Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1695
De la 07 Ianuarie 2003
122231656
Editorial

Ovidiu Portariuc, noua victimă a tradiţiei socialiştilor

  • Ioan Rotundu
  • 26 October 2016, 23:00
Nu este aici locul să fac un eseu despre tradiţiile sângeroase ale socialiştilor în ce priveşte epurarea partidului de cei căzuţi în dizgraţie, despre modul în care şi-au eliminat fizic conducătorii deveniţi incomozi. Istoria modernă a umanităţii ne oferă sute de astfel de exemple iar socialiştii din România n-au făcut şi nu fac excepţie. Amintesc doar cum Dej l-a eliminat pe Lucreţiu Pătrăşcanu, Vasile Luca şi Ana Pauker. Cum Iliescu l-a eliminat pe Ceauşescu ca la rându-i să devină victima lui Năstase şi tot aşa până la actualul Liviu Dragnea.
La scară mai mică în PSD Botoşani evenimentele s-au derulat după tiparul cunoscut nouă. Ultima şi cea mai proaspătă victimă a socialiştilor botoşăneni este Ovidiu Portariuc, fost preşedinte executiv al partidului, fost primar al municipiului Botoşani. El a fost umilit într-un mod în care dacă mai are un pic de demnitate şi mândrie personale ar trebui să demisioneze imediat.
De-a lungul celor patru ani cât Portariuc a fost primarul Botoşaniului l-am criticat în mod constant pentru inabilităţile sale politice şi administrative de a conduce Primăria, atenţionându-l că este victima bătrânului comunist de viţă muncitorească Mihai Tincu şi că dacă vrea să demonstreze botoşănenilor că n-au greşit când -au votat să îi conducă după capul său şi nu după interesele pe care i le insuflă acest Tincu.
Nu a luat act de aceste avertismente iar sfârşitul i-a fost unul umilitor pentru că botoşănenii nu i-au mai acordat un alt mandat, deşi poate că l-ar fi obţinut dacă realiza ca primar că un contact permanent cu comunitatea care este cea mai preţioasă sursă de informare de a lua decizii corecte şi nu de a sta la cafea cu Tincu ca să-i dicteze ce avea de făcut pentru ziua următoare.
Din când în când scriam că Portariuc este un tânăr care poate avea o carieră politică de perspectivă dacă nu se va lăsa dominat de interesele personale ale colegilor de partid şi mai ales de interesele partidului care niciodată n-au corespuns cu interesele comunităţii decât numai în campaniile electorale când se deschidea sezonul la promisiunile mincinoase.
Incontestabil Portariuc este un tânăr educat şi cu un nivel de cultură generală destul de ridicat şi care-i permite să facă faţă discuţiilor cu cel mai erudit partener de dialog. Am avut puţine ocazii să discutăm, şi acelea înainte de a intra în direct la Tele’M, dar mi-am dat seama că îi sclipeşte inteligenţa şi chiar am discutat cu colegii din televiziune c㠄tipul nu-i prost deloc”
. În loc ca prietenii săi politici din PSD să-l fi ajutat să capete experienţă politică şi să se maturizeze, l-au ţinut la distanţă de teama că le va lua locul. Pierderea mandatului de primar a creat excelente condiţii ca duşmanii săi din partid să-l marginalizeze şi să-l discrediteze pentru a scăpa de un concurent periculos prin educaţie şi puterea financiară.
Prilejul cel mai nimerit pentru duşmanii săi a fost întocmirea listei de candidaţi pentru alegerile parlamentare, ocazie cu care l-au umilit şi dezonorat politic şi profesional . Dacă am în vedere cine sunt cei cocoţaţi pe lista de candidaţi, de departe Portariuc le poate da lecţii, chiar şi cu puţina şi trista sa experienţă de până acum. Excepţie ar putea face Tamara Ciofu care este medic cu studii universitare adevărate şi care profesional este un medic pediatru de top.
Cine sunt candidaţii consideraţi eligibili? Să începem cu actualul senator Doina Federovici, nevastă de şofer, fostă uşieră la Cabinetul parlamentar al Vioricăi Afrăsânei, cu diplomă universitară fără a sta măcar o oră în aula de cursuri şi care s-a ridicat în partid pe baza unor „criterii” ce se discută pe la colţuri.
O urmează pe locul doi la Senat primarul de Vlăsâneşti, Lucian Trufin, inginer electronist de profesie şi care, prin modul în care a administrat şi administrează comuna de două mandate, acum al treilea, a demonstrat că se pricepe. El ar fi meritat locul întâi şi nu nevasta şoferului.
La Camera Deputaţilor locul întâi îl ocupă Tamara Ciofu. Dacă am în vedere ce trenă are, o compătimesc că a ajuns să candideze într-un astfel de anturaj pentru că locul doi îl ocupă Marius Budăi. Acest Budăi, fost şofer la Protecţia Copilului şi scos la lumină, la rampa politicului de Răzvan Baltă şi susţinut de Lucian Trufin, a ajuns ca după alegerile din 2012 PSD-ul să-l facă director la Casa Judeţeană de Pensii. Omul şi-a tras diplomă universitară, doar cu ştiinţa de carte la un astfel de nivel are probleme. Despre cultura politică să nu mai pomenim că prin PSD aşa ceva nu are trecere.
Locul trei i-a revenit Mihaelei Huncă, o penalistă în devenire şi care s-a prostituat profesional şi moral cât i-au fost puterile şi prerogativele funcţiei de inspector general la IŞJ Botoşani.
O urmează, loc probabil eligibil, interlopul Răzvan Rotaru, pupila liderului PSD Costică Macaleţi, cel care mânuieşte cu dexteritate bâta pe spinarea celor care nu respiră social-democrat. Despre cultură generală nu aducem vorba că în PSD ca să ajungi parlamentar şi le pari a fi om cult eşti repede eliminat.
Văzând că în faţa sa s-au cocoţat trei membri PSD care îi sunt inferiori din toate punctele de vedere, Ovidiu Portariuc s-a dat bătut şi a renunţat să mai candideze. Îi recomand să se lepede şi de partid. Doctrina socialistă nu-l poate caracteriza de vreme ce a venit şi s-a întors în activităţi private, activităţi care sunt cu specific de dreapta. Este tânăr şi are viitorul în faţă. Important este ca să-şi urmeze cursul vieţii după capul său şi nu după al altora care numai binele nu-i vor. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Politeţe… cu substrat
Horoscopul zilei de 27.10.2016
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Ambasadorul Moscovei convocat de ministerul ungar de externe
din cauza comentariilor televiziunii ruse despre revolutia din 1956
A descoperit in rucsacul unui barbat, care se plimba in zona Patriarhiei Romane, "moastele a 30 de sfinti"
Cum a fost primit Iulian Vlad, ultimul sef al Securitatii, de vicepresedintele CJ Valcea
"Am un cult deosebit pentru domnul general, ma inclin in fata dumneavoastra! Ati ramas in mentalul colectiv, ne-ati invatat ca ideea de nationalism nu trebuie sa piara niciodata"
Guvernul a aprobat un proiect de lege privind dezvoltarea asistentei medicale comunitare
Guvern: Romania si SUA vor semna un acord de securitate sociala
pentru asigurarea unei protectii sporite cetatenilor celor doua state
Nicusor Dan: Premierul Romaniei dupa alegeri va fi ori Dacian Ciolos ori Liviu Dragnea
Asta este alegerea pe care romanii o fac in decembrie 2016
Legea privind plagiatul si scolile doctorale este neconstitutionala
Marian Lupu, candidatul lui Plahotniuc: Am luat decizia sa ma retrag din cursa electorala
Un călugăr Budist, mumificat în urmă cu 100 de ani s-a trezit la viață
Cat de interesati sunt locuitorii din judetul Botosani de Halloween si ce costumatii se cauta
O sugestie urbaniştilor din Primăria Botoşani venită din Madrid
Focșănean bătut în Primărie de către consilierul primarului PSD Cristi Misăilă
PNL Vrancea solicită demisia primarului PSD Cristi Misăilă și a consilierului acestuia Daniel Grigoraș.
Asemănare geamănă între Gorghiu şi Dragnea
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog