Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
38612
De la 07 Ianuarie 2003
93493583
Editorial

Pe lângă că nu le pricepe, Budăi prost le potriveşte

  • 18 May 2018, 23:00
Boala din născare, leac nu are spune un proverb popular. Prin extrapolare, în PSD boala minciunii s-a dovedit a fi una incurabilă. Miercuri, presei locale i-a fost înmânat un alt comunicat mincinos al parlamentarilor PSD de Botoşani, de această dată semnat de deputatul Marius Budăi. De fapt, a spune că făcătura lui Budăi este una mincinoasă ar fi prea o greşeală dacă n-aş adăuga că este şi neruşinată.
Prin comunicatul emis, Budăi vrea să demonstreze cât de grijuliu este Guvernul Dragnea (Dăncilă a recunoscut public că nu ea este premierul) cu angajaţii din sănătate, aşa că a emis p Ordonanţă de Urgenţă, a modificat legea salarizării din banii publici şi le-a asigurat la toţi salariile nete la nivelul celor din februarie 2018. O ţară întreagă a privit la televizor cum de două luni de zile angajaţii din sănătate ies în stradă şi protestează pentru că în urma majorării salariilor, leafa lor lunară s-a micşorat cu sume cuprinse între 100 şi 12.500 lei. Proteste în curtea spitalului, pichetări în faţa prefecturii, miting la nivel naţional, grevă locală şi în prag de declanşare a celei generale, numai deputatul botoşănean Budăi n-a văzut nimic şi, mai grav, n-a priceput nimic.
N-a priceput Budăi că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului de miercuri a fost emisă sub presiunea străzii, a unei greve generale care ar fi putut costa vieţi umane. N-a priceput Budăi că declaraţia arogantă a ministrului Muncii Olguţa Vasilescu cum că pe ea n-o impresionează protestele a generat un val de ură împotriva acesteia şi a PSD-ului. Acelaşi ministru, când a văzut amploarea protestelor şi ce consecinţe poate avea o grevă generală, a trecut de la impertinenţă la umilinţă şi a acceptat revendicările greviştilor.
Vrea să sugereze Budăi că Guvernul PSD are grijă faţă de salariaţii bugetari şi că le-a majorat salariile la toţi. Omul nu pricepe mecanismul, dar l-a potrivit după cum a decis Dragnea, minţind că neruşinare. Nu la toţi bugetarii au crescut salariile nete. S-a majorat leafa, dar în acelaşi timp majorarea la fost anulată prin transferarea în plată la angajat a impozitelor pe venitul salarial. O manipulare inabil concepută şi care a generat valuri de proteste în toată ţara.
„Banii pentru aceste creşteri nu trebuie consideraţi drept cheltuieli exagerate, cum a declarat domnul preşedinte Iohannis, ci investiţii în oameni şi în noile generaţii” – consemnează Budăi, fără a avea habar ce afirmaţie face.
Preşedintele Iohannis, ca şi marii economişti ai ţării aflaţi în fruntea instituţiilor financiare, bănci comerciale, guvernatorul BNR, specialişti internaţionali, au ajuns la concluzia că majorările salariale făcute de România în sistemul bugetar nu sunt sustenabile pentru că economia, deşi în creştere, nu aduce plus de încasări la buget.
Iar afirmaţiile acestora sunt dovedite de evenimentele care apar în fiecare zi. Cel mai proaspăt şi elocvent: nu sunt bani pentru plata salariilor din Învăţământ, ceea ce a declanşat un val de proteste. 38 de judeţe din ţară n-au primit suficienţi bani ca să poată achita salariile şi plăti impozitele. Dar Guvernul PSD continuă să mintă şi în faţa acestor dovezi.
Cum Budăi n-are capacitatea de a pricepe funcţionarea mecanismului financiar la nivel macro, n-are pricepere cum se formează şi echilibrează o balanţă de venituri şi plăţi a bugetului consolidat al statului, plagiază minciunile liderilor PSD de la Bucureşti şi le prezintă botoşănenilor ca rod al gândirii sale.
Grav este faptul că acest Budăi deţine în Camera Deputaţilor, din februarie 2018, preşedinţia Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci. Iată cine prezidează cea mai importantă comisie din Cameră! Bietul Budăi, beneficiar al unei diplome de licenţă în specialitatea contabilitate de la Universitatea Spiru Haret Bucureşti primită recompensă pentru taxele achitate, poartă pe cap o căciulă tuflită de PSD care, fiind prea mare, i-a acoperit ochii şi urechile. Aşa că face şi spune doar ce i se dă voie de la PSD.
Încă no pată de ruşine pe faţa judeţului Botoşani pe care va trebui s-o spele generaţiile viitoare. Părerea mea!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Mesaj din lumea umbrelor
Horoscop zilnic 19.05.2018
Judecătoarea Ungurean mi-a interzis să scriu despre Raluca Stâncescu
Motivele pentru care Dea a devenit cetăţean de onoare la Manoleasa
Conţac spală ruşinea de pe obrazul judeţului şi al ţării
Răzvane, nu mai prosti lumea cu goangele lui Dragnea!
Manole blochează înfiinţarea unei mănăstiri în memoria Sf. Ioan Hozevitul
Drelciuc, omul protejat de PSDD pe seama buzunarului nostru
Pentru şarlataniile făcute, Nechifor primeşte notele de plată
Catrenul săptămânii
Fostul vicepremier Sevil Shhaideh, din nou la DNA în dosarul "Belina"
UE și Japonia notifică Organizația Mondială a Comerțului că sunt pregătite pentru măsuri de represalii împotriva Statelor Unite
Vladimir Putin îi urează "multă sănătate" fostului spion Serghei Skripal după ieșirea din spital
Presa-n gura lu' ROTUNDU: eMISIUNEA DIN 18.05.2018
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă