Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24401
De la 07 Ianuarie 2003
118529182
Editorial

Ovidiu Portariuc a fost oficializat candidatul PSD

  • Ioan Rotundu
  • 23 February 2016, 23:00
Ieri, de la PSD Bucureşti s-a dat publicităţii primii 10 candidaţi ai partidului la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ. Printre cei 10 se află şi tânărul nostru primar Ovidiu Portariuc.
Faptul că la Botoşani, PSD a ales să meargă la lupta pentru funcţia de primar cu Ovidiu Portariuc este o decizie care merită analizată şi prin culisele ei, adică ce posibile jocuri politice se ascund în culise.
Demiterea prefectului PSD, că n-a fost niciodată înalt funcţionar public neutru cât a deţinut funcţia, pare să foi schimbat anumite interese politice în PSD. Să pornim de la declaraţia mai veche a fostului prefect prin care anunţa că de va fi demis din funcţia deţinută atunci va candida la o funcţie eligibilă. Declaraţia sa a fost interpretată ca un potenţial candidat la Primăria Botoşani în locul actualului primar Ovidiu Portariuc.
Iată că n-a fost să fie aşa şi că în interiorul PSD altfel s-au judecat lucrurile. Pornind de la speculaţia a cam ce şi-ar dori PSD-ul de la alegerile locale din iunie, cred că putem intui intenţia lor.
La Primăria Botoşani o luptă între Portariuc şi Flutur porneşte cu un anumit avantaj de partea lui Flutur, lucru conştientizat şi de către liderii PSD. Nu cred că la PSD au strategi atât de bine experimentaţi ca să pună la punct un plan electoral în baza căruia Portariuc să câştige alegerile în faţa lui Flutur. Mai degrabă înclin să cred că PSD l-a abandonat pe Portariuc în gura lupului iar forţele partidului se canalizează spre un alt obiectiv.
Iar acest obiectiv nu poate fi altul decât preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani. Comentez încă de anul trecut că liberalii botoşăneni, prizonieri ai grupării penaliste din interiorul partidului, nu mai au credibilitate în faţa botoşănenilor şi că voturile lor pentru lista de consilieri judeţeni vor fi drastic diminuate.
În schimb., PSD-ul se bucură de o mare încredere datorită faptului că nu au anunţat candidaţi la funcţia de consilieri judeţeni persoane compromise sau implicate în acte de corupţie ori de fraudare a banilor publici.
Numai în acest an i-am atenţionat de vreo trei ori pe liberali că dacă pe listele de candidaţi la funcţia de consilier judeţean vor apărea nume de persoane compromise, masiv voturile botoşănenilor se vor duce spre candidaţii PSD şi, astfel, conducerea Consiliului judeţean va fi una roşie.
Şi cei din PSD mizează pe această tactică electorală, motiv pentru care fostul prefect Costică Macaleţi n-a dorit o luptă deschisă cu Flutur la Primăria Botoşani ci nuna sigură la preşedinţia Consiliului judeţean. Pun pariu că Macaleţi va fi cap de listă la PSD şi tot el va fi viitorul preşedinte al CJ.
Revenind la Portariuc, mi se pare că tânărul care a avut în faţă patru ani să se facă remarcat ca un politician de viitor a fost abandonat de partid şi lăsat să-şi frângă singur gâtul, după care va fi eliminat şi din partid. Dacă va fi aşa, sincer îmi pare rău pentru Ovidiu Portariuc pentru că el a fost tot timpul o victimă a şarlatanilor din PSD care l-au folosit cât au avut nevoie după care l-au abandonat, confirmând mai vechea mea teorie că între socialişti există principiul fundamental de lucru să-ţi elimini potenţialul adversar. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ancheta DIICOT la FRF - Motivul: Suspiciuni privind disparitia unui milion de euro dintr-o finantare de la FIFA
Deputatul PSD Marian Neacsu, condamnat definitiv la 6 luni inchisoare cu suspendare
Fostul deputat PSD Marian Ghiveciu, condamnat definitiv la 3 ani inchisoare cu suspendare
Avize favorabile atat pentru urmarirea penala a lui Gabriel Oprea si retinerea si arestarea Doinei Tudor
Luana Minea, cea care l-a reclamat pe politistul Godina, si-a dat demisia din PSD
si isi va pierde mandatul de consilier judetean
Consiliul Concurentei propune intrarea marilor lanturi de hipermarketuri pe piata carburantilor
Romania a pierdut 1,24 miliarde de euro din fondurile europene pentru agricultura 2007-2013
Propunerea consilierului din Medias de a taia corzile vocale ale cainilor zgomotosi ar fi ilegala
Botoşănenii invitaţi să fie alături de pompieri,
de „Ziua Protecţiei Civile din România”
Cei 200.000 de romani din UK trimit mai putini lei in tara din cauza devalorizarii lirei
De ce cade moneda Marii Britanii si cat ar mai putea dura deprecierea?
Horoscopul zilei de 24.02.2016
Bancul zilei: Amor vindecător
Reţeta zilei: Cotlete de miel pane
Botoşani/Vorona: O nouă serie de nemulţumiri la adresa primarului Aurel Ştefan
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă