guvernul Boc rămâne cu întreaga povară a guvernării sporită de pachetul de legi cu care a venit în Parlament să-şi asume responsabilitatea.
M-am întrebat şi eu ca fiecare botoşănean cum vor vota cei nouă parlamentari ai noştri. Cred că ştiu. Senatorul Gheorghe Marcu şi deputaţii Andrei Dolineaschi, Costică Macaleţi social-democraţi şi deputatul liberal Florin Ţurcanu vor vota în favoarea moţiunii de cenzură. Nu sunt de felicitat, pentru că dacă Guvernul Boc va cădea, vor intra la guvernare şi vor avea de făcut faţă unor greutăţi enorme. Dacă moţiunea va cădea iar Guvernul va rămâne, ei vor putea răsufla uşuraţi. Rămânând în opoziţie, vor putea critica în fel şi chip puterea PDL – UDMR, bucurându-se de favorurile electoratului.
În situaţia cea mai grea sunt cei cinci parlamentari care sunt nevoiţi să voteze împotriva moţiunii. Mă refer aici la senatorul PDL Dan Humelnicu, senatorul fost PNL devenit UNPR Liviu Câmpanu, deputaţii democrat-liberali Stelică Strungaru, Cătăliun Buhăianu şi Neculai Rebenciuc, fost PNL devenit PDL.
Nevoiţi să voteze împotriva moţiunii, cei cinci vor suporta oprobiul botoşănenilor care vor fi nevoiţi să ducă o viaţă şi mai chinuită de până acum, chiar dacă Guvernul Boc pică. De când realizez prin judeţ reportaje pentru TV Somax în cadrul emisiunii „Lumea lu’ Rotundu”, contactul cu politicienii de la talpa ţării, adică din mediul rural, este mult mai strâns. Liberali, social-democraţi şi însuşi democrat-liberalii sunt convinşi că la viitoarele alegeri locale şi parlamentare PDL-ul va fi cel mai sancţionat partid din istoria postdecembristă a României. Consilierii locali PDL şi cei care au primit de la PDL funcţii locale deja îşi fac planuri de a trece la un alt partid, ca să-şi păstreze privilegiile prezente, sau se împacă cu gândul că vor trebui să se retragă din viaţa publică.
Nu este o glumă, botoşănenii, ca şi restul românilor, o duc din ce în ce mai greu şi nici un semn nu ne arată că viaţa va fi mai uşoară. Veştile sunt tot mai proaste, noi măsuri restrictive conturându-se să ni se aplice într-un viitor scurt. Ieri, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a scris un editorial prin care arăta că Guvernul Boc, prin măsurile legislative propuse, va provoca moartea a zeci de mii de români. Eu îl contrazic. Românii au murit şi continuă să moară, numai că datele despre această creştere a morbidităţii ne sunt ascunse
Aproape zilnic aflăm din presa locală despre botoşăneni descoperiţi morţi în casă. Se moare la ţară, pentru că salvarea nu mai ajunge să onoreze apelul, se moare pentru că bătrânii nu mai au bani pentru medicamentele scoase de la subvenţie, se moare de boli cronice pentru că programele de tratament nu mai sunt finanţate, se moare în spital pentru că nu sunt medicamente şi materiale sanitare. În tot acest timp, Rodica Huţuleac, şefa Casei Judeţene de Sănătate Botoşani, pentru că a creat economii la bani a fost premiată cu sute de milioane de lei. Premii luate pe seama morţilor, fără a avea remuşcări.
Apocalipsa anunţată de Cristian Tudor Popescu prin editorialul de ieri se consumă zilnic, numai că noi ne-am obişnuit şi n-o mai luăm în seamă. Nici măcar nu mai ieşim în stradă să protestăm şi să cerem socoteală nelegiuiţilor care au adus pe capul românilor această apocalipsă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Inteligenţă studenţească
Bucătăria Jurnalul: Supă Prier
Program TV SOMAX – miercuri, 9 iuniei
Regele Mihai intră prin executare silita în Complexul "Furnica"- Peles
Europarlamentar de extrema dreapta Jobbik şi-a deschis birou la Targu Mureş
Premierul maghiar a anunţat ieri măsurile de reformă
taxarea băncilor, eliminarea maşinilor de serviciu gratuite, scăderea taxelor aplicate companiilor
Barack Obama cere reducerea cheltuielilor agenţiilor guvernamentale cu 5%
Medvedev solicită guvernului concedierea a 20% dintre funcţionari
Răul, dacă nu îl laşi să moară, nu te lasă să trăieşti
Chiar şi furaţi de Belgrad lista românilor/vlahilor din Timoc rămâne în frunte
Dinspre Emil Moga adie damf de corupţie
semn că-i bun de subprefect
Acoperişul Bisericii „Izvorul Tămăduirii”, aflată în construcţie, în flăcări
Ţigarete în valoare de 4400 lei confiscate la Româneşti
Vicele Oloeriu i-a băgat „în pâine” pe sezonierii angajaţi prin AJOFM Botoşani
15 zile de arest preventiv pentru autorul primului ultraj din Flămânzi
Decana de vârstă a ziariştilor de la Casa Alba s-a pensionat,
după ce a spus că evreii ar trebui "să plece dracului din Palestina"
Mergem la război să apărăm democraţia
Un român a zburat de la Viena la Londra în trenul de aterizare al avionului
Prevenirea delicvenţei juvenile la Săveni
Proiectele cu finanţare nerambursabilă FEADR vor fi altfel punctate
Turul Ciclist al României ajunge la Botoşani
A fugit de acasă de teama scandalurilor
Termica ia măsuri dure
Preotul Alupoaie se întreabă dacă nu cumva este blestemat
a ridicat două biserici, ambele mistuite de flăcări
Tot mai mulţi bolnavi cu infarct şi preinfarct
Multe semne de întrebare în activitatea SJA
Sancţiuni în valoare de 48.000 lei apliecate medicilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog