Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28111
De la 07 Ianuarie 2003
83930436
Editorial

Pasărea pe limba ei piere!

  • Ioan Rotundu
  • 14 October 2014, 23:00
Expresia pasărea pe limba ei piere este folosită îndeobşte pentru a defini un act reprobabil care nu face decât să confirme modul de viaţă al făptuitorului. Luni seară, preşedintele Băsescu a ieşit din nou la televiziunile naţionale şi şi-a dus la bun sfârşit o ameninţare mai veche, aceea de a deconspira un ofiţer de informaţii acoperit dacă acesta nu se va deconspira singur.
Iar cel deconspirat nu-i nimeni altul decât premierul Victor Ponta, cel ce are pretenţia ca românii să-l voteze preşedinte. Prin dezvăluirea sa preşedintele Trarian Băsescu n-a făcut decât să-şi încheie cariera de preşedinte aşa cum şi-a început-o: într-un stil lipsit de eleganţă politică, chiar malefic aş spune, răzbunător şi întreţinător al dezbinării naţionale.
Acum,, că preşedintele îşi va încheia cariera de conducător de stat, în cei zece ani de activitate a sa disting trei perioade. Perioada de început, când bădărănia sa de marinar l-a însoţit şi în spaţiul public, generând în ţară o atmosferă de ură şi dezbinare socială iar peste hotare proiectându-şi o imagine de preşedinte lipsit de tact diplomatic. A doua perioadă este cea a crizei economice mondiale care a afectat şi economia românească. În această perioadă preşedintele s-a maturizat politic, a devenit responsabil faţă de problemele ţării, s-a remarcat în plan extern prin deciziile dure şi nepopulare luate prin Guvernul Boc, măsuri care au salvat economia României de la un dezastru naţional.
Consecinţele crizei economice în rândul ţărilor Uniunii Europene şi Conflictele militare izbucnite în spaţiul ucrainean au pus în evidenţă, în plan extern, autoritatea lui Băsescu ca un preşedinte care ştie cum să acţioneze în situaţii de criză politică generată de starea economică şi militară.
Şi ultima perioadă din carierea sa, aceasta la care asistăm cu toţii, marcată de o revenire a comportamentului omului politic Băsescu la manifestările perioadei de început ale carierei prezidenţiale: din nou ură şi dezbinare socială, din nou lupte politice care afectează grav imaginea internă şi externă a României. Iată de ce am ales să ilustrez activitatea celor zece ani de conducător de ţară a preşedintelui Traian Băsescu prin expresia populară fiecare pasăre pe limba ei piere.
Şi acum câteva considerente legate de dezvăluirile preşedintelui legate de cariera politică a lui Victor Ponta. La corupţia morală care domină o mare parte din poporul român, dezvăluirea că Ponta a fost ofiţer de informaţii a SIE în perioada când era şi procuror, mai degrabă aş crede că-i aduce lui Ponta un avantaj electoral decât un dezavantaj. Puţini sunt românii care conştientizează cât de păgubos ar fi pentru România ca Ponta să ajungă preşedinte. Iar cei care conştientizează acest pericol nu sunt şi cei care merg la vot.
Stă în firea noastră să ne fie milă de victimă. Băsescu, prin dezvăluirea sa, l-a transformat pe Ponta într-o victimă. Aşa că o creştere a milei faţă de acesta reflectată printr-o creştere în sondaje nu ar trebui să ne mire.
Încercând să pozeze într-un salvator al românilor prin a-l discredita pe Ponta de a mai fi ales preşedinte, există mari şanse ca Băsescu să fi produs un dezastru pentru siguranţa viitorului ţării înlesnindu-i lui Ponta calea spre Palatul Cotroceni.
Cât priveşte puzderia de declaraţii ale unor politicieni de soi sau mai mărunţi că prin dezvăluirea sa Băsescu a pus în pericol activitatea serviciilor de informaţii, sunt nişte inepţii, nişte baliverne rostite de nişte politicieni îngâmfaţi şi proşti ca noaptea. Iar despre imaginea externă a României, răul pe care l-a făcut până acum premierul Ponta nu-l poate egala nici zece ca Băsescu.
Însă, trebuie să recunoaştem că dezvăluirea lui Băsescu a cam creat o bulversare între candidaţii la prezidenţiale şi este de aşteptat ca dezvăluirile lui Băsescu despre Ponta să nu se oprească aici. De aceea este greu de apreciat în aceste momente cine va fi viitorul preşedinte al României. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ministrul delegat pentru Buget vine sâmbătă la Botoşani
Ponta a fost huiduit la Iaşi, de Sf. Parascheva
Klaus Iohannis explica de unde a avut bani sa cumpere cele 6 case
Klaus Iohannis: Eu voi castiga presedintia si PSD il va scoate pe dl Victor Ponta din joc
Va fi retras din viata politica, ceea ce inseamna ca se va putea intoarce la raliuri
Marian Iancu, condamnat definitiv la 12 ani de inchisoare in dosarul RAFO
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Fostul polițist Zmău a ieșit la atac pentru calomnie
Sistem de alimentare cu apă inaugurat de hramul comunei Mihălăşeni
Horoscopul zilei
Bancul zilei: O anume perversitate
Castraveţi muraţi (în saramură)
Florine, poartă-ţi singur crucea!
Ioan Rotundu
Cazul Ponta - ofiter acoperit SIE: Patru motive pentru care e esential sa aflam adevarul
Cristian Pantazi
Botoşani: Cum este părăduit bugetul Primăriei Suliţa (IIII
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă