Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16598
De la 07 Ianuarie 2003
122902247
Editorial

Pe mâna cui au dat botoşănenii CJ-ul

  • Ioan Rotundu
  • 9 June 2016, 23:00
Până la oficializarea noului Consiliu Judeţean Botoşani şi va fi ales preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi, din interiorul PSD Botoşani s-a anunţat că preşedinţia va reveni fostului prefect Costică Macaleţi.
Omul acesta a fost prefectul judeţului Botoşani în Guvernul Năstase, respectiv 2004 – 2008 şi apoi în Guvernul Ponta 2012 – 2015. În aceşti 8 ani n-a făcut nimic pentru dezvoltarea economico-socială a judeţului. Singura realizare care i-ar putea fi atribuită este că a făcut presiuni asupra primarilor de la celelalte partide să slugărească PSD-ul iar în august 2014 a determinat 8 primari liberali să se înscrie în PSD în baza celebrei ordonanţe a migraţiei politice dată de Ponta.
Ca atenţie publică, Macaleţi a devenit celebru pentru o perioadă scurtă de timp în ianuarie 2013 când judeţul a fost paralizat din cauza zăpezilor căzute şi troienită iar premierul Ponta a fost cât pe ce să-l demită. Chiar Macaleţi a rămas izolat în zăpezile din norul judeţului, între Păltiniş şi Darabani, zonă în care deszăpezirea trebuia să o facă firma liberalului Costel Şoptică, firmă care a câştigat licitaţia fără a avea şi utilajele adecvate.
Macaleţi nu este om de iniţiativă, este un molatic care fumează ţigări, îşi umezeşte buzele cu băuturi fine şi cântăreşte din ochi fustiţele care-i stau prin preajmă să afle dacă are succes imediat sau trebuie ceva muncă de lămurire. Ca preşedinte. Macaleţi va proteja primarii PSD-ului şi-i va pedepsi pe cei ai liberalilor, în condiţiile în care aceştia se vor încăpăţâna să nu-i dea ascultare, mai ales în a aduce cât mai multe voturi la parlamentarele din toamnă şi la prezidenţialele din 2019 pentru candidaţii PSD.
Pesederizarea instituţiilor statului este iarăşi un domeniu la care Macaleţi se pricepe. Deja la Spitalul Podriga, cel închis de DSP la cererea expresă a PSDD-ului, s-a stabilit examen pentru un nou manager, actuala Norses fiind liberală. Pun pariu că după examen va fi declarat reuşit un om al PSD-ului iar DSP-ul care a închis spitalul pe motiv că apa nu este potabilă va redeschide unitatea, analizele apei fiind trecute sub tăcere.
Un vicepreşedinte a fost anunţat a fi dorohoianul Dorin Berta. Cine este acest neica nimeni scos din anonimat şi adus la Botoşani ca să fie vicepreşedintele CJ? Berta a vândut casete cu muzică în piaţa din Dorohoi apoi a lucrat la firma Net Computers ca instalator de Internet la domiciliul solicitanţilor.
A intrat în PSD Dorohoi şi s-a făcut repede remarcat de deputatul Andrei Dolineaschi care l-a oploşit pe la Cabinetul său parlamentar, Berta pricepându-se de minune la a duce la îndeplinire treburile murdare ale partidului. Prin Dolineaschi a cunoscut-o pe nevasta şoferului, adică pe senatorul Doina Federovici. Cei doi s-au cumetrit repede, Federovici cununând pe fiul lui Berta, care fiu a primit repede postul de director la Casa de cultură Dorohoi, post oferit de primarul PSD Dorin Alexandrescu ca un fel de dar de nuntă.
Un al doilea vicepreşedinte a fost anunţat Liviu Toma, o altă catastrofă umană în domeniul profesional. Toma a lucrat ca angajat la firma Cibo Gaz, o firmă agreată până la extaz de PSD, patronată de un anume Curcă. Începând cu 1 octombrie 2012, Ovidiu Portariuc, în calitate de primar al municipiului Botoşani, l-a răsplătit pentru contribuţia din campania electorală numindu-l director la societatea Urban Serv.
Fudul nevoie mare, vorba unui angajat al societăţii „prost de fudul ce este”, omul s-a făcut repede celebru în societate prin incompetenţa crasă de care a dat dovadă. Până şi măturătorii discutau rezemaţi în coada măturoaielor cât de prost este noul director.
La începutul lunii ianuarie 2013, când au căzut zăpezile, circulaţia în oraşul Botoşani a rămas blocată câteva zile, în ciuda laudelor lui Portariuc de la începutul lunii decembrie 2012 când a afirmat că societatea Urban Serv abia aşteaptă înfruntarea cu zăpezile să ne demonstreze de ce este în stare.
Toma s-a făcut de râs iar Portariuc a declarat că-l va schimba din funcţie., L-a demis la începutul lunii martie 2013, bietul Toma neapucând nici să-şi încălzească fundul pe scaun. Acum, cei din PSD vor să-l facă vicepreşedinte de judeţ
Iată, dar, cine ne va conduce judeţul în următorii patru ani, iată pentru cine s-au dus duminică la vot botoşănenii ca să voteze candidaţii PSD-ului. Ne vom merita soarta! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Disponibilitate… tardivă
Horoscopul zilei de 10.06.2016
Prognoza meteo pentru vineri si sambata
Franta: O chelnerita a fost batuta pentru ca servea alcool in luna ramadanului
Turcescu, Stefanel Dan Marin si Stefan Enache, candidati la alegerile din Bucuresti, au devenit vicepresedinti PMP
Traian Basescu si sotia sa au primit cetatenia moldoveneasca
Imagini cu teroristii palestinieni care deschid focul asupra unei terase din Tel Aviv, ucigand 4 persoane
Telescopul ALMA a vazut o gaura neagra supermasiva pe cale sa devoreze un nor de gaze intergalactice
Nicusor Dan despre propunerea Gabrielei Firea ca transportul cu RATB sa fie gratuit:
Calatorii sunt descurajati de calitatea serviciilor RATB, nu de pret. Este o promisiune populista, marca Sorin Oprescu
Val de controale ale Fiscului la afacerile cu risc de evaziune:
magazine, angro-uri, baruri, sali de sport si service-uri auto, industria painii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog