Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24375
De la 07 Ianuarie 2003
86795510
Editorial

Parchetul Militar şi spaima trioului Dragnea - Dăncilă - Carmen Dan

  • Ioan Rotundu
  • 18 August 2018, 23:00
Principalii lideri vocali ai PSD în frunte cu Liviu Dragnea au sări în apărarea brutelor de jandarmi, considerând violenţa acestora faţă de persoanele paşnice ca legitimă. Desigur, violenţa jandarmilor este legitimă în viziunea şi interesele camarilei lui Dragnea dar nu şi în raport cu legea.
Scriem vineri, înainte de începerea mitingului, un editorial în care arătam că Mitingul Diasporei este unul incomod pentru liderii PSD şi că aceştia vor căuta să-l boicoteze, să-l compromită. Nu-mi imaginam atunci şi cum o vor face. O ţară întreagă a putut vedea vineri noapte cum a conceput Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Interne Carmen Dan acest boicot.
Ura lor faţă de românii din diaspora, faţă de intelectualii ţării pare să fi atins cote maxime la aceşti penai analfabeţi care conduc ţara. Numai aşa se explică sălbăticia cu care jandarmii s-au manifestat faţă de nişte protestanţi care fac cinste ţării peste hotare prin valoarea lor profesională, faţă de românii de acasă care sunt consideraţi floarea intelectualităţii pentru că în Piaţa Victoriei au venit la protest persoane cu pregătire medie şi superioară, unii vorbitori de limbi străine. Istoria ne arată că progresul unei naţiuni a asigurat-o intelectualitatea şi nu partidele politice aflate la putere.
Iar dintre doctrinele politice care au prins viaţă în istoria modernă a lumii, cea socialistă s-a dovedit a fi cea mai sângeroasă şi represivă. Aşa privite lucrurile, cruzimea jandarmilor manifestată vineri noaptea în Piaţa Victoriei din Bucureşti nu putea fi considerată de liderii socialişti decât legitimă pentru că ea face parte din tradiţia istorică a existenţei lor ca doctrină politică.
Numai că, faţă de acum jumătate de secol, în lume s-au produs mari schimbări în ce priveşte democraţia şi libertăţile cetăţeneşti care fac parte din pachetul de principii ale statului de drept ca formă de guvernare. Într-o adevărată democraţie dreptul la protest este sfânt iar forţele de ordine îi protejează pe manifestanţi de eventuale atacuri la unor forţe civice oponente şi nicidecum nu le ia cu asalt, împrăştiind gaze lacrimogene, trăgând cu tunurile cu apă, lovindu-şi cu bestialitate cu bastoanele şi chiar pregătindu-se să tragă cu muniţie de război, pentru că vineri seară jandarmii au avut asupra lor pistoale cu muniţie reală.
Spre cinstea Parchetului Militar şi mai ales a Procurorului General Augustin Lazăr, de această dată s-au declanşat cercetări imediate pentru a se stabili împrejurările care au condus la cruzimea manifestată de jandarmi asupra protestatarilor paşnici ,printre care bătrâni, femei, femei gravide persoane cu handicap şi copii. Pe liderii PSD nu i-a îngrozit nicio clipă aceste manifestări brutale. Dimpotrivă, au lăudat la unison intervenţia în forţă.
Este limpede că jandarmii n-au acţionat din capul lor. Încet, dar sigur, încep să iasă la iveală părţi ale scenariului pus la cale de liderii PSD pentru a compromite Mitingul Diasporei. A fost evidentă pregătirea atacului pin campania de instigare la violenţă declanşată pe reţelele de socializare de către răspândacii PSD. Era nevoie de această campanie care să justifice viitorul atac în forţă.
Apoi, purtătorii de cuvânt al Jandarmeriei au ameninţat constant cu faptul că vor fi forţe turbulente care va determina o replică din partea jandarmilor. Deci, se ştia de dinainte că vor apărea aceşti turbulenţi, ceea ce dovedeşte că totul era regizat din timp.
Despre turbulenţii care au apărut printre protestatari în jurul orei 16.00 şi s-au jucat cu jandarmii de-a hoţii şi gardiştii pentru a le da motiv de intervenţie vom afla din ancheta procurorilor cine i-a tocmit şi plătit. Numai că acest lucru dă fiori de spaimă organizatorilor din umbră pe care-i vom cunoaşte în curând
Dar grav este faptul că întreg scenariul de cruzime şi brutalitate asupra protestatarilor a fost conceput într-un laborator al PSD cu specialiştii din domeniu a fost avizat de ministrul Carmen Dan,, de premierul Viorica Dăncilă şi pus în aplicare de prefectul Capitalei în solidaritate cu primarul Gabriela Firea. Aceşti demnitari ai statului n-au avut în vedere nicio clipă faptul că vor fi lovite persoane nevinovate, că se pot întâmpla chiar omoruri. Singurul lucru care i-a interesat a fost să se răzbune pe sloganul „Mue PSD” asupra tuturor celor aflaţi la protest, persoane nevinovate, folosind de forţele de ordine ale publică ale statului în interes de partid şi personal.
Aşa privite lucrurile, ancheta procurorilor militari va da la iveală toate aceste mârşave decizii şi cui au aparţinut ele. Motiv de teamă pentru trioul Dragnea – Dăncilă – Carmen Dan care, fără îndoială, sunt principalii autori.
Ce s-a întâmplat vineri noapte în Piaţa Victoriei din Bucureşti sunt fapte extrem de grave şi pedepsite de legea penală. Nu reparaţiile morale sau scuzele oficialităţilor pot îndrepta aceste nedreptăţi. Pedepsirea vinovaţilor este calea democratică şi ea trebuie îndeplinită în respectul faţă de lege. Să ştie şi Dragnea, Dăncilă şi Carmen Dan că România nu este ţara lor, este a românilor, că românii vor libertate şi nu dictatura unei grupări infracţionale în frunte cu Liviu Dragnea. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine sunt cei doi protestatari reținuți pentru ultraj și tulburarea ordinii publice
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Martirii Ardealului
Horoscopul săptămânii 13 - 19 august 2018
Parchetul Militar face un apel la protestatarii răniţi în urma intervenţiei jandarmilor să ofere informaţii;
19 plângeri au fost depuse până în prezent
Bancul săptămânii: Pur ardelenesc
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Adevărul despre 10 august
Prima fotografie clară cu bărbatul în alb care ar fi coordonat intervenția brutală a jandarmilor în Piața Victoriei.
Jandarmeria refuză să confirme dacă e vorba de șeful Brigăzii Speciale, invocând GDPR
Replici de dispreţ ale social-democraţilor la adresa protestatarilor
Ioan Rotundu
Impozitarea bacșișului - posibile implicații si exemplele altor state
Momentul în care jandarmerița bătută este scoasă din mulțime de colegi și merge singură.
”Fraților, unde dracu’ m-ați dus!”
Şeful Jandarmeriei îi felicită pe jandarmii bătăuşi
„Colegii mei și-au făcut datoria. Oamenii în uniformă își merită respectul nostru”
Parchetul General preia ancheta în cazul violențelor din Piața Victoriei
Plângere pentru șeful Filarmonicii Oltenia după ce a spus de mamele de la protest că merită „glonț în cap”
EFJ şi IFJ au alertat Consiliul Europei cu privire la agresiunile jandarmilor asupra jurnaliştilor din România
Val de achiziții făcute de Jandarmerie înainte de protestul din 10 august
Pulverizatoare de mare capacitate, mii de spray-uri iritant lacrimogene și cătușe textile de unică folosință / Jandarmeria: Nu ne-am pregătit în mod special pentru acest miting. Echipamente de reprimare a revoltelor: 1.100 de spray-uri iritant lacrimogene
Parchetul Militar: 192 de plângeri, până acum, contra jandarmilor care au intervenit vineri seară
Parchetul Militar: 192 de plângeri, până acum, contra jandarmilor care au intervenit vineri seară
Înainte, vitejie şi loialitate lui Dragnea, după, laşitate
Ioan Rotundu
Cum am ajuns din muritor „Nemuritor”
Proasta din târg umilită de premierul Dăncilă
Ioan Rotundu
"Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Vlăsâneşti: Cum a compromis „Papalete” sărbătoarea Centenarului Unirii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă