Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13187
De la 07 Ianuarie 2003
122898836
Editorial

Panorama panaramei

  • Ioan Rotundu
  • 1 April 2012, 23:00
Apropiatele alegeri locale au transformat scena politică românească într-o panaramă, acuzaţiile opoziţie – putere şi invers menite să creeze diversiuni în mijlocul electoratului fiind las moda zilei.
Ca de obicei, am să mă ocup şi de această dată de cei din opoziţie, având în vedere că ei vor fi la putere după alegerile parlamentare din toamnă.
Victor Ponta a reactivat dictonul „Nu ne vindem ţara!”, acuzând Guvernul Ungureanu că ne vinde rezervele de cupru, aurifere, cele energetice şi ce-a mai rămas nevândut de Guvernul Năstase. Nu cred că premierul Ungureanu este atât de naiv încât nu ştie ce face, având în vedere că el a venit de pe funcţia de şef al Serviciului de Informaţii Externe, deci cunoaşte bine ce are de făcut şi cine sunt cumpărătorii.
Ponta nu este cel îndreptăţit să critice Guvernul ungureanu pentru astfel de vânzări pentru că partidul său este cel care a făcut cele mai păguboase vânzări de rezerve energetice, financiare şi economice pentru România.
Năstase a vândut la Petrom rezervele nde petrol pe un preţ de nimic. Tot Năstase a aservit bugetul ţării alocat infrastructurii de autostrăzi firmei americane Bechtel, miliardele de dolari câştigaţi cu trudă de români luând drumul Americii.
Năstase a dat pe nimic Rodipetul unui arab şi, astfel, a distrus sistemul românesc de distribuţie a presei. Năstase a pus monopol pe sistemul de depozitare a cerealelor româneşti, controlând exportul şi importul de cereale şi făcând preţul care-i convine.
Năstase a încheiat acele contracte păguboase cu „băieţii deştepţi” din energie, vânzând energia ţării pe nimic şi punând populaţia să plătească preţuri de nesuportat. Nici acum acele contracte încheiate de Năstase nu pot fi reziliate pentru că s-au acceptat clauze care să nu permită aşa ceva pentru viitor.
Iar acum Ponta plânge de mila românilor că premierul Ungureanu vinde ce-a mai rămas. Nu de mila noastră plânge ăPonta ci de mila sa că va veni la putere şi nu va mai avea ce vinde. Apoi, mineritul românesc s-a prăbuşit din cauza preţurilor exorbitante de exploatare ceea ce făcea imposibil vinderea minereului sau prelucrarea acestuia.
Cei care concesionează rezervele de cupru sau aurifere au tehnologie avansată, ceea ce nouă ne lipseşte. Ei fac preţul de exploatare competitiv pe piaţa internaţională. Când ţăranul n-are bani să-şi lucreze pământul îl arendează la cei care au mijloacele de a-l lucra şi încasează arenda. Noi n-avem utilaje performante de exploatare a minereurilor dar le putem concesiona celor care au şi noi încasăm redevenţa. Importante este ca această redevenţă să fie una serioasă şi nu simbolică cum a făcut Năstase cu Petrom, când le-a concesionat rezervele româneşti de petrol. Dictonul cu „Nu ne vindem ţara!” nu mai prinde la români.
O sută de mii de euro a plătit PSD-ul lui Tony Blair să vină în România şi să le ţină lecţii de economie. Iar Tony i-a spuis lui Victoraş că vremea populismelor a trecut şi că trebuie ca social-democraţia să-şi revizuiască doctrina de protecţie socială şi să promoveze protecţionismul economic. Tony a luat banii şi a plecat iar Ponta a uitat de învăţăturile primite pe un preţ atât de mare.
A uitat pentru că rădăcinile doctrinei social-democrate româneşti sunt la Moscova şi nu la Londra. Ponta nu vrea exploatarea gazelor de şist pentru că nici Gazprom nu vrea să piardă poiaţa românească, mai ales că ne vinde gazul la cel mai mare preţ că au ajuns şi bulgarii să râdă de noi..
Bolşevicii din Republica Moldova au încercat să boicoteze Marşul Unirii de la Chişinău dedicat Unirii de la 27 martie 1918, când Parlamentul Moldovei a votat unirea cu Regatul României. Ponta n-a condamnat mişcarea bolşevicilor.
Ieri s-au împlinit 71 de ani de când comuniştii sovietici au omorât la Fântâna Albă, Republica Moldova, peste 3000 de români. Ponta a făcut duminică fel de fel de declaraţii populiste dar n-a condamnat masacrul comuniştilor sovietici. Românul spune că ce se naşte din pisică şoareci mănâncă. Ce s-a născut din comunism, tot în bolşevism îşi are rădăcinile iar corb la corb nu-şi scoate ochii.
Să nu uităm că Geoană, ca preşedinte PSD, la Moscova s-a dus pe şestache când a candidat la preşedinţia României. Geoană a fost mazilit din partid în stil tradiţional comunist dar urmaşii săi nu s-au dezis de politica antiromânească a Moscovei.
USL-ul va prelua, din toamnă, puterea în România dar să nu ne imaginăm că vom duce un trai de huzur. Mari rău ca cel de acum da. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Pantofi asortaţi
Caricatura zilei
PDL are nevoie de o singură voce
Premierul bulgar, ironic la adresa ţării noastre
Mihai Răzvan Ungureanu la sfat doar cu grofii maghiari din Harghita
El * nu pare interesat de soarta românilor din Harghita
71 de ani de aa masacrul a peste 3000 de români de către sovietici la Fantana Alba
Victor Ponta bagă România în recesiune
el readuce în părim plan dictonul „Nu7 ne vindem ţara!”
Prognoza meteo pentru luni şi marţi
Farsorul de pe Twitter care a anunţat moartea Papei şi a lui Fidel Castro
USL va depune o moţiune de cenzură care va consemna "cedarea premierului in fata UDMR"
Cine se teme de populisme?
Ioan Rotundu
Dorohoi: Scandalul ciorilor
Din vară va fi reluat testul Babeş-Papanicolau
Botoşani: Zece fântâni, construite cu bani europeni
De azi, copiii trăiesc o nouă experienţă la şcoală
Incendiu la un grajd de animale din Viişoara
Vâzdoagă se simte furat la originalitatea ideilor
Mişcarea pentru Botoşani lasă faptele să vorbească
Codreanu îl foarfece pe Marcu
Senatorul Marcu şi-a donat banii din chiuleală la Bucureşti
Botoşani: Patimi pascale la Frumuşica
Dinamica economiei: O afacere de succes
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog