Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19175
De la 07 Ianuarie 2003
118498401
Editorial

„PSD ştie să guverneze!”

  • Ioan Rotundu
  • 16 December 2021, 16:02
Odată cu eliminarea de la guvernare a USR şi aducerea PSD-ului, socialiştii liberali şi comunişti s-au considerat dezlegaţi de „umilitorul” slogan politic „fără penali în funcţii publice”. Aşa că, între PNL şi PSD s-a creat o concurenţă neloială care este partidul ce oferă mai multe sinecuri cu funcţii bine plătite membrilor săi.
PNL-ul l-a admirat enorm pe Florin Roman atunci când, în şedinţa camerelor reunite de a se vota noul Guvern PSD – PNL – UDMR, în calitatea sa de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, numai nu voia să lase din mână microfonul preşedintelui Senatului,m userista Anca Dragu care, statutar, avea dreptul de a conduce şedinţa. Această bravură a lui Roman i-au determinat pe cei din PNL să-i ofere funcţia de ministru la Digitalizare şi Cercetare.
Prins cu falsificarea CV-ului, cu însuşirea unei cărţi pe care n-a scris-o niciodată şi cu un articol pe care nu l-a scris vreodată, proaspătul ministru a declarat că, deşi nu este specializat pe digitalizare sau cercetare, el este bun de ministru tocmai pentru că nu se pricepe la profilul ministerului, deci, nu va putea fura aş cum o fac miniştrii care se pricep. Nu va demisiona pentru că este un bun ministru.
După o astfel de apologie adusă incompetenţei, Roman a trecut la răfuiala cu presa care l-a descoperit că-i un mare impostor. A trimis celor de la Libertatea 10 pagini din disertaţia sa de la masterat, crezând că le va închide gura. Numai că a greşit şi, în loc să trimită paginile cu munca sa, a trimis paginile plagiate dintr-o altă lucrare.
Prins cu plagiatul, cu un CV falsificat şi cu o apologie istorică adusă incompetenţei, Florin Roman a demisionat din funcţia de ministru declarând; „plec cu capul sus, mândru de ce-am făcut”. Cum să nu fie mândru? „Cinstea” adusă partidului său a fost pe placul colegilor, aşa că a fost prelung aplaudat.
Colegii din PSD, mult mai experimentaţi în acordarea de sinecuri membrilor partidului, prin vocea lui Marcel Ciolacu s-au dovedit a fi mai diplomaţi. Când s-a descoperit că Marian Neacşu, propus la funcţia de secretar general al guvernului, este un condamnat penal, aşa cum au făcut Năstase şi Ponta la vremea lor, adică s-au dus in corpore la DNA să-şi apere corupţii, Ciolacu, în numele partidului, l-a apărat pe Neacşu că a fost infractor dar s-a pocăit şi-i cinstit, deci bun de numit în funcţia anunţată. Şi l-au numit!
Socialistul Alexandru Stănescu a rămas în urma alegerilor din toamna anului trecut, fără colegiu. Ciolacu a tranşat problema în stilul socialisto-social al PSD. Nu l-a abandonat şi i-a dat o funcţie plătită pe măsura importanţei sale în PSD cu vreo 8 mii de euro pe lună. N-are Stănescu nimic în comun cu funcţia dăruită de PSD prin Ciolacu, dar partidul la nevoie se cunoaşte!
Spunea socialistul Marcel Ciolacu că „PSD ştie să guverneze”. Dacă este să comparăm afirmaţia cu guvernarea PNL, Ciolacu are dreptate. După ce PSD le-a tras de sub picioare liberalilor preşul guvernării, acum le arată şi cum se pot acorda sinecuri de partid „nevoiaşilor” loiali partidului prin a le oferi câte un funcţie în stat bine plătită din bani publici şi garnisită cu granturi bune de furat.
Este pentru a doua oară când liberalii sunt umiliţi public de către PSD. Prima oară după 2012 în Guvernarea USL şi acum. Numai că de această dată, umilinţa suportată de liberali va fi şi ultima. PNL şi-a încheiat existenţa ca partid istoric. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 13 – 19.12.021
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Rezolvare în stil românesc
La Chişinău, Mariniuc este demascat ca fiind protectorul contrabandiştilor
Ioan Rotundu
Violenţele de la Prăjeni - oglinda profesională a comisarului şef Şerbănoiu
Ioan Rotundu
Perpetua bătaie de joc a societăţii Nova Apaserv la adresa botoşănenilor
oan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă