Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24902
De la 07 Ianuarie 2003
118376434
Editorial

„Păduchii” politicii botoşănene ies din nou în frunte

  • Ioan Rotundu
  • 18 September 2016, 23:00
Precum păduchii care obişnuiesc să iasă pe corpul omului la vedere, mai ales pe frunte, aceste gângănii micuţe care de-a lungul istoriei umanităţii au generat boli ce-au secerat milioane de vieţi, aşa ies în faţă unii politicieni botoşăneni pentru a profita prin a ocupa un loc binefăcător sieşi şi familiei un în Parlamentul României. Deocamdată cele două partide care sunt de luat în seamă la nivel de judeţ. PSD şi PNL, au anunţat doar lista cu poftitorii la un post de parlamentar. Lista este un amestec de politicieni care merită să ne reprezinte judeţul la acest prestigios nivel legislativ cu politicieni compromişi şi care ne-au făcut judeţul de râs inclusiv în plan naţional.
Pe lista liberalilor, pe lângă senatorul cercetat penal Viorel Grigoraş, infractorul deputat Verginel Gireadă şi evazionistul fiscal deputat Costel Şoptică (foto) mai vrea să ne reprezinte judeţul bătăuşul şi devalizatorul patrimoniului Staţiunii Popăuţi, impostorul Ionică Nechifor.
Mare tupeu trebuie să ai şi o incomensurabilă doză de impertinenţă ca să ceri votul botoşănenilor pentru a-i reprezenta în condiţiile în care ştii că n-ai pic de respect faţă de aceştia. Imorali, certaţi cu legea, puşi pe căpătuială, demagogi, impostori şi ipocriţi, cei nominalizaţi mai sus au impertinenţa de a ne cere votul pentru că se ştiu cu protecţie la nivel de PNL Bucureşti.
La sfârşitul lunii august am trimis o scrisoare deschisă Alinei Gorghiu, preşedintele PNL, şi i-am cerut să aibă respect faţă de botoşăneni, faţă de promisiunile sale declarative că luptă împotriva corupţiei şi a corupţilor şi să nu accepte pe lisa de candidaţi la Parlament numele botoşănenilor care au adus mari prejudicii de imagine partidului prin comportamentul şi faptele lor.
Ştiu că Alina Gorghiu a citit scrisoarea şi s-a interesat „cine-i acest Rotundu de la Botoşani?”. Îi recomand să nu-şi piardă timpul şi să-şi consume efortul intelectual să afle cine sunt eu ci să-şi folosească capacităţile de politician pentru a reface imaginea partidului prin a-l curăţa de mizerabilii care au compromis mişcarea liberală românească. I-am oferit suficiente argumente ca actualii parlamentari liberali de Botoşani, respectiv Viorel Grigoraş, Verginel Gireadă, Costel Şoptică să nu mai apară pe lista de candidaţi.
Se pare că „femeia albă” cum le-a numit indienii americani pe femeile europene, vorbeşte cu dublu înţeles. Un grai populist, de luptă împotriva corupţiei şi a imoralităţii politice şi altul pentru cei din interiorul partidului, asigurându-i să stea liniştiţi că dorinţele şi aspiraţiile lor vor fi îndeplinite întocmai.
În PNL Botoşani, ca şi la nivel central, încă deciziile se iau „pentru ai noştri” şi „pentru ai lor”, adică pentru vechii liberali şi neaveniţii din PDL. Ce nu reuşesc să înţeleagă liberalii cinstiţi şi devotaţi partidului este că „ai noştri” sunt şi cei cu probleme iar „ai lor” sunt nume care chiar au sprijin prin întreg judeţul cum este Cristian Achiţei, fost vicepreşedinte al Consiliului judeţean.
Apoi, din garda veche a liberalilor numele de Constantin Bursuc iarăşi este un candidat cu priză la alegătorii dorohoieni, imaginea sa fiind curată şi neumbrită de fapte reprobabile profesionale sau politice. De la PDL numele lui Dumitru Balan iarăşi este binevenit. Patronul societăţii Microbuzul a demonstrat că se pricepe la afaceri. A pus bazele unei reţele de transport public fără a fi implicat în acte de evaziune fiscală sau de corupţie, aşa cum este implicat actualul deputat Costel Şoptică.
Şi încă o observaţie, o sugestie pentru liberalii de bună credinţă. Când vine vorba despre interesul judeţului, nu mai trebuie să existe „ai noştri” şi „ai lor” ci doar „noi”.
Din nefericire pentru aceşti ultimi trei liberali menţionaţi, Cristian Achiţei, Constantin Bursuc, Dumitru Balan, puşi să lupte cu demagogii, impostorii şi corupţii vor pierde acest duel politic. În politica postdecembristă românească şi în special botoşăneană bunul simţ m-a învins niciodată forţele obscure. Precum păduchii ieşiţi în frunte, şi de această dată lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie va fi deschisă tot de nişte „păduchi”, liberali bine cunoscuţi nouă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Informare meteo de racire accentuata a vremii, ploi si instabilitate atmosferica
Dacian Ciolos: Puteti refuza sa dati copie legalizata la scoala;
Ultimul TUN cu IZ ELECTORAL pe care îl pregătește Dacian Cioloș pe final de mandat
Horoscopul zilei de 19.09.2016
Bancul zilei: Ciudăţeni taximetristului
Reţeta de mici a bătrânilor n oştri
O Povestea „Grănicerului“, generalul român care n-a pierdut nicio luptă.
Şi-a vândut moşia ca să cumpere mitraliere
Lumea lu' Rotundu: Castelul Corbinilor
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 16.09.2016
Scrisoare deschisă a jurnalistului Ioan Rotundu către preşedintele PNL Alina Gorghiu
Ecaterina Andronescu, piaza rea a învăţământului, recidivează
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă