Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
503
De la 07 Ianuarie 2003
93573288
Editorial

PSD introduce Legea Omertei

  • Ioan Rotundu
  • 27 September 2015, 23:00
Sub pretextul că vrea să combată „defăimarea socială”, preşedintele interimar al PSD, deputatul Liviu Dragnea, a depus la Senat un proiect de lege prin care cere ca „defăimarea socială” să fie sancţionată cu amendă de la 1000 la 30.000 lei, dacă vizează persoane fizice şi cu amendă de la 2000 la 60.000 lei, daca sunt vizate grupuri sociale, de exemplu cum ar fi PSD-ul.
Tradusă, propunerea lui Dragnea sună cam aşa: dacă-l fac pe Dragnea corupt şi puşcăriabil înainte de condamnarea definitivă, înseamnă că l-am defăimat social şi risc o amendă de până la 30.000 lei, adică 30 de salarii minime pe economie; dacă am afirmat că PSD-ul este un partid plin de corupţi, de plagiatori şi de incompatibili etc. am defăimat un grup social şi atunci mi-am dat leafa minimă pe economie pentru cinci ani, adică 60 mii lei.
Dar şiretenia lui Dragnea este abil ascunsă sub masca combaterii discriminării sociale pe mai toate criteriile cunoscute nouă. Dragnea propune prin lege să fie înfiinţat un departament special în cadrul Consiliului Naţional de Combaterea Discriminării, care departament să soluţioneze cererile tuturor celor defăimaţi social, persoane fizice sau grupuri sociale.
Dragnea nu mai consideră actuală aplicaţia lui Ceauşescu de a pune Securitatea să asculte telefoanele la toţi românii pentru că nici el şi nici PSD-ul nu poate controla politic Serviciul Român de Informaţii şi Departamentul de telecomunicaţii Speciale. El a găsit o soluţie mult mai pragmatică şi care bine împachetată sub masca drepturilor democratice poate fi dată în puterea unui departament special asemenea Securităţii lui Ceauşescu, departament care poate fi lesne controlat politic.
Dezvelind legea lui Dragnea de pompoasele prevederi de apărare a românilor de discriminarea socială, care discriminare este deja reglementată şi dată în competenţa actualului Consiliu Naţional de Combaterea Discriminării, constatăm că ceea ce rămâne este de fapt dorinţa lui Dragnea de a reînvia insulta şi calomnia punându-le pe seama discriminării sociale prin mijloacele mass-media, introducându-le şmechereşte pe uşa din dos şi ascunse sub fusta discriminării sociale.
Iată câteva exemple de defăimare socială care vor fi aspru sancţionate de acel departament special dorit de Dragnea în interiorul CNCD:
L-ai făcut „ţigan politic”, metaforic vorbind, pe un parlamentar care cerşeşte lefuri mai mari şi pensii speciale, acesta se va considera defăimat social şi se va duce la departamentul special al lui Dragnea să ceară a fi amendat cel care a îndrăznit să-i conteste solicitările ce ar urma să fie satisfăcute din banii publici.
Dacă îi spun „extremist” unui membru PRM sau spun despre partidul lui Funar că este unul extremist, defăimarea socială intră în funcţiune şi-mi închide gura cu o amendă. Ferească Dumnezeu să spun despre Ponta că este un premier mincinos, plagiator, şi corupt că iarăşi ajung la Securitatea lui Dragnea din interiorul CNCD şi mi se coase gura cu o amendă de 60 mii lei.
Nici despre funcţionarii publici, la general, nu am voie să mai spun că sunt birocraţi, şpăgari, pomanagii că mă va chema sindicatul lor la judecată pentru defăimare socială, funcţionarii fiind un grup social format din peste 1,2 milioane de angajaţi ai statului. În campania electorală nu vom mai avea voie să afirmăm despre candidaţii infractori, imorali sau impostori că nu trebuie votaţi pentru că îi defăimăm socială şi rămânem fără leafă vreme de vreo câţiva ani.
Legea a fost bine ticluită şi depusă pentru a intra în maşina de vot a găştii mafiote de parlamentari strâns unită în jurul PSD până la alegerile de la anul în scopul evident ca PSD-ul să se protejeze de toate atacurile politice la care ar putea fi supus atât ca partid cât şi prin candidaţii cu care va ieşi la bătaie. Dragnea a conceput o lege a Omertei numai că a denumit-o în stil românesc.
Şi mai vrea Dragnea să pună botniţă procurori lor DNA şi presei de a nu mai publica comunicatele prin care DNA-ul arată şirul lung al infracţiunilor comise de către corupţii arestaţi, în majoritate membri ai PSD. Am publicat în Jurnalul comunicatul DNA cu motivele arestării lui Dan Şova (nu-l arestează că are imunitate), în numele prezumţiei de nevinovăţie Dan Şova se va adresa departamentului special al lui Dragnea pentru a se declara defăimat social întrucât faptele sale n-au fost sancţionate prin sentinţă penală definitivă.
Dragnea simte mirosul puşcăriei şi se zbate ca peştele pe uscat încercând să salveze ce mai poate salva. Am credinţa că nu se va salva şi nu va mai putea salva pe nimeni de la puşcărie pentru că legea sa cu „defăimarea socială” nu va ajunge să fie promulgată. Va muri la Curtea Constituţională pentru că o astfel de lege îmi ridică dreptul constituţional la libera exprimare a unei opinii despre o persoană publică, o formaţiune politică, sindicală sau o instituţie a statului. Eu aşa cred.
Iar neinspirata iniţiativa legislativă îi va grăbi lui Liviu Dragnea condamnarea definitivă la închisoare cu executare, o „defăimare socială” pentru cel puţin 3 ani. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un proiect de lege initiat de Liviu Dragnea prevede amenzi de pana la 60.000 de lei pentru "defaimare sociala"
Liviu Dragnea si-a anuntat candidatura la conducerea PSD
Miting PNL contra guvernului PSD si a lui Victor Ponta, marti in Parcul Izvor din Capitala
Horoscopul zilei de 28.09.2015
Bancul zilei: Soluţia soţului
Opulenta maxima: numele fostului ministru PSD Dan Ioan Popescu si al "baiatului destept din energie Bogdan Buzaianu",
gravate pe vitrina celui mai scump magazin din lume, aflat in Beverly Hills
Reţeta zilei: Gem de struguri
Lumea lu' Rotundu: Drumul confiscat
Monştrii din Parlament
Ioan Rotundu
Este cel de care aveau nevoie
Ioan Rotundu
Tv SOMAX nu poate fi ca pasărea Phoenix
Ioan Rotundu
Botoşani: Cui i-au arătat pisica procurorii de la DNA Suceava?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă