Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
6045
De la 07 Ianuarie 2003
75006525
Editorial

Papagalii

  • Ioan Rotundu
  • 6 February 2012, 23:00
Ziua de ieri a fost una agitată pe scena politică românească. Parcă pentru a mai încălzi atmosfera artică de afară, premierul Emil Boc şi-a dat demisia. Desigur, nu suntem copii să credem că demisia sa a fost un act generat de salvarea intereselor naţionale, pentru că Boc nu va rămâne în istoria României ca eroul ce-a salvat ţara din ghearele crizei economice.
Dacă împletim teama tandemului Băsescu – Boc de ieşirile românilor în stradă cu ceva sentimente de responsabilitate pentru stabilitatea economică a României şi cu perversitatea preşedintelui Băsescu de a-l sacrifica pe Boc pentru a-şi salva propria piele, cred că suntem prin apropierea adevărului.
Cum spuneam, gestul premierului de-a demisiona a fost bine instrumentat la Cotroceni şi bine gândit politic. Ce-a fost ieri şi ce va fi în următoarele săptămâni nu-i decât un teatru ieftin în urma căruia preşedintele Băsescu îşi va demonstra încă odată abilităţile de politician iar cei din opoziţie neputinţa de a înţelege realităţile actuale româneşti.
Cu siguranţă că noul premier în persoana lui Răzvan Mihai Ungureanu îşi va forma un guvern binecuvântat mai întâi de Cotroceni şi apoi de coaliţia parlamentară. Dar nu la noul guvern vreau eu să mă refer în comentariul de faţă ci la cei din opoziţie.
Dacă până ieri actele politice de ale celor din opoziţie de contestare a Guvernului Boc şi a preşedintelui Băsescu stârneau compătimire, de ieri acţiunile lor sunt de toată mila. Crin Antonescu şi Victor Ponta s-au dus la Cotroceni nu pentru a se consulta cu preşedintele în privinţa viitorului premier ci pentru a-i cere demisia.
Dacă Băsescu ar demisiona acum, când ţara n-are guvern, ar fi cel mai mare laş din istoria postdecembristă a României, pentru că ar arunca ţara într-un dezastru economic iar tot efortul nostru de a strânge cureaua pentru a trece peste criza economică s-ar dovedi inutil. Numai că cei doi lideri ai opoziţiei nu ştiu decât să ceară demisii şi alegeri anticipate. Pe ei nu-i interesează soarta ţării ci soarta lor. Teama că până la alegerile din noiembrie vor pierde din actualul avantaj electoral, teroarea generată de Dan Diaconescu care creşte în sondaje de la o zi la alta, frica de succesele economice de până acum şi viitoare care ar revigora PDL-ul şi ar aduce şanse de intrare în parlament pentru UNPR îi înnebuneşte.
De aceea ei vor demisia preşedintelui şi alegeri anticipate. Dacă scapă de Băsescu, au garanţia că în urma alegerilor anticipate noul preşedinte, ce se vrea a fi Antonescu, va încredinţa guvernarea ţării USL. Alegerile anticipate l-ar opri pe Dan Diaconescu din ascensiunea sa şi ar da garanţii USL că va obţine peste 50% pentru a forma singuri guvernul
Zi şi noapte Antonescu şi Ponta, trezi sau prin somn, repetă papagaliceşte „demisia” şi „alegeri anticipate”. Nu se vor putea bucura nici de una nici de celelalte. Sunt prea nevolnici şi prea impotenţi politic să conducă România. Românii şi-au cam dat seama ce pot cei doi şi îi privesc cu îngăduinţă, cum milă cum spuneam Joaca de-a greva parlamentară pe banii noştri nu va face decât să le aducă românilor şi mai mult dezgust faţă de persoana lor. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Iţic de la FMI
Caricatura zilei
Polonia suspendă ratificarea controversatului acord ACTA
Cercetătorii ruşi au ajuns la misteriosul lac Vostok
Preşedintele Băsescu nu poate fi suspendat cu actualul parlament
Boc, a şaptea victimă a crizei din Europa.
Spania: criza se agravează, iar îngrijorările cresc
va recurge Madridul la un plan de salvare?
Judeţele în care s-au închis toate şcolile
Nu există nicio legătură între rezultatele evaluării CE/FMI şi demisia guvernului Boc
Incendiu cu victimă la Horlăceni
Viscolul a pus mari probleme în judeţ
Botoşani: Memorialul Ipoteşti confiscat de suceveni
Prefectul Cristian Roman a luat drumarii la verificat
Pensionarea unor profesori nu acoperă numărul de catedre reduse
ITM i-a încălzit pe patroni cu avertismente şi amenzi
Protecţia Copilului iar n-are suficienţi bani
Învăţământul botoşănean îngheţat la propriu
Naşii şi finii din politica noastră neaoşă
Ioan Rotundu
Din culisele nominalizării miniştrilor Cabinetului Ungureanu
cum şi de ce a fost scoasă pe tuţă Elena Udrea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă