Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
4480
De la 07 Ianuarie 2003
69961024
Editorial

Ovidiule, de-acum să ştii,
Tu baron n-ai cum să fii!

  • Ioan Rotundu
  • 3 February 2014, 23:00
Probabil că primarul nostru Ovidiu Portariuc suferă la greu că nu face şi el parte din categoria celor ce şi-au câştigat renumele de baron local. Ca dovadă că suferă şi-şi doreşte din tot sufletul acest râvnit titlu sunt ultimele sale demersuri de a obţine votul consilierilor locali pentru a-şi împlini primele vise de mărire.
Ieri, s-a desfăşurat şedinţa de Consiliu Local Municipal în care s-a aprobat bugetul Primăriei Botoşani pentru anul în curs. Portariuc n-a scăpat prilejul de a introduce pe ordinea de zi dar şi în construcţia bugetului câteva şopârle menite să-i întărească privilegiile şi să-i împlinească o primă parte din dorinţe.
Plagiind comportamentul şefului său politic, adică a premierului Victor Ponta, el a început şedinţa încercând să-i impună voinţa prin a ascunde adevăratele sale intenţii, prezentând consilierilor un buget cosmetizat după nevoile sale şi ale PSD.
Numai că socoteala lui Portariuc făcută în biroul său de lucru nu b-a potrivit deloc cu lpricepere a unor consilieri locali, unii foşti demnitari, precum Florin Ghiorghiţă care a fost viceprimar timp de trei mandate sau liberala Cătălina Lupaşcu, actuala deţinătoarea a unei astfel de funcţie.
Urmând modelul baronului de Constanţa, măscăriciul Radu Mazăre, primarul Portariuc a propus înfiinţarea în cadrul Primăriei a unei fundaţii numit㠄Spirit civic”, bineînţeles pe cheltuiala banilor publici. Primarul a motivat nevoia de ajutorare socială a familiilor nevoiaşe. S-au prins consilierii că de fapt Portariuc urmăreşte ca prin această fundaţie, cu bani de la buget, să împartă ajutoare unor familii de botoşăneni, adunând astfel capital electoral pentru el şi PSD. Vicele liberal Cătălina Lupaşcu i-a şi spus-o de la obraz. La vot s-a ales praful din fundaţia primarului, care şi-a văzut spulberat un prim pas spre titlul de baron local.
Apoi consilierii bau descoperit că primarul a rezervat suma de 70 mii lei pentru membrii comisiilor de evaluare a instituţiilor de cultură. O sumă exorbitantă, aşa au considerat-o consilierii, mai ales că din aceste comisii pot face parte consilierii fără a se plăti vreun ban. Dar surprizele au continuat. Consilierii au mai descoperit că primarul a dirijat suma de 83 mii lei pentru întreţinerea site-ului Primăriei. O sumă uriaşă şi total nejustificată.
Supărat de minciunile pe care primarul încerca să le arunce consilierilor pentru a-şi justifica sumele alocate pentru astfel de cheltuieli, consilierul Florin Ghiorghiţă a izbucnit şi l-a somat pe primar să-şi ceară scuze pentru minciunile debitate. Aiurea, unde a mai văzut Ghiorghiţă un aspirant la titlul de baron local să-şi ceară scuze? Pentru astfel de oameni, precum Portariuc, scopul scuză mijloacele.
Neprimind cuvenitele scuze, Florin Ghiorghiţă a atacat din nou şi i-a cerut primarului contractul de sponsorizare cu societatea Electroafla Botoşani din care să rezulte că tabletele electronice oferite elevilor care au recitat poemul Luceafărul nu s-au cumpărat din banii publici. N-a prezentat primarul justificări despre cum s-au cheltuit banii din sponsorizări cu festivalurile din vara anului 2012 şi 2013, unde se presupune că s-au adunat sume de câteva sute de mii de euro, aşa că un amărât de contract de sponsorizare, care poate că nici nu există, n-are Ghiorghiţă nicio şansă să-l vadă. Cert este că nici consilierii nu s-au lăsat traduşi de primar şi i-au purificat bugetul până la ultimul leu, amendamentele propuse de ei fiind votate cu majoritatea consilierilor PDL – PNL, ceea ce l-a supărat rău de tot pe primar.
Însă lovitura de graţie avea s-o primească Portariuc când s-a supus la vot destrămarea Direcţiei condusă de Eugen Ţurcanu. Dorea primarul să desfacă Direcţia în trei servicii cu trei şefi, prin această decizie reuşind să scape de Eugen Ţurcanu pe care-l consideră omul lui Cătălin Flutur.
Consilierii liberali au votat împotriva reorganizării Direcţiei, aşa că primarul n-a putut scăpa de Eugen Ţurcanu. Bietul baron PSD în devenire, ieri a fost învins şi umilit într-un mod nepermis pentru un lider marcant al PSD. Cu aşa atitudine din partea consilierilor locali, bietul social-democrat va rămâne fără blazon de baron local, lucru extrem de ruşinos pentru imaginea sa în plan naţional. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Întrebare cu subînţeles
Puterea din Ucraina s-a spălat pe mâini şi a intrat în regim de boală
Petru Bogatu: Semnul că Tiraspolul pregăteşte o provocare primejdioasă
Ilie Sârbu: Referendumul pentru Constituţie va avea loc într-o singură zi
Crin Antonescu: Activitatea lui Niels Schnecker în calitate de consilier al meu va inceta
Adrian Năstase şi-a lăsat barbă şi citeşte cărţi poliţiste la închisoare
şi fiul său, Andrei, şi-a lăsat barbă, în semn de solidaritate
Plimbaţi-l pe Băsescu cu maşina pe A2, ca sunteţi cunoştinţe vechi
Crin Antonescu: Proiectul privind trecerea STS la MAI va fi depus la Camera Deputaţilor
"Băieţii deştepţi" din energie s-ar putea întoarce
Comisia Europeană: Problemele legale ale codurilor ridică dificultăţi suplimentare
sugerăm României să se asigure că sunt menţinute toate garanţiile pentru continuarea anchetelor imparţiale
Victor Ponta l-a fentat pe preşedintele Băsescu şi va aplica acciza de la 1 aprilie
Facilităţi pentru persoanele care au credite la bănci şi un salariu maxim de 1610 lei lunar
rată redusă timp de doi ani, credit fiscal după această perioada efortul bugetar ar putea ajunge la 4 mld lei doar pentru 2014
Botoşani: Cine sunt autorii „terorii albe” care a cuprins nordul judeţului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă