Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9852
De la 07 Ianuarie 2003
108426700
Editorial

Oximoronul lui Dragnea

  • Ioan Rotundu
  • 26 June 2017, 23:00
Liviu Dragnea aplică cu succes principiile ideologiei comuniste, printre care şi principiul promovării unor persoane vulnerabile sau compromise profesional ca să le poată apoi manevra cum îi sunt interesele.
Premierul Adrian Năstase l-a promovat şef la proaspătul întemeiat Parchetul Naţional Anticorupţie pe procurorul dorohoian Ioan Amarie care avea la activ două accidente mortale comise pe trecere de pietoni, ambele dosare fiind măsluite la Poliţia Rutieră Dorohoi. Iar Amarie nu i-şa ieşit lui Năstase din cuvânt. Vrea oare Dragnea să-l întreacă pe Năstase şi să ne impună un premier la fel de vulnerabil. Dar care să-l copieze pe Amarie la comportament?
Să sintetizăm. Pentru că Sorin Grindeanu n-a mai răspuns la comenzile sale, Dragnea l-a executat în stil comunist. Adică i-a supus activitatea unei analize care să se soldeze cu compromiterea totală şi demiterea din funcţie. Mecanismul a funcţionat cu şchiopături datorită grabei cu care Grindeanu trebuia demis, dar în final a funcţionat iar premierul demis.
Lupta dintre Dragnea şi Grindeanu a dat la iveală şi unele aspecte care ar fi putut rămâne necunoscute publicului larg. De exemplu, Dragnea l-a acuzat pe Grindeanu că ar fi manevrat de serviciile secrete, argumentându-şi acuzaţia pe baza faptului că Grindeanu a urmat un curs postuniversitar la SRI. Grindeanu n-a rămas dator şi a declarat că nu el a jucat tenis şi a mers la şpriţ cu şefii serviciilor secrete ci Liviu Dragnea.
După acest schimb de amabilităţi de tip comunist, Dragnea a propus ieri şi noul premier. Iar propusul este un membru marcant al SRI, mai exact un specialist în ideologia de formare a noi ofiţeri de securitate, Mihai Tudose (foto) fiind conferenţiar universitar la Academia SRI. Alaltăieri, Dragnea l-acuza pe Grindeanu că este controlat se serviciile secrete, ieri a propus premier un specialist în domeniul muncii informative. În literatură, folosirea unei figuri de stil plină de ironie pentru exprimarea unui adevăr usturător prin asocierea paradoxală a doi termeni contradictorii se numeşte oximoron. Iată că Liviu Dragnea a inventat „oximoronul politic”. A transformat acuzaţia adusă lui Grindeanu într-o calitate pentru Mihai Tudose.
De ce l-a ales Dragnea pe Tudose cu toată oponenţa în partid a unor baroni influenţi şi care s-ar putea transforma în duşmani extrem de periculoşi pentru poziţia de lider a lui Dragnea în partid? Dragnea se află în postura de a risca orice pentru a-şi asigura un viitor liber şi ,lipsit de zgomotul cătuşelor.
Mihai Tudose a mai fost ministrul Economiei în Guvernul Ponta când s-a descoperit că lucrarea sa de doctorat era de fapt un plagiat comis sub conducerea lui Gabriel Oprea în calitatea acestuia de profesor universitar coordonator de doctorate.
Prins cu plagiatul în mapa profesională. Mihai Tudose a renunţat la titlul de doctor, sperând astfel să închidă gura presei. Gura presei a închis-o pentru scurt timp, dar plagiatul a rămas ca poată pe cariera sa profesională şi în acelaşi timp punctul său slab prin care a devenit vulnerabil profitorilor. Acest punct vulnerabil l-a determinat pe Dragnea să-l numească ministrul Economiei în Guvernul Grindeanu, Tudose având sarcină de la Dragnea de a înfiinţa un Fond de Investiţii şi Dezvoltare, practic un fond de investiţii din care baronii PSD să poată fura fără teama că vor fi anchetaţi de procurorii DNA.
În analiza activităţii Guvernului Grindeanu, preaplecata slugă a lui Dragnea, penalistul David Vâlcov a scris negru pe alb că ministrul Economiei Mihai Tudose n-a realizat nicio măsură din Programul PSD. Iată un alt motiv pentru Dragnea de-al face un premier ascultător şi care să nu-i iasă din cuvânt cu fapta cum a făcut Grindeanu.
Plagiatul este definit un Codul penal ca furt intelectual. Fiind plagiator, Tudose s-a alăturat grupării penaliste care domină PSD-ul, Parlamentul României şi Guvernul. Perceput ca penalist, ajuns premier Tudose poate fi garanţia de viitor a lui Dragnea şi a celorlalţi penalişti că va modifica legislaţia penală în sensul dorit cu toţii. Dragnea chiar a găsit că plagiatul a devenit o calitate pentru un viitor premier, alt oximoron politic, dându-l exemplu pe Victor Ponta care a fost dovedit plagiator dar a fost un bun premier.
Iată cum, principiile de promovare experimentate cu succes în PCR înfloresc acum în PSD, asigurându-le perpetuarea istorică.
Nu pot să trec cu vederea şi doza de ipocrizie de care a dat dovadă Olguţa Vasilescu, altă penalistă de frunte a PSD-ului. În şedinţa de Comitet executiv Vasilescu l-a susţinut cu ardoare pe Tudose să fie propusul PSD la funcţia de premier. Dar ea a făcut această demonstraţie de „loialitate” nutrind gândul ascuns că preşedintele Iohannis îl va respinge iar ea va fi următoarea propusă.
Oamenii ăştia care se culcă şi se scoală având drept umbra vieţii corupţia au ajuns să se creadă indispensabili nouă, urmând pilda domnitorului Alexandru Lăpuşneanu cu „dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau”.
Sunt atât de desprinşi de realităţile vieţii încât se cred nemuritori. Ce nu conştientizează ei în momentul de faţă este că nu-i departe ceasul când vor fi somaţi să dea socoteală pentru tot răul ce ni l-au făcut.
Cât priveşte propunerea de premier a PSD-ului în persoana lui Mihai Tudose, acceptată de preşedintele Klaus Iohannis este una corectă şi în spiritul unei voinţe populare rezultată prin vot. Incorectă va fi următoarea PSD-ului privind componenţa viitorului guvern.
Preşedintele Iohannis i-a lăsat pe social-democraţi să-şi ducă mizeria morală a guvernării până la capăt, ia- lăsat să se scufunde în mocirla pe care tot ei au creat-o. Dar am început să-l cunosc pe preşedintele Iohannis. Câştigul politic acordat ieri PSD-ului ascunde de fapt continuarea luptei împotriva corupţiei. Cum? Ştie preşedintele şi vom afla şi noi în curând. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Astazi, Tricolorul Romaniei este simbolul unui stat modern si democratic, membru al NATO si al Uniunii Europene
Cheltuieli pentru firme. Antreprenori: Guvernul să limiteze obligația analizei de risc
Bancul zilei: Înmulţirea prostiei
Horoscopul zilei de 26..66.2017
Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose (PSD) ca viitor premier.
Aceasta criza politica dauneaza grav Romaniei
Văculeşti: Examen cu dedicaţie pentru postul de secretar de primărie
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă